Τέσσερις τελικοί στην τελευταία αγωνιστική!

Οι αναμετρήσεις Πορτογαλία-Γαλλία (22:00 6ος όμιλος ANT1), Σουηδία –Πολωνία (19:00 5ος όμιλος Μακεδονία TV) και Σλοβακία – Ισπανία (19:00 ANT1) ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα του Euro . Γερμανία-Ουγγαρία (22:00 6ος όμιλος Μακεδονία TV) το άλλο ματς της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της ημέρας ανοίγει στις 19:00 για τον 5ο όμιλο με την Σλοβακία να υποδέχεται την Ισπανία στο “Λα Καρτούχα”. Η ομάδα του Στέφαν Τόρκοβιτς, θέλει νίκη ή ισοπαλία στο παιχνίδι με την Ισπανία και την ίδια ώρα να μην ηττηθεί η Σουηδία από την Πολωνία. Από την άλλη οι Ισπανοί θέλουν πάση θυσία τη νίκη, αφού σε άλλη περίπτωση μένουν εκτός συνέχειας.

Στο άλλο ματς του ομίλου που θα γίνει στις 19:00 η Σουηδία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Πολωνία Το συγκρότημα του Γιάνε Άντερσον περνά στους «16» του θεσμού αν αποφύγει την ήττα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα κατρακυλήσει στην 3η θέση. Από την πλευρά τους οι «Λευκοί Κόκκινοι» του Πάουλο Σόουζα προκρίνονται στους «16», μόνο σε περίπτωση νίκη επί των Σουηδών και ισοπαλίας στο άλλο ματς.

Τρεις ώρες μετά αναμένεται να γίνουν ακόμα δύο σπουδαίες αναμετρήσεις. Πιο συγκεκριμένα η Πορτογαλία υποδέχεται την Γαλλία και η Γερμανία την Ουγγαρία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού σε περίπτωση που νικήσει ή έρθει ισόπαλη και η Γερμανία χάσει ενώ σε περίπτωση ήττας της και ήττας των Γερμανών από τους Ούγγρους θα τερματίσει τέταρτη. Από την πλευρά τους οι «πετεινοί» του Ντιντιέ Ντεσάν , με νίκη ή ισοπαλία, σε περίπτωση που δεν νικήσει η Γερμανία την Ουγγαρία θα καταλάβει την πρώτη θέση.

Τα «πάντσερ» με νίκη ή ισοπαλία τους απέναντι στους Μαγυάρους και σε περίπτωση μη ήττα της Γαλλίας παίρνουν το εισιτήριο για τους «16», ενώ σε περίπτωση νίκης τους και μη νίκης των Γάλλων θα καταλάβουν την πρώτη θέση. Σε περίπτωση ήττας της Γαλλίας και νίκης της Ουγγαρίας, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στην διαφορά των τερμάτων.