Φαβορί η Πορτογαλία, για την έκπληξη η Σλοβενία

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει τη Σλοβενία στη φάση των «16» του Euro (22:00 – ΕΡΤ1) και στοχεύει στην πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Γαλλία – Βέλγιο.

Μετά τη… σφαλιάρα χωρίς βαθμολογικό αντίκτυπο από τους Γεωργιανούς, οι Πορτογάλοι καλούνται να σοβαρευτούν και να επιβεβαιώσουν στο γήπεδο τον τίτλο του φαβορί κόντρα στους Σλοβένους, η οποία έδειξαν ένα μαχητικό πρόσωπο στη φάση των ομίλων κόντρα σε Αγγλία, Δανία και Σερβία.

Η Πορτογαλία τερμάτισε στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου με 6 βαθμούς. Συγκεκριμένα ισοβάθμησε με την Τουρκία, αλλά πήρε εκείνη την πρωτιά λόγω της νίκης των Πορτογάλων στο μεταξύ τους παιχνίδι.

ADVERTISING

Στη δεύτερη παρουσία της σε Eurο η Σλοβενία πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε νοκ άουτ. Και όλα αυτά, σε έναν όμιλο όπου άπαντες θεωρούσαν ότι είναι το φαβορί για να τερματίσει τελευταία. Τελικά τερμάτισε αήττητη στον τρίτο όμιλο, μετρώντας 3/3 ισοπαλίες. Μάζεψε τρεις βαθμούς και ισοβάθμισε με τη Δανία. Όμως λόγω κατάταξης fair play (κάρτες), έδωσε την 2η θέση στους Δανούς και έτσι οι Σλοβένοι προκρίθηκαν αφού ήταν μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Γαλλία – Βέλγιο στα προημιτελικά.

Πηγή Sdna.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ