MATCHCENTER

Σ. Σακοράφα: «Δέχθηκα χυδαία και ποινικά κολάσιμη πολεμική»

H νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, μίλησε στο runbeat.gr για όλους και για όλα, για πρώτη φορά μετά την εκλογική αναμέτρηση της 31ης Μαρτίου, η οποία την οδήγησε στο να ηγηθεί της μεγαλύτερης και ιστορικότερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας.

Η Σοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια της ημίωρης συζήτησης δεν έπαψε στιγμή να επικαλείται το «μαζί» κόντρα στο «εγώ» για την ανάπτυξη του αθλητισμού και τη στήριξη των σωματείων, και η ίδια αναγνωρίζει ότι προς το παρόν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Αποτυπώνοντας την πίκρα της αν όχι το θυμό της, επιχειρεί να μας αντιστρέψει τους όρους της συνέντευξης για να μας ρωτήσει, «Εσείς ως ένας τρίτος, ως φίλος του αθλητισμού και δημοσιογράφος πως νοιώσατε παρακολουθώντας αυτή τη σύγκρουση, η οποία δεν ήταν από την πλευρά μας;», αναρωτιέται η ίδια.

Ανεξάρτητα την παραταξιακή αφετηρία και ποια οπτική επιλέγει κανείς να δει τα πράγματα, δύσκολα μπορεί να βρεθεί σώφρων νους που να αγαπά τον αθλητισμό και να μην ένιωσε άβολα αν όχι ντροπιαστικά για τη τροπή που πήρε η σύγκρουση των δύο πλευρών. «Σε όλη αυτή τη διαδικασία προσωπικά ανάμεσα στις δυο παρατάξεις, στις δύο ομάδες καλύτερα γιατί δεν είμαστε Βουλή να υπάρχουν παρατάξεις ,εγώ και η Τασούλα Κελεσίδου θεωρητικά και πρακτικά ότι έβγαινε ως ανακοίνωση, συμφωνούσαμε η κάθε υποψήφια για το περιεχόμενο τους πριν εκδοθούν. Θέλω να κάνετε τον κόπο και να βάλετε κάτω τις δικές μας ανακοινώσεις και τις ανακοινώσεις της άλλης πλευράς και θέλω να μου πείτε αν -θα βάλω την Τασούλα αλλά και όλους τους αθλητές που τη στηρίζουν, αλλά κυρίως θα σταθώ στην Τασούλα-,συμφωνούσαν για τα όσα λέγονται σε σχέση με την ομάδας μας, δηλαδή της ΑΚΑΣ. Θεωρούσαν ότι εγώ είμαι τρομοκράτης; Ότι είμαι Κουφοντινική; Ότι είμαι άσχετη με το αθλητισμό; Ότι είμαι περαστική ; και χίλια ακόμη πράγματα γιατί αυτά που σας αναφέρω είναι τα λιγότερα που έχουν λεχθεί. Εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό το πράγμα. Ωστόσο δεν απάντησα ποτέ. Για όσα έχουν εκτοξευθεί θα μπορούσα να απαντήσω σε όλους, δεν το έκανα γιατί δεν συνηθίζω να ανοίγω συζητήσεις. Παρά μόνο μια φορά έστειλα επιστολή (σημ. Σε μέσο ενημέρωσης), την οποία και δημοσίευσαν τελικά και δεν ανοίγω συζητήσεις με ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και κάνουν κακό στον αθλητισμό».

ADVERTISING

Eπιμένει ότι τόσο εντός όσο κυρίως εκτός ΣΕΓΑΣ επιχειρήθηκαν να κομματικοποιηθούν οι εκλογές ,γεγονός που τροφοδότησε ακόμη περισσότερο την αντιπαράθεση, υποστηρίζοντας ότι αν και η ίδια βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 ποτέ δεν εμφανίστηκε ως υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ να κομματικοποιεί τη διαδικασία. «Θεωρώ ότι το να με προσβάλουν ως μια αθλητριούλα που πέρασε και δεν ξαναπέρασε από το στίβο, δεν προσβάλλει εμένα, προσβάλλει όσους το υποστηρίζουν. Το γεγονός ότι είμαι ένα πολιτικό πρόσωπο, είμαι βουλευτής και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, το να εκφράσω την άποψη μου για θέματα που αφορούν την πολιτική και καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό είναι δικαίωμα μου και αν θέλετε είναι και στις συνταγματικές υποχρεώσεις που απορρέουν εκ της βουλευτικής μου ιδιότητας. Το να παλεύω μέσα στη βουλή για θέματα που αφορούν στον αθλητισμό, είναι μέσα στην αρμοδιότητα μου και τα πάλεψα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το έκανα διαχρονικά».

Υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου της «χρέωσαν» ότι ως βουλευτής δεν ψήφισε τη ρύθμιση που θεσμοθετεί την εκπροσώπηση των αθλητών στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, επιχειρώντας όπως εξηγεί τεχνηέντως να την φέρουν σε αντιπαράθεση με τον αθλητικό κόσμο. Η ίδια έδωσε τη δική της εξήγηση για την κριτική που δέχθηκε λόγω της μη στήριξης του επίμαχου άρθρου του νομοσχεδίου που είχε φέρει προς ψήφιση στη βουλή το Υφυπουργείο Αθλητισμού, «Αν ο κ. Αυγενάκης ενδιαφερόταν για τους αθλητές θα είχε φέρει ξεχωριστά το συγκεκριμένο άρθρο και όχι μέσα σε ένα νομοσχέδιο με το οποίο υπήρχαν σοβαρές διαφωνίες. Δηλαδή δεν μπορούσα να ψηφίσω το άρθρο για την εκπροσώπηση των αθλητών γιατί υπήρχαν και 15 από κάτω άλλα άρθρα με τα οποία διαφωνούσα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να τα ψηφίσω. Θέλω να πω δηλαδή ότι χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να μπορέσουν να πολιτικοποιήσουν αυτές τις εκλογές. Από τη πλευρά μας, σε ότι μας αφορά δεν το καταφέρανε και δεν πρόκειται να το καταφέρουν ποτέ».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο runbeat.gr
Πηγή Runbeat.gr
Click to Hide Advanced Floating Content