Μάχη… γιγάντων στο Ντίσελντορφ: Γαλλία-Βέλγιο για το εισιτήριο των προημιτελικών

Το σπουδαιότερο παιχνίδι της φάσης των «16» του Euro είναι αδιαμφισβήτητα αυτό ανάμεσα σε Γαλλία και Βέλγιο, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στο Ντίσελντορφ (19:00 – ΕΡΤ1) με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Πρόκειται για μία… τιτανομαχία ανάμεσα σε δύο ομάδες, οι οποίες έχουν υψηλές βλέψεις στη διοργάνωση, αλλά οι κακές εμφανίσεις τους στους ομίλους, τις έφεραν αντιμέτωπες νωρίς στα νοκ άουτ.

Η Γαλλία τερμάτισε δεύτερη στον 4ο όμιλο με πέντε βαθμούς, στο -1 από την Αυστρία. Είχε απολογισμό 1-2-0, με 2-1 γκολ, καταφέρνοντας να σκοράρει μόνο με αυτογκόλ και πέναλτι… Πέτυχε τη μοναδική νίκη η στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Αυστρία. Επικράτησε με 1-0 με αυτογκόλ του Βέμπερ στο 38ο λεπτό. Απέναντι στην Ολλανδία, κινδύνευσε αρκετές φορές με γκολ, αλλά το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην αποκλεισμένη Πολωνία δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς.

ADVERTISING

Το Βέλγιο έδωσε τις μάχες του στον 5ο όμιλο, με τις τέσσερις ομάδες να βαδίζουν όλες μαζί. Με τέσσερις βαθμούς ισοβάθμησαν και οι τέσσερις ομάδες και βάσει των μεταξύ τους αποτελεσμάτων και τα γκολ, η Ρουμανία τερμάτισε πρώτη, το Βέλγιο δεύτερο, η Σλοβακία στην τρίτη θέση και η Ουκρανία στην τελευταία θέση.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Πορτογαλία – Σλοβενία στα προημιτελικά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Merkur Spiel-Arena του Ντίσελντορφ (47.000 θέσεων).

 

Πηγή Sdna.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ