Παίρνει ελληνικό χρώμα το ρόστερ του ΟΦΗ

Με την επικείμενη άφιξη του Γιάννη Χριστόπουλου, τρεις από τις τέσσερις καλοκαιρινές μεταγραφές του ΟΦΗ είναι Έλληνες ποδοσφαιριστές, κάτι που δίνει νέο… άρωμα στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ της σεζόν 2024/25.

Την τέταρτη του μεταγραφή του ολοκληρώνει ο ΟΦΗ, με τον Γιάννη Χριστόπουλου να αναμένεται σε λίγο στο Ηράκλειο, προκειμένου να ολοκλήρωσε το τυπικό κομμάτι της μετακίνησης του και να φορέσει τα ασπρόμαυρα.

Πρόκειται για τον τρίτο Έλληνα ποδοσφαιριστή, μετά τους Ζήση Καραχάλιο και Ηλία Χατζηθεοδωρίδη που αποκτάει ο ΟΦΗ σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, με τον Μπόρχα Γκονθάλεθ να αποτελεί τον μόνο παίκτη που δεν ήρθε από την ελληνική αγορά.

ADVERTISING

Αναμφίβολα, αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς ήδη από την περσινή χρονιά είχε τονιστεί η ανάγκη της «ελληνοποίησης» του ρόστερ της ομάδας, το οποίο σε μεγάλο βαθμό αποτελούνταν από ξένους ποδοσφαιριστές. Μετά όμως από τις προσθαφαιρέσεις του καλοκαιριού, στο έμψυχο δυναμικό του ΟΦΗ υπάρχουν πλέον 20 Έλληνες ποδοσφαιριστές (συμπεριλαμβανομένων των νεαρών παικτών που προωθήθηκαν από τις «Κ» του συλλόγου) και 11 ξένοι παίκτες, σύμφωνα με τα στοιχεία στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ.

Μία τέτοια αναλογία μοιάζει ιδανική για μία ομάδα του μεγέθους και της δυναμικής του ΟΦΗ, ο οποίος οφείλει να στηρίξει, αλλά και να στηριχτεί στο ελληνικό και το κρητικό στοιχείο, πλαισιώνοντας το με ξένους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά με την ποιότητα τους….



ΔΗΜΟΦΙΛΗ