Κάρολ: «Είμαι 10 χρόνια χωρίς αλκοόλ, θα είχα πεθάνει αν συνέχιζα»!

Ο Ρόι Κάρολ ανοίχτηκε για το θέμα της κατάθλιψης και του αλκοολισμού έχοντας βγει νικητής από τις δοκιμασίες στις οποίες τον έριξε η ζωή και θέλησε να φωνάξει πως θα πρέπει όλοι να βρίσκουν τη δύναμη να μιλούν για τα προβλήματά τους...

Ο άλλοτε γκολκίπερ του ΟΦΗ, του Ολυμπιακού και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανήκει πλέον στην FC Mindwell, ομάδα που συστάθηκε για άνδρες με προβλήματα ψυχικής υγείας και θεωρεί πως είναι χρέος του να δώσει κάτι στον συνάνθρωπό του και να βοηθήσει όσο μπορεί με την εμπειρία που έχει από τις πολύ «μαύρες» ημέρες του.

«Μόλις επέστρεψα στην πατρίδα μου το 2016 κατάλαβα πόσο σοβαρό θέμα ήταν και θέλω πλέον να δώσω κάτι πίσω. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος πως είναι πολύ καλό να μιλάς για τα προβλήματά σου. Να ανοίγεσαι. Εγώ έχω μείνει δίχως αλκοόλ πλέον 10 χρόνια. Η κατάθλιψη και το ποτό μπορούν να “χτυπήσουν” οποιονδήποτε.

ADVERTISING

Δεν έχεις τίποτα άλλο να περιμένεις πέρα από το να γυρίσεις σπίτι και να πιείς μπύρες. Και με το lockdown όλο αυτό γίνεται χειρότερο. Πίνεις δυο τρεις μπύρες, μετά δυο τρία ποτά, το συνηθίζεις και τελικά γίνεται εμμονή. Εξάρτηση. Το 2006 με τον τραυματισμό στη μέση δεν ήξερα πως να το αντιμετωπίσω γιατί δεν είχα τραυματιστεί τόσο σοβαρά ποτέ ξανά. Ήμουν σε μια μαύρη τρύπα.

Έπινα πολύ, δεν έλεγα σε κανέναν τι μου συνέβαινε. Κανείς δεν ήξερε τίποτα και όλοι νόμιζαν ότι ήμουν ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο, όμως πίσω από την πόρτα του σπιτιού μου απλά έπινα μόνος για να ξεχάσω. Δεν έβλεπα τι πρόβλημα είχα και αυτό είναι το μεγαλύτερο ζήτημα. Την απεξάρτηση την ξεκίνησα γιατί μου το είπαν η σύζυγος και τα παιδιά μου.

Όταν είχα ομάδα, δεν έπινα και το είχα στο μυαλό μου πριν τους αγώνες να μην πιω αλκοόλ. Όταν δεν είχα ομάδα, άρχισα να πίνω σχεδόν κάθε μέρα.

ADVERTISING

Είχα ελεύθερο χρόνο και πολύ αλκοόλ στα χέρια μου. Ήταν τρελό. Αν δεν σταματούσα, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Δεν θα το άντεχε το σώμα μου. Δεν έφτασα σε σημείο να σκεφτώ να κάνω κακό στον εαυτό μου, όμως θα με σκότωνε το αλκοόλ. Πλέον δεν με απασχολεί το αλκοόλ» είπε στην Daily Mail!

Πηγή Gazzeta.gr