Γ Εθνική: Οριστική η σέντρα στις 11/4

Την απόφαση για άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής, έλαβε κατά τη τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μία συνεδρίαση, που ήταν μάλιστα και πρώτη για την «νεοσύστατη» Ε.Ε., καθώς αυτή προέκυψε έπειτα από τις εκλογές που διενεργήθηκαν στις 27/3.

Όπως αναμενόταν, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, υπό τη προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη, αποφάσισε την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής από την ερχόμενη Κυριακή 11 Απριλίου, ενώ προέβη και σε τροποποίηση της προκήρυξης προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί το «πλάνο» για την ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τη νέα -πλέον- προκήρυξη, η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί, με την ολοκλήρωση του 1ου γύρου και πιο συγκεκριμένα, όσο αναφορά τον 10ο όμιλο, εκκρεμούν 11 αγωνιστικές και η συνέχιση του πρωταθλήματος θα συμβεί από το σημείο που διακόπηκε.

ADVERTISING

Ουσιαστικά, θα «παιχτούν» οι αγώνες που είχαν οριστεί από την 5η έως και την 15η αγωνιστική, ενώ όπως αναμενόταν, ο πρωταθλητής του ομίλου, θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου, τα οποία θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή των «πρώτων» και των 10 ομίλων, χωρισμένους σε Νότιο-Βόρειο όμιλο και συνολικά θα προβιβαστούν στην παραπάνω κατηγορία, οι δύο πρώτοι των νέων «υπο-ομίλων».

Τώρα, όσο αναφορά τον υποβιβασμό, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, εάν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, καθώς η αρχική προκήρυξη προέβλεπε τον υποβιβασμό έξι ομάδων από τον 10ο όμιλο και πιο συγκεκριμένα τις ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 11η θέση και κάτω.

Υπενθυμίζουμε στο πρωτάθλημα δεν θα συμμετάσχει ο Άρης Ρεθύμνου, ενώ ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή της Παλαιόχωρας, που όπως όλα δείχνουν δεν θα συμμετάσχει.

ADVERTISING

Το πρόγραμμα της Κυριακής (11/4): 

11/4/2021
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΙΕΡ. v ΑΡΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΠΟΑ v ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
ΗΡΟΔΟΤΟΣ v ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ v ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΑΜΑΣΤΑ v ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
ΠΟΡΟΣ v ΑΟΑΝ
ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ v ΑΛΜΥΡΟΣ
ΓΙΟΥΧΤΑΣ v ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ