Την Τετάρτη (16/6) οι αποφάσεις για τα πρωταθλήματα!

Κρίσιμη θα είναι η Τετάρτη 16 Ιουνίου για τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηρακλείου, καθώς έχει οριστεί συνεδρίαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων όπου θα παρθούν αποφάσεις για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη εχθές, κατά τη τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ηρακλείου όπου αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Επιτροπή Πρωταθλημάτων για να τεθεί επί τάπητος ο «χάρης των τοπικών κατηγοριών» και στη συνέχεια, με βάσει τις αποφάσεις της επιτροπής, να γίνουν εισηγήσεις στην Ε.Ε. της ΕΠΣΗ.

Αυτή τη στιγμή, το πιθανότερο «σενάριο» αφορά για πρωταθλήματα μικρού αριθμού ομάδων, κάτι που θα φέρει διαχωρισμούς στην Α1 ΕΠΣΗ, ενώ και προβιβασμό ομάδων από την Α2 στην μεγαλύτερη τοπική κατηγορία.

ADVERTISING

Όπως υποστηρίζουν στην ΕΠΣΗ, στόχος τους είναι να μπορέσουν να ξεκινήσουν ομαλά τα πρωταθλήματα και να ολοκληρωθούν πάση θυσία και στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να παρθούν αποφάσεις με αλλαγές στις τοπικές κατηγορίες.

Το πιθανότερο μοντέλο των κατηγοριών, είναι πρωτάθλημα στην Α1 ΕΠΣΗ με 18 ή 20 ομάδες σε δύο ομίλους, ενώ αντίστοιχο αριθμό ομάδων θα πρέπει να έχει και η Α2 ΕΠΣΗ που επίσης θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους. Όσο αναφορά την Β ΕΠΣΗ, θα παραμείνει ως Β1 και Β2 με μικρό αριθμό ομάδων, ενώ άγνωστο είναι το τι θα γίνει με την Γ ΕΠΣΗ, αλλά και την Youth League που αναμενόταν να ξεκινήσει φέτος αλλά λόγω κορωνοϊού δεν πρόλαβε να κάνει… πρεμιέρα.

Όλα αυτά βέβαια, εφόσον ξεπεραστεί το πρόβλημα του «Μητρώου» και οι ομάδες μπορέσουν να δηλώσουν κανονικά συμμετοχή στα νέα πρωταθλήματα, τα οποία θα ξεκινήσουν σταδιακά μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ πιθανότερη ημερομηνία έναρξης της Α1 και Α2 ΕΠΣΗ, είναι για το σαββατοκύριακο 4-5 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ