Σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA ο νέος κανoνισμός επικοινωνίας μεταξύ διαιτητών και παικτών

Η επιτυχία του κανόνα που εισήχθη στο Euro 2024, σύμφωνα με τον οποίο μόνο οι αρχηγοί μπορούν να συζητούν αποφάσεις με τους διαιτητές, οδήγησε την UEFA να επεκτείνει αυτή τη νέα προσέγγιση σε όλες τις διοργανώσεις της, όπως ανακοινώθηκε.

Η UEFA εισήγαγε τη νέα προσέγγιση στο τουρνουά στη Γερμανία σε μια προσπάθεια να υπάρχει σαφέστερη επικοινωνία, με τους διαιτητές να εξηγούν τις βασικές αποφάσεις στον αρχηγό της ομάδας, ο οποίος είνα ο μόνος παίκτης που επιτρέπεται να ζητήσει διευκρινίσεις.

Οι παίκτες που αγνοούν αυτούς τους κανόνες και πλησιάζουν τους διαιτητές δείχνοντας διαφωνία ή ενεργούν με ασέβεια λαμβάνουν προειδοποίηση και εάν ο αρχηγός είναι τερματοφύλακας, τότε η ομάδα μπορεί να προτείνει έναν άλλο παίκτη της ενδεκάδας για τον ρόλο.

ADVERTISING

«Η διαδικασία είναι θετική. Οι διαιτητές δίνουν πληροφορίες στους αρχηγούς, οι οποίοι ανταποκρίνονται με πολύ θετικό τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της UEFA για τη διαιτησία Ρομπέρτο Ροζέτι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Για τους άλλους παίκτες, είναι πιο εύκολο, δεν πάνε στον διαιτητή, δεν ενοχλούν τον διαιτητή, οπότε αυτό είναι κάτι εξαιρετικά θετικό για το ποδόσφαιρο. Είχαμε κάποιες κυρώσεις για παίκτες που δεν το σεβάστηκαν αυτό. Είναι μια μεταβατική φάση, αλλά έχουμε ήδη λάβει αιτήματα από εθνικές ομοσπονδίες στην Ευρώπη που θέλουν να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή.»

Οι τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League, ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα και ο νέος κανόνας θα τεθεί σε ισχύ.

Πηγή Sdna.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ