Αύριο, Τρίτη 2 Ιουνίου, συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με ένα από τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης να αφορά τη μορφή του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.
Όπως όλα δείχνουν, το αρχικό πλάνο της Ομοσπονδίας για τη δημιουργία 10 ομίλων των 12 ομάδων παραμένει στο τραπέζι και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να εγκριθεί, με έναν από αυτούς τους ομίλους να είναι αμιγώς κρητικός.
Το μεγάλο ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στον τρόπο λειτουργίας της νέας κατηγορίας και ειδικότερα στο καθεστώς ανόδου και υποβιβασμού που θα ισχύσει στον κρητικό όμιλο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα και την άνοδο ισάριθμων ομάδων από τις τέσσερις Ενώσεις της Κρήτης.
Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως την άνοδο στη Γ’ Εθνική θα εξασφαλίζουν απευθείας οι πρωταθλητές των ΕΠΣ Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου…
Πρόκειται για ένα σενάριο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες τη δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από την αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
Έτσι, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο για τη νέα μορφή της Γ’ Εθνικής και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο νέος κρητικός όμιλος.


































































