Επίσημο: Ψηφίστηκε το νέο format του Champions League!

Eίναι πλέον επίσημο: Το Champions League αλλάζει μορφή και πλέον το format περιλαμβάνει 36 ομάδες!

Ενώ ο χάρτης της Ευρώπης αλλάζει, μετά την ανακοίνωση για την δημιουργία της European Super League, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ψήφισε και έδωσε την τελική έγκριση για το νέο format του Champions League.

H εικόνα της διοργάνωσης θα πάρει άλλη μορφή, αφού πλέον θα περιλαμβάνει 36 ομάδες στους ομίλους. Οι σύλλογοι θα έχουν μίμιμουμ 10 αγώνες, απέναντι σε ισάριθμες διαφορετικές ομάδες, διαφορετικής δυναμικότητας, κάτι που καθορίζεται από το ετήσιο ranking κάθε συλλόγου.

ADVERTISING

Μετά το τέλος αυτών των 10 αγωνιστικών, θα δημιουργείται μία γενική βαθμολογία, από όπου οι κορυφαίες ομάδες θα προκρίνονται στα νοκ-άουτ, ενώ οι υπόλοιπες θα παίζουν αγώνες πλέι-οφ για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως το σχέδιο για το νέο format είχε δημιουργηθεί πριν την ανακοίνωση για την European Super League, ενώ πλέον το Champions League θα περιλαμβάνει 100 αγώνες περισσότερους, πάντα σε σχέση με το τί ίσχυε μέχρι σήμερα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content