Τι θα ισχύει τις ημέρες του Πάσχα

Να φορούν διπλή μάσκα προστασίας είναι υποχρεωμένοι οι πιστοί που θα πάνε στις εκκλησίες την περίοδο του Πάσχα, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στις εκκλησίες θα ισχύουν τα εξής

  • 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα
  • στους εξωτερικούς χώρους 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά
  • συνίσταται η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς
  • Για τους ιερείς και το προσωπικό είναι υποχρεωτική η διενέργεια self τεστ

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 10 το βράδυ. Από τη Δευτέρα του Πάσχα το ωράριο θα ξεκινά στις 11 το βράδυ.

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπεται η συγκέντρωση μέχρι 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και μέχρι 12 σε εξωτερικό. Όπως τόνισε συνίσταται και σε αυτή την περίπτωση η διενέργεια self test προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν ενδοοικογενειακή διασπορά.

Για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως ως τις 10 Μαΐου απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις. Θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας και θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι. Στην Αττική απαγορεύεται και η μετακίνηση προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού όπως ανέφερε.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.