Φαβορί η Ολλανδία – Αμφίρροπη μάχη για Τουρκία και Αυστριά!

Τα δύο τελευταία παιχνίδια που θα κρίνουν τα ζευγάρια των προημιτελικών βγαίνουν σήμερα με το παιχνίδι Τουρκία-Αυστρία να ξεχωρίζει…

Το ματς που ανοίγει το πρόγραμμα της ημέρας είναι αυτό ανάμεσα στην Ολλανδία με την Ρουμανία, με το ξεκάθαρο φαβορί να είναι οι «πορτοκαλί»…

Η Ρουμανία κατάφερε να πάρει ιστορική πρωτιά στον 5ο όμιλο, στην ισοβαθμία με Βέλγιο (2ο), Σλοβακία (3η), Ουκρανία (4η) στους τέσσερις βαθμούς. Έτσι, μόλις, για δεύτερη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί σε νοκ άουτ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (η προηγούμενη το 2000, όπου προκρίθηκε αποκλείστηκε στους «8» από την Ιταλία με 2-0).

ADVERTISING

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν δεν έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων και δικαίως προβλημάτισε αρκετά τους φίλους της ομάδας. Η νίκη της πρεμιέρας με 2-1 απέναντι στην Πολωνία μπορεί να ήταν αρκετή για της δώσει την πρόκριση, όμως απέναντι στη Γαλλία όπου έμεινε στο 0-0 αλλά και στην ήττα με 3-2 από την Αυστρία έδειξε πως δε βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Η τελευταία αναμέτρηση για τους «16» του Euro ανάμεσα στην Αυστρία και την Τουρκία, που α διεξαχθεί στη Λειψία, θα κρίνει την τελευταία ομάδα που θα βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Αυστρία κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και μετά την ήττα της πρεμιέρας με 1-0 από τη Γαλλία, έκανε το 2/2 και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο της.

ADVERTISING

Στις δύο νίκες που σημείωσε απέναντι σε Πολωνία με 3-1 και Ολλανδία με 3-2 έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και ακόμα πιο σημαντικό ξέρει πως να το πάρει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη νίκη επί της Ολλανδία όπου κατάφερε αντίδραση και τις δύο φορές που δέχθηκε την ισοφάριση.

Η Τουρκία έκανε το καθήκον της στη φάση των ομίλων και πέτυχε τον πρώτο στόχο της που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση. Την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Τσεχία χρειάστηκε ένα γκολ στο 90+4 για να πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στα υπόλοιπα δύο παιχνίδι του ομίλου, η Τουρκία κέρδισε με 3-1 τη Γεωργία ενώ ηττήθηκε με 3-0 από την Πορτογαλία.

Πηγή Sdna.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ