![](https://grandsport.gr/wp-content/uploads/2025/02/stoiximan-super-league-2024-25-750x500.jpg)
Το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε ομόφωνα να αναλάβει δράση για την αλλαγή συγκεκριμένων διατάξεων που όπως υποστηρίζει επηρεάζουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη και την Αναπληρώτρια Πρόεδρο Κάτια Κοξένογλου να συνεργαστούν με την ΕΠΟ ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Λίγκα επιθυμεί να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν διατάξεις που δίνουν στη ΔΕΑΒ τη δυνατότητα να επιβάλλει ποινές κεκλεισμένων των θυρών, όπως και ποινές σε ποδοσφαιριστές και προπονητές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε να εξουσιοδοτηθούν ο Πρόεδρος και η Αναπληρώτρια Πρόεδρος να προβούν, σε συνεργασία με την Ε.Π.Ο., σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, προκειμένου να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν σαθρές νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες προσβάλλουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όπως λ.χ. οι διατάξεις περί εξουσίας της ΔΕΑΒ να επιβάλλει ποινές κεκλεισμένων των θυρών και οι διατάξεις που προβλέπουν την επιβολή ποινικής φύσεως περιοριστικών όρων εις βάρος ποδοσφαιριστών και προπονητών».