Εξέταση επανέναρξης ακαδημιών μετά τις 10/5!

Δεν… άναψε το πράσινο φως η Επιτροπή Αντιμετώπιση Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες για επανέναρξη των ακαδημιών, καθώς αποφασίστηκε να επανεξεταστεί το θέμα μετά από τις 10 Μαΐου!

Στη σημερινή συνεδρίαση που ήταν η συνέχεια αυτής της Παρασκευής που λόγω περιορισμένου χρόνου, αποφασίστηκε η εξέταση της επανέναρξης των ακαδημιών μετά τις 10/5, όπως επίσης από την ίδια ημερομηνία, την εξέταση επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια.

Όσο αναφορά τα self-test, αποφασίστηκε να χρησιμοποιούνται σε ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές, ενώ αρνητική ήταν η εισήγησή τους για τον αθλητισμό, καθώς αφορούν δραστηριότητες υψηλού κινδύνου. Το θέμα των γυμναστηρίων, αποφασίστηκε να συζητηθεί μετά το Πάσχα. 

ADVERTISING

Τέλος, αποφασίστηκε, η συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού «υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων» και καταρτισμού οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων και σε αυτήν θα μετέχουν οι κ.κ. Τσιόδρας, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου, Σύψας.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ, αναφέρει: «Συνεχίστηκε σήμερα η συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί την περασμένη Παρασκευή και παρουσιάστηκαν αναλυτικά, με υποστηρικτικούς πίνακες και στοιχεία, τα αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τα οποία ήταν:

• Έγκριση χρήσης των self test και στον αθλητισμό.

ADVERTISING

• Έναρξη προπονήσεων των αθλητών αναπτυξιακών κατηγοριών και των Ακαδημιών, με την ίδια μεθοδολογία και ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες.

• Έναρξη προπονήσεων για:

-Ποδόσφαιρο, στις ηλικιακές κατηγορίες Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League
-Ποδόσφαιρο, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική γυναικών
-Μπάσκετ, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική ανδρών
-Βόλεϊ, στην κατηγορία Α2 (Pre League) ανδρών και γυναικών
-Χάντμπολ στις κατηγορίες Α2 και Β’ εθνική ανδρών και Α2 εθνική γυναικών.
• Άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο.
• Κατάρτιση οδικού χάρτη ανοίγματος Γυμναστηρίων.

ADVERTISING

Η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

• Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.

• Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.

ADVERTISING

• Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.

• Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου, δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου

• Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού «υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων», καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Όσο για το θέμα των Γυμναστηρίων, επιφυλάχθηκαν να το εξετάσουν μετά το Πάσχα αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content