Μ. Τσαμάρες: «Πρόκληση για μένα ο Αλμυρός»

Βρίσκεται στην Ελλάδα απο τον Ιανουάριο του 2020, όμως την περασμένη Κυριακή, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα του Αλμυρού, έχοντας αφήσει πίσω του ένα πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα, σε μία περίεργη χρονική στιγμή, καθώς γραφειοκρατία και πανδημία, δεν του είχαν επιτρέψει να αγωνιστεί νωρίτερα! 

Ο λόγος, για τον Ματίας Τσαμάρες, τον 23χρόνο ποδοσφαιριστή απο την Αργεντινή που μίλησε στο Grandsport.gr, με αφορμή την πρώτη του επίσημη συμμετοχή στα ελληνικά γήπεδα, η οποία όμως δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα του ηττήθηκε 1-0 από τον ΑΟΑΝ.

Ο Ματίας Τσαμάρες, σε ηλικία 22 ετών, αποφάσισε να πει το «ναι» στη πρόταση των ανθρώπων του Αλμυρού και στις 13 Ιανουαρίου του 2020, πραγματοποίησε για πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι, με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Ηρακλείου, εκεί όπου δύο ημέρες αργότερα, τον υποδέχτηκαν ο Γιάννης Μαυράκης και ο Πολύδωρος Σταματάκης, τα μέλη της διοίκησης του Αλμυρου, καλωσορίζοντάς τον στην Ελλάδα.

Η έκδοση του δελτίου του, επετεύχθη στις 5 Νοεμβρίου, δέκα περίπου μήνες από την άφιξη του στην Ελλάδα, κρατώντας τον παράλληλα μακριά από τα επίσημα παιχνίδια, ενώ ούτε τότε κατάφερε όμως να αγωνιστεί, λόγω της αναστολής των πρωταθλημάτων.

Τα πρωταθλήματα, ξεκίνησαν εκ νέου στις 11 Απριλίου, όμως ο Ματίας Τσαμάρες, είχε υποστεί τενοντίτιδα στο γόνατο και πάλι δεν μπορούσε να αγωνιστεί! Τελικά, η πρώτη του συμμετοχή καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή, στις 16 Μαΐου, 487 ημέρες από την πρώτη άφιξη του στην Ελλάδα!

Έχοντας αφήσει πλέον πίσω του, τόσο τον τραυματισμό του, όσο και το μεγάλο διάστημα αποχής του από την αγωνιστική δράση, ο Ματίας Τσαμάρες, μιλά στο Grandsport.gr, για τα συναισθήματα του μετά την πρώτη του επίσημη συμμετοχή, ενώ μιλά για τα καλύτερα λόγια για το Ηράκλειο και την Κρήτη και το αίσθημα της ασφάλειας που νιώθει, συγκριτικά με την χώρα του, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

Επιπλέον, μίλησε για τον φίλο και συμπατριώτη του Λεόν Πιερτζιάκομι, με τον οποίο συνυπάρχουν στον Αλμυρό, τονίζοντας πως είναι πιο εύκολο για εκείνους, να έχει ο ένας τον άλλο, ενώ σε ερώτησή μας για το… ποδοσφαιρικό του είδωλο, περιμένοντας ως απάντηση το «Μέσι…», μας… αποστόμωσε.

Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην τον ρωτήσουμε και για την ομάδα που υποστηρίζει, απαντώντας χωρίς δισταγμό με ένα ξερό «Μπόκα φυσικά».

Για τα συναισθήματα του μετά την πρώτη του επίσημη συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος, μακριά από την χώρα του, ο ίδιος ανέφερε: «ένιωσα καλά, πήρα δέκα λεπτά σε ένα παιχνίδι που η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω-κάτω, επιστρέφω μετά από ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα στο γόνατο, χαίρομαι που πήρα λεπτά συμμετοχής μετά από τόσο καιρό. Λυπηρό το αποτέλεσμα, επειδή ήταν ένας σημαντικός αγώνας, οπότε τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα. Είμαι όμως καλά, το γόνατο μου είναι κάθε μέρα και καλύτερα και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου στο Ηράκλειο;

«Το Ηράκλειο και ως επί το πλείστον η Κρήτη, είναι πολύ ωραίο μέρος, μου αρέσει. Έχει τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα να κάνεις, ενώ είναι διαφορετική από την χώρα που προέρχομαι. Για παράδειγμα, βλέπει διαφορετικά και όμορφα μέρη για επίσκεψη, η ηρεμία που έχεις εδώ και η ασφάλεια που νιώθεις να περπατήσεις χωρίς πρόβλημα, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα εδώ, συγκριτικά με την Αργεντινή».

Οι εντυπώσεις σου από τον Αλμυρό;

«πολύ καλές, η ομάδα και οι συμπαίκτες μου με κάνουν να νιώθω σαν το σπίτι μου και αυτό είναι σημαντικό. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ ανταγωνιστικό, επίσης βλέπω ότι σχεδόν κάθε παίκτης γνωρίζει κάποιον αντίπαλο από το παρελθόν και αυτό δημιουργεί μία καλή ατμόσφαιρα. Μπορεί στον αγώνα να συμβεί να πεις ή να συζητήσεις κάτι, αλλά μου αρέσει, μου αρέσουν οι αγώνες και στον Αλμυρό έχουμε τους παίκτες και την ικανότητα να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«βραχυπρόθεσμα, οι στόχοι μου είναι να είμαι στο 100% και να βοηθήσω την ομάδα μου, αλλά παράλληλα να «μεγαλώνω» ως παίκτης, αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα αυτή τη στιγμή. Στο μέλλον θα δούμε, όλα εξαρτώνται από την απόδοσή μου».

Ποιοι είναι οι λόγοι που σε έκαναν να αφήσεις την Αργεντινή και να αγωνιστείς στην Ελλάδα;

«τέτοιες πιθανότητες δεν εμφανίζονται συχνά, θα ήταν η πρώτη φορά που θα αγωνιζόμουν εκτός Αργεντινής, οπότε το πήρα σαν μία πρόκληση και συμφώνησα να έρθω εδώ».

Θεωρείς τον Αλμυρό ως σκαλοπάτι για να αγωνιστείς σε μεγαλύτερες κατηγορίες;

«Ναι, επίσης νομίζω ότι όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, αποτελούν το «σκαλοπάτι» για να βοηθήσουν νέους παίκτες με καλή απόδοση κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, για να προωθηθούν. Όπως είπα βέβαια και πριν, όλα εξαρτώνται από την απόδοσή μου. Η κύρια επιθυμία μου τώρα, είναι να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου».

Θα μείνεις και τη νέα χρονιά στον Αλμυρό;

«Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμα. Είμαι χαρούμενος εδώ και όπως σας είπα και πριν, θα προσπαθήσω να είμαι 100% για να βοηθήσω την ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το σκέφτομαι τώρα, το μυαλό μου είναι στους υπόλοιπους αγώνες που απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα».

Με ποιους παίκτες κάνεις παρέα και ποιοι σε έχουν βοηθήσει να προσαρμοστείς στο Ηράκλειο;

«Έχω καλή σχέση με όλους τους συμπαίκτες μου και φέτος, καθώς ξέρω λίγο περισσότερο πως να μιλήσω ελληνικά, περνάω καλά μαζί τους στην προπόνηση, γιατί μπορώ να επικοινωνώ καλύτερα μαζί τους. Αν βγαίνω για καφέ ή βόλτα, συνήθως πηγαίνω με τον Λεόν, επειδή ζούμε στο ίδιο διαμέρισμα και έχουμε το ίδιο πρόγραμμα. Επίσης, είμαστε και οι δύο από την ίδια χώρα, μοιραζόμαστε την ίδια καθημερινή ρουτίνα, ενώ έχουμε τις ίδιες προτιμήσεις για το φαγητό, σίγουρα είναι πιο εύκολο για εμάς και μας κάνει να νιώσουμε πιο άνετα, έχοντας ο ένας τον άλλο».

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου είδωλο;

«Στην πραγματικότητα δεν έχω κανένα ποδοσφαιρικό είδωλο, αλλά αυτή τη στιγμή, μου αρέσει ο τρόπος που παίζει ο Ντε Μπρούιν και ο τρόπος που κατανοεί το ποδόσφαιρο».

Ποια ομάδα υποστηρίζεις; Μπόκα ή Ρίβερ;

«Μπόκα φυσικά…».