Όποιος τα έβαλε με τον κόσμο του απέτυχε!

Η περιβόητη European Super League αποδείχτηκε ένα μεγάλο… φιάσκο και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον κόσμο που αγαπάει ακόμα το ποδόσφαιρο και ειδικά στους Άγγλους. Γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος.  

Τα τελευταία 24ωρα το ποδόσφαιρο περνούσε κρίση, αφού η απόφαση των “μεγάλων” να δημιουργήσουν μια κλειστή  λίγκα ξεσήκωσε όχι μόνο τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA, αλλά και εκατομμύρια οπαδούς που έβλεπαν την ομάδα τους να “ξεπουλιέται” για αρκετά εκατομμύρια.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει κρατήσει τα γήπεδα κλειστά για περισσότερο από ένα χρόνο, με τα έσοδα των μεγάλων ομάδων να είναι μηδαμινά, κάτι που έχει τεράστιο αντίκτυπο στους επιχειρηματίες που βρίσκονται στον προεδρικό θώκο του κάθε συλλόγου. Η τεράστια πρόταση με τα 400 εκατομμύρια ευρώ για την συμμετοχή στην European Super League ήταν ελκυστική και δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να πει όχι, όμως άπαντες λογάριαζαν χωρίς τον απλό κόσμο και τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου.

ADVERTISING

Το ποδόσφαιρο δεν αποκαλείται τυχαία ως  ο “βασιλιάς των σπορ”, είναι το λαοφιλέστερο άθλημα και έχει τη βάση του στην Ευρώπη. Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν αποδεκτές κλειστές λίγκες που παρακάμπτουν κάθε έννοια ανταγωνισμού και στις οποίες απαραίτητος κανόνας για συμμετοχή θα ήταν η οικονομική ευχέρεια κάθε συλλόγου και οι συμμετοχές τους στο χρηματιστήριο.

Είδαμε κυρίως τους Άγγλους κυρίως να ξεσηκώνονται, βγαίνοντας  στους δρόμους και να εναντιώνονται στην ίδια τους την ομάδα. Αποκορύφωμα το χθεσινό σκηνικό έξω από το «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου οι οπαδοί της Τσέλσι δεν άφηναν την ομάδα να μπει στο γήπεδο, αναγκάζοντας τον Πετρ  Τσεχ να βγει να συνομιλήσει μαζί τους.

Κανένας δεν μπορεί να εναντιωθεί στον κόσμο που αγαπάει το ποδόσφαιρο, όταν μιλάμε για τόσο ιστορικούς συλλόγους. Όσοι το έκαναν, σε βάθος χρόνου απέτυχαν και χάθηκαν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, αφήνοντας το όνομα τους με μαύρα γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

ADVERTISING

Το απόγευμα της Τρίτης πολλές ομάδες αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω όχι μόνο από τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά διότι πήραν κάποιες υποσχέσεις από την FIFA και την UEFA με πολλά περισσότερα χρήματα από τι έπαιρναν μέχρι τώρα.

Άπαντες μίλησαν για “θάνατο του ποδοσφαίρου”. Σίγουρα αυτό δεν ισχύει. Το ποδόσφαιρο έχει “πεθάνει” εδώ και μια δεκαετία, όταν FIFA και UEFA έκαναν τους δυνατούς ακόμα δυνατότερους  και τους αδύναμους, περισσότερο ανίσχυρους. Θα ήταν καλό να βλέπουμε τα πράγματα και από τις δύο όψεις και ποτέ μονόπλευρα. Το ποδόσφαιρο δεν θα πέθαινε από τη European Super League , αλλά ίσως θα δεχόταν ένα τελειωτικό χτύπημα.

Κλείνοντας, αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από αυτή την ιστορία είναι η αγνή αγάπη του κόσμου για το ποδόσφαιρο κα την εναντίωση των  ποδοσφαιριστών πάνω στο εγχείρημα των δώδεκα  που δείχνουν ακόμα και τώρα ότι δεν βάζουν σε δεύτερη μοίρα το άθλημα μπροστά στα πλούτη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content