Σκέψεις για Super League TV

Eκτενής και με στιγμές έντασης ήταν η συζήτηση που έγινε στο ΔΣ της Super League για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του επόμενου πρωταθλήματος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόταση ούτε από τη NOVA, ούτε από την Cosmote και έτσι ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Λεωνίδας Μπουτσικάρης παρουσίασε το πλάνο δημιουργίας της Super League ΤV, που είναι η πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι από τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού και πρόεδρο του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο.

Το πρότζεκτ που παρουσίασε ο Μπουτσικάρης βασίζεται στη λογική του PAOK ΤV. Δηλαδή στη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας μετάδοσης των αγώνων, που θα προσελκύσει τους φιλάθλους – συνδρομητές, με παραγωγή από τις ομάδες, προσλήψεις των απαιτούμενων ειδικοτήτων κλπ.

Η απόφαση που λήφθηκε είναι να γίνει ΔΣ την επόμενη Τρίτη ώστε έως τότε να ενημερωθούν τα εμπορικά τμήματα των ΠΑΕ για τις λεπτομέρειες της πρότασης. Σε κάθε περίπτωση η τάση που υπάρχει είναι οι διαδικασίες για τη δημιουργία της Super League TV να προχωρήσουν και αν στη συνέχεια υπάρξει ενδιαφέρον για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος με την μορφή της «κεντρικής διαχείρισης» τότε να αξιολογηθεί.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή Sdna.gr