Πορτογαλία-Γαλλία και το ΕURO… παίρνει φωτιά!

Στο «Volksparkstadion» του Αμβούργου, η Πορτογαλία κοντράρεται με τη Γαλλία (22:00-ΕΡΤ1) στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με στόχο το εισιτήριο για την τετράδα.

Η Πορτογαλία βρίσκει μπροστά της τη Γαλλία και φυσικά αυτό φέρνει όμορφες αναμνήσεις καθώς εκείνη είχε νικήσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού το 2016 με 1-0 στην παράταση και κατέκτησε το τρόπαιο. Για να επαναλάβει κάτι τέτοιο, πάντως, θα χρειαστεί να παίξει πολύ καλύτερα. Στους ομίλους η Πορτογαλία νίκησε με 2-1 την Τσεχία στις καθυστερήσεις του ματς, ξεπέρασε άνετα με 3-0 την Τουρκία κι έχασε με 2-0 από τη Γεωργία κάνοντας πολλές αλλαγές. Στους «16» απέκλεισε την Σλοβενία στα πέναλτι με 3-0 (0-0 κ.α., παρ.) σε παιχνίδι όπου είχε και χαμένο πέναλτι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον έξτρα χρόνο. Πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας Ντιόγκο Κόστα που απόκρουσε τρεις εκτελέσεις των Σλοβένων.

Η Γαλλία πήγε στα γήπεδα της Γερμανίας ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να πάρει το τρόπαιο, αλλά οι εμφανίσεις της κάθε άλλο παρά πείθουν ότι μπορεί να τα καταφέρει. Στους ομίλους νίκησε με 1-0 την Αυστρία, έμεινε στο 0-0 με την Ολλανδία και στο 1-1 με την Πολωνία. Στους «16» νίκησε με 1-0 το Βέλγιο. Το εντυπωσιακό; Δεν έχει βάλει γκολ η ίδια σε ανοικτό παιχνίδι! Με την Αυστρία και το Βέλγιο επικράτησε με αυτογκόλ, ενώ κόντρα στην Πολωνία ο Κιλιάν Μπαπέ σκόραρε με πέναλτι.

ADVERTISING

Η παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι 19-3-6 υπέρ της Γαλλία. Οι Ίβηρες έχουν μόνο 1 νίκη στα 14 τελευταία παιχνίδια (σε 46 χρόνια), αυτή δηλαδή που τους χάρισε το Euro 2016 στον τελικό στο Παρίσι. Σε επίπεδο τελικής φάσης Euro, συνολικά, οι «τρικολόρ» μετράνε 2-1-1 (3/4 over), άλλη μία φορά έχουν αναμετρηθεί σε επίσημο παιχνίδι, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, οπότε η Γαλλία είχε επικρατήσει με 1-0.

Πηγή Sdna.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ