Αρνητικά τα 22 τεστ κορωνοίού – Σε καραντίνα οι τέσσερις ποδοσφαιριστές

Αρνητικά βγήκαν τα 22 τεστ για τον κορωνοϊό στην ομάδα της Αναγέννησης Ιεράπετρας, όπως ενημέρωσε η διοίκηση του σωματείου.

Μετά τα τέσσερα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην ομάδα της Ιεράπετρας το σωματείο πραγματοποίησε νέα rapid test προκειμένου να προλάβουν την διασπορά του κορωνοϊού.

Μάλιστα όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν θετικοί στα πρώτα rapid test βρίσκονται σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία τους. Βάση πρωτόκολλου την 7η ημέρα αναμένεται να κάνουν νέα τεστ και εφόσον βγουν αρνητικά θα επιστρέψουν στις προπονήσεις της ομάδας.

ADVERTISING

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το ΔΣ της Αναγέννησης , ανακοινώνει ότι κατά τη διάρκεια του 2ου μοριακού τεστ για όλη την ομάδα ( παίκτες, προπονητές και φροντιστής ομάδας) , που έγινε τηρώντας αυστηρά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο με βάση τις οδηγίες της ΓΓΑ και ΕΟΔΥ και υπό την εποπτεία του γιατρού της ομάδας μας κ. Γιάννη Πετράκη, και τα 22 μοριακά τεστ βρέθηκαν αρνητικά.

Το σωματείο ενεργοποιώντας αμέσως το Πρωτόκολλο, ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς , τηρώντας πολύ αυστηρά όλες τις οδηγίες. Τα τέσσερα θετικά κρούσματα που βρέθηκαν πριν 3 μέρες στον εβδομαδιαίο έλεγχο είναι κατ΄οικον περιορισμό και είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς συμπτώματα .

Με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που ισχύει για τον αθλητισμό, την 7η μέρα θα υποβληθούν σε νέο μοριακό τεστ μαζί με όλη την ομάδα και με αρνητικά τα μοριακά τεστ, επιστρέφουν όλοι ξανά στις ομαδικές προπονήσεις τους, με εβδομαδιαία τεστ για όλη την ομάδα και τεστ πριν από την διεξαγωγή των αγώνων ή μετακινήσεων για την έναρξη του πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα.

ADVERTISING

Συνεχίζουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε και να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ