Οι προπονητές της Γ’ Εθνικής στο Grandsport.gr για την επιστροφή στην… δράση και τους στόχους των ομάδων

Το πρώτο βήμα για την σέντρα στην Γ’ Εθνική έγινε… Οι ομάδες επιστρέφουν στην… δράση την ερχόμενη Κυριακή και το Grandsport.gr ζήτησε την γνώμη όλων των προπονητών της κατηγορίας για την εξέλιξη αυτή και τους στόχους που έχουν θέσει σε αυτή τη νέα αρχή…

Άπαντες εξέφρασαν την χαρά τους για την επιστροφή στην δράση, ωστόσο δεν έκρυψαν και τους φόβους για τραυματισμούς μετά από πέντε μήνες απραξίας.

Μάλιστα οι στόχοι όλων των ομάδων έμειναν ίδιοι παρότι έγιναν προσθήκες σε αρκετά σωματεία που ανέβασαν το επίπεδο του συνόλου.

Ανδρέας Ξυδάκης (Ηρόδοτος): «Δεν είναι ότι καλύτερο ότι ξεκινάμε με αυτές τις συνθήκες με το ξεκίνα- σταμάτα. Παράλληλα είναι δύσκολο για τους παράγοντες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι βλέπουμε κάτι πρωτόγνωρο και δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά. Τώρα όσον αφορά τους στόχους με τον τρόπο που θα γίνει το πρωτάθλημα δεν ξέρω πόσο δίκαιο και αντικειμενικό είναι αυτό, αφού κάποιες ομάδες έχουν παίξει με δύσκολες ομάδες εκτός και μετά δεν έχει την ευκαιρία να παίξει στην έδρα του. Θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή το πρωτάθλημα και να γινόταν τα ματς σε ουδέτερη έδρα είτε σε δίπλα ματς. Θα ήθελα να αναφερθώ και στις ακαδημίες, καθώς θέλουμε όλοι να ξεκινήσουν και πάλι τα παιδιά τις προπονήσεις. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και να μην υπάρξουν τραυματισμοί».

Γιάννης Χατζησεβαστός (Δαμάστα): «Για μας είναι μια δύσκολη “άσκηση” αλλά συγχρόνως πολύ ευχάριστη και φιλόδοξη κατάσταση με τα νέα παιδιά με μέσο όρο ηλικίας 20 ετών. Έχουμε να διαχειριστούμε νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και σε 15 μέρες να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι ίσως και 9 νέοι παίκτες στην εντεκάδα! Σίγουρα πολύ δύσκολο όταν έχεις αντίπαλο το χρόνο προετοιμασίας σε σχέση με τις άλλες ομάδες που έχουν βασικό κορμό. Τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν ποδοσφαιρικά στη Δαμάστα και σε ένα πρωτάθλημα τόσο δύσκολο αυτό τής Γ’ Εθνικής. Στόχος μας είναι να κρατηθεί η ομάδα μας στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. φιλοδοξία όρεξη για διάκριση και μάθησης τακτικής συμπεριφοράς αλλά και ο εγωισμός θα είναι τα στοιχεία τα οποία θα πετύχουμε τον στόχο μας. Η διοίκηση είναι κοντά μας και στηρίζει όλο αυτό το πρότζεκτ».

Βασίλης Κρασανάκης (Πόρος): «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που θα έχουμε ξανά αγωνιστική δράση. Είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή! Έχουμε κάνει κάποιες μικρές αλλαγές στο ρόστερ και πιστεύω τα παιδιά που ήρθαν θα βοηθήσουν αρκετά , για αυτό θέλουμε να τους εγκλιματίσουμε όσο το δυνατών πιο άμεσα. Στόχος είναι να βρούμε τα πατήματα μας γρήγορα και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο».

Ηλίας Ασπρωμάτης  (Αστέρας Ρεθύμνου): «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση. Όχι όμως με  τις κατάλληλες συνθήκες αφού το διάστημα που μας άφησαν να προετοιμαστούμε ήταν μικρό. Καμία ομάδα δεν θα έχει ρυθμό και δεν θα είναι ίδια ομάδα με πριν την διακοπή αφού όλα τα ρόστερ των ομάδων έχουν αλλάξει. Από τι καταλαβαίνω και εγώ έχουν στραφεί σε παιδιά του τοπικού κάποιες ομάδες εφόσον δεν θα γίνουν αυτά τα πρωταθλήματα. Είναι ευκαιρία να δώσουμε χρόνο σε αυτά τα παιδιά για να παίξουν σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα με μεγάλο ανταγωνισμό. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσες ομάδες θα πέσουν. Πρωταρχικός στόχος όμως είναι να μείνει στην κατηγορία και μέσα σε αυτή την διαδικασία να βγουν παιδιά από τις ακαδημίες».

Αντώνης Ανδρουλάκης (ΠΟΑ): «Είναι ευχάριστο που μετά από σχεδόν πέντε μήνες αποχής έχουμε επιστρέψει στις προπονήσεις και σύντομα θα μπούμε και πάλι στο γήπεδο για να αγωνιστούμε σε επίσημο παιχνίδι. Εύχομαι η συνέχεια του πρωταθλήματος να είναι το ίδιο συναρπαστική όπως την έναρξη που είδαμε αμφίρροπα κι πολύ ωραία παιχνίδια αλλά το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε τραυματισμούς. Όσο αφορά την δική μας ομάδα, ο στόχος που έχουμε θέσει από την πρώτη ημέρα της επανέναρξης με τους ποδοσφαιριστές είναι να επιστρέψουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στην κατάσταση που ήμασταν πριν την διακοπή, αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος και γι αυτό δουλεύουμε καθημερινά».

Γιάννης Κουλούρας (Νεάπολη): «Ο στόχος είναι να προσπαθήσουμε να σωθούμε. Είναι ανέφικτος με βάση τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην ομάδα με τις πολλές απουσίες. Έχουμε προσπαθήσει να φέρουμε παίκτες που θα βοηθήσουν και μαζί με τα παιδιά που έμειναν στην ομάδα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον αγώνα μας και ότι γίνει. Τουλάχιστον να δείξουμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια μια διαφορετική εικόνα και να παλέψουμε στο γήπεδο. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την Νεάπολη και ευελπιστώ να δώσουν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό».

Γιώργος Λυρωνης (Ρεθυμνιακός): «Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάει και πάλι το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι είναι καλό για όλους πέρα από το κομμάτι της προπόνησης γιατί μας αλλάζει την ψυχολογία, όταν βρισκόμαστε μέσα στο γήπεδο και ξεχνάμε για λίγες ώρες τις δυσκολίες που περνάμε. Ο στόχος μας είναι να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και στην συνέχεια με ωραίο ποδόσφαιρο να φτάσουμε και ψηλά».

Κώστας Κιάσος (Αλμυρός): «Περιμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία την έναρξη του πρωταθλήματος. Τον πρώτο στόχο τον έχουμε πετύχει, είμαστε κοντά σε ετοιμότητα γιατί γνωρίζουμε και την αποχή των παικτών, έχουμε δει πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση και όλη περιμένουμε την επανέναρξη. Οι στόχοι είναι μια καλή πορεία και πρωταθλητισμό και στις υψηλές θέσεις καθώς δεν υπάρχει ταβάνι για την ομάδα και τους παίκτες. Το καλό είναι ότι προχωρήσαμε σε προσθήκες και περιμένουμε μια ακόμα. Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι για την επανέναρξη».

Γιώργος Κόλτζος (Πλατανιάς): «Περιμένουμε την έναρξη από την στιγμή που αποφασίστηκε. Είναι ευχάριστο για τους ποδοσφαιριστές κυρίως που θα ξεκινήσουν μετά από τόσο μεγάλη αποχή. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε περίεργες συνθήκες και ευχόμαστε να μην υπάρχουν τραυματισμοί και μεγάλο ερωτηματικό. Ο δικός μας ο στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία, δεν έχουμε ενισχυθεί, θα πάμε με νεανικό ρόστερ και θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Νίκος Σουργιάς (ΑΟΑΝ) : «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας έλλειψε αρκετά. Εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε χρόνο από αυτό που χάσαμε. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να κάνουμε μια καλή πορεία. Νομίζω με τον τρόπο που θα απρόβλεπτο θα πάμε σε κάθε ματς για τη νίκη παίζοντας μάλιστα και καλό ποδόσφαιρο και ευελπιστούμε στο τέλος να έχουμε πετύχει τους στόχους μας».

Γιώργος Τζατζιμάκης (Άρης Σούδας):  «Είμαστε σε αναμονή της επανέναρξης του πρωταθλήματος, εμείς προετοιμαζόμαστε τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του covid. Υπάρχει διάθεση, όρεξη και ευχάριστο κλίμα στις προπονήσεις. Ευελπιστούμε να είμαστε έτοιμοι στην επανέναρξη. Ο στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Το καλό είναι ότι ο κορμός έχει παραμείνει, κάναμε και σημαντικές προσθήκες οπότε νομίζω ότι το ρόστερ είναι γεμάτο και ποιοτικό. Ο στόχος δεν αλλάζει και αυτός είναι η παραμονή. Τώρα  αν έρθει κάτι καλύτερο στην πορεία καλοδεχούμενο». 

Μηνάς Πίτσος (Γιούχτας):  «Παραμένουν για την ομάδα οι αρχικοί στόχοι και θέλουμε την γρήγορη παραμονή και ειδικά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα γιατί στην ουσία ξεκινήσαμε μια νέα αρχή με την ομάδα. Ειδικά για την ομάδα μας θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί είχαμε λίγες ημέρες προετοιμασίας. Είναι άγνωστο για το τι θα βγάλουν οι παίκτες στο μίνι πρωτάθλημα. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε σε αυτή τη νέα έναρξη να διαχειριστούμε όσο γίνεται το ρόστερ χωρίς να ξέρουμε για το τι θα ακολουθήσει γιατί είναι μια περίοδο που δεν μπορεί κανείς να ξέρει οι οργανισμοί των παικτών  αντέχουν να μπουν να μπουν σε ματς. Εύχομαι να μην έχουμε τραυματισμούς για να εκπληρώσουμε τους στόχους. Αν καταφέρουμε και κρατήσουμε σε επίπεδα καλά το ρόστερ χωρίς τραυματισμούς και τιμωρίες θα τον πετύχουμε το στόχο μας. Έχουμε ξεκάθαρο στόχο αφού ξανά μπήκαμε τόσο γρήγορα είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε την ομάδα στην Γ’ Εθνική και στον δύσκολο όμιλο του χρόνου της Αθήνας ή του Πειραιά. Υπάρχουν δύσκολες ομάδες και ενισχυμένες ειδικά στο Ηράκλειο, όμως εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας».

Κώστας Δεδελετάκης (Αναγέννηση Ιεράπετρας): «Προσωπικά για μένα είναι πολύ άσχημο να μην γνωρίζουν οι ομάδες πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα ( εννοώ με πιο τρόπο ) , δηλαδή ένας γύρος που όλοι αναφέρουν ή από την αρχή κανένας δεν γνωρίζει έως και σήμερα . Επίσημη ενημέρωση καμία. Επίσης πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν κανένας δεν γνωρίζει. Όλα αυτά είναι υποχρέωση της ΕΠΟ να ενημερώσει τα σωματεία πριν την έναρξη. Και όμως λίγες ημέρες πριν δεν γνωρίζει κανείς τίποτα . Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη αυτή την ανοργάνωτη κατάσταση η ομάδα μας προπονείται εντατικά , πραγματοποιήσαμε σημαντικές προσθήκες και είμαστε έτοιμοι σε όλους τους τομείς. Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε την θετική μας πορεία , άλλωστε όλοι μας : ΔΣ , παίκτες και τεχνικό τιμ έχουμε σκοπό να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το πρεστίζ την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ , διότι πρόκειται για μια δυναμική και ιστορική ομάδα ».

 Ριτζακης Γιωργος: (ΣΥΝΚΑ) «Ο στόχος παραμένει ο ίδιος από την αρχή, δηλαδή να μείνουμε εύκολα στην κατηγορία. Είμαστε χαρούμενοι που μπαίνουμε στο γήπεδο και θα πρέπει να βάζουμε διαρκώς στο γήπεδο για να προφυλαχτούν  από τους τραυματισμούς και τον covid και αυτό είναι αγχωτικό για κάθε προπονητή. Ελπίζω να κυλήσουν όλα ομαλά. Από την στιγμή που σώσουμε την κατηγορία ίσως να αλλάξουμε τα σχέδια μας. Η ομάδα φτιάχτηκε το καλοκαίρι να σωθεί, εφόσον το καταφέρουμε θα αλλάξουμε τα πλάνα μας».