«Ναι» σε προπονήσεις και ακαδημίες, «όχι» σε αγώνες!

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου με τα σωματεία, στην οποία ουσιαστικά αποφασίστηκε πως η πλειοψηφία των σωματείων δεν επιθυμούν την επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων, αντ’ αυτού όμως, ζητούν την επανέναρξη των ακαδημιών, ενώ η Ένωση επιθυμεί και των προπονήσεων.

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:30, με τη πλειοψηφία των σωματείων να μην επιθυμεί την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, ενώ ζητούν την επανέναρξη των ακαδημιών, κάτι που επιθυμεί και η διοίκηση της ΕΠΣΗ, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ένωσης Γιώργος -Πλούταρχος- Κουτεντάκης, διευκρίνισε πως θα ζητηθεί και η επανέναρξη των προπονήσεων, πέραν των ακαδημιών.

Από την ΕΠΣΗ παρόντες ήταν ο πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Γιώργος -Πλούταρχος- Κουτεντάκης και τα στελέχη Γιώργος Φανουράκης, Φίλιππος Βερδιάκης, Βαγγέλης Παπαγγελής, Μιχάλης Μωραΐτης, Μανώλης Μαθιουδάκης, Βαγγέλης Πετούσης, Δημήτρης Χρονάκης.

ADVERTISING

Παρακάτω συγκεντρωτικά όλες οι τοποθετήσεις, όπως καταγράφηκαν απο το Grandsport.gr: 

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου ανέφερε αρχικά: «Για άλλη μία φορά με αυτή τη νέα μέθοδο της τεχνολογίας (τηλεδιάσκεψη) και με πρόταση της επιτροπής πρωταθλήματος για να έρθουμε ξανά σε επαφή μαζί σας. Να ακούσουμε πιθανές απόψεις που είναι διαφορετικές από αυτές που είχαμε πάρει στις τελευταίες τηλεδιασκέψεις και αυτό με αφορμή την επιστολή που λάβαμε από την ΕΠΟ. Με αυτήν, με ζητήθηκε να καταθέσουμε την άποψη μας για το τι θέλουμε να γίνει με τα τοπικά πρωταθλήματα. Εμείς όπως έχουμε πάρει από εσάς πρόταση, προφορικά στις κουβέντες που κάναμε με την Ομοσπονδία, έχουμε μεταφέρει την αίσθηση που υπάρχει. Κρίθηκε όμως σωστό να φρεσκάρουμε με τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, μήπως κάποιοι και ποιοι είναι αυτοί, έχουν διαφορετική άποψη. Τότε, πριν 1 μήνα περίπου, ήταν σχεδόν ομόφωνη απόφαση να μην αρχίσουν εκ νέου τα τοπικά πρωταθλήματα. Με μία απόφαση της Επιτροοπής Λοιμωξιολόγων, κάνει πρόταση στην ΕΠΟ να επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής στις αρχές Απριλίου, απλά αυτό το αναφέρω, δεν αφορά εμάς, αλλά σας ενημερώνω. Οι απόψεις οι δικές σας σε ποσοστό 95%, ταυτίζεται με τις δικές μας απόψεις, εμείς προσπαθούμε για κάποιες άλλες δράσεις, θα μπορούσαν π.χ. οι ακαδημίες με κάποιο αυστηρό έλεγχο και προϋποθέσεις, να αρχίσουν. Το θεωρούμε απαραίτητο. Αφού λειτουργούν τα σχολεία, νομίζουμε ότι μπορεί να ξεκινήσουν και οι ακαδημίες. Πάντα με προϋποθέσεις και πρωτόκολλα υγείας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιώργος – Πλούταρχος – Κουτεντάκης: «καλό είναι που έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε μέσω τηλεδιασκέψεων και γι’ αυτό σαν επιτροπή κάναμε την πρόταση για να γίνει η τηλεδιάσκεψη. Θέλουμε να μας πείτε τους προβληματισμούς σας και τις προτάσεις σας αναφορικά με τα πρωταθλήματα. Έχουμε λάβει μία επιστολή, που με λίγα λόγια μας ρίχνει το «μπαλάκι» σε εμάς. Εμείς θέλουμε να έχουμε ποδόσφαιρο και να επανέλθει ο κόσμος στα γήπεδα, με αυτές τις συνθήκες και με στενό περιθώριο, δεν γίνεται για εμένα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

ADVERTISING

Ακολουθεί η τοποθέτηση του μέλους της επιτροπής μικτών ομάδων και υποδομών, Βαγγέλη Παπαγγελή: «όπως είπε και ο πρόεδρος, μετά από πρόταση της επιτροπής πρωταθλήματος, κάνουμε την 3η τηλεδιάσκεψη, για να πάρουμε και επίσημα πλέον τις αποφάσεις για να απαντήσουμε στην ΕΠΟ. Ο λόγος είναι σε εσάς σήμερα, όπως είπε και ο πρόεδρος, είναι ένα θέμα που μας απασχολεί, οι ακαδημίες, που είχαμε άλλο ένα έτοιμο πρωτάθλημα φέτος. Σημαντικές οι αναπτυξιακές ηλικίες, αλλά εσείς θα πάρετε τις αποφάσεις σήμερα».

Ερώτημα κατέθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΝΟΜ κ. Κρητικός, ερωτώμενος εάν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο όσο αναφορά τις προϋποθέσεις διεξαγωγής του πρωταθλήματος όπως για παράδειγμα υγειονομικό πρωτόκολλο και ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος του.

Απαντάει ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Τζώρτζογλου, λέγοντας: «Δυστυχώς δεν έχουμε απάντηση στο ερώτημα. Ακόμα και η FL και η Γ Εθνική, η απόφαση πάρθηκε την Παρασκευή, όσο αναφορά τα τοπικά, δεν ξέρει κανένας τίποτα. Αν οι προϋποθέσεις είναι ανάλογες με τις επαγγελματικές κατηγορίες, δεν θα μπορεί να συμβεί αυτό. Βέβαια, δεν ξέρουμε εάν θα επιτραπεί κιόλας η έναρξη των πρωταθλημάτων, αυτό είναι κάτι που το αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι. Εμείς στα τοπικά δεν έχουμε χορηγικά-τηλεοπτικά έσοδα όπως έχουν οι επαγγελματικές κατηγορίες».

ADVERTISING

Διευκρινίζουν οι διοργανωτές πως σήμερα δεν θα γίνει ψηφοφορία, αλλά ουσιαστικά ζητούν από τα σωματεία, εάν έχουν κάτι διαφορετικό να αναφέρουν συγκριτικά με τα όσα είχαν ειπωθεί στις προηγούμενες τηλεδιασκέψεις.

Ζήτησαν να τοποθετηθούν: Μάνος Παπαδόπουλος(Λίντο-Δόξα), Κώστας Μπουμάκης(ΠΑΟΚ), Αντώνης Λαμπράκης(ΑΟΤ), Γιάννης Κρητικός(ΠΑΝΟΜ), Μάνος Συντιχάκης (Τριτωνία), Νίκος Μελισσουργάκης (Ηρακλής Νιπιδιτού), Βασίλης Κουβίδης (Τύλισος), Δημήτρης Παπαδάκης (Φαιστός)

Ξεκινούν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των σωματείων, με τον κ. Παπαδόπουλο να έχει πρώτος τον λόγο: «ευχαριστούμε την διοίκηση της ΕΠΣΗ για την διοργάνωση της τηλεδιάσκεψης. Καλό είναι να επικοινωνούμε έστω και με αυτόν τον τρόπο. Θα ήθελα να απευθύνω μία ερώτηση, μέχρι πότε καλείστε να δώσετε την απάντηση στην ΕΠΟ; Αισθάνομαι πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρουμε μία άλλη απόφαση. Τα δεδομένα είναι τα ίδια με την άλλη φορά, ως εκ τούτου η απόφαση μας και η τάση των σωματείων θα είναι ίδια. Εμείς είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να παίξουμε. Αλλά σεβόμενοι τη δυσκολία της πλειοψηφίας, είμαστε μαζί τους. Φαίνεται όμως πως θα υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα, που δεν έχουν οριστικοποιηθεί όπως τα δωρεάν τέστ για κάθε πολίτη. Ούτε πρωτάθλημα, ούτε προπόνηση μπορούμε να βλέπουμε με τη πορεία του ιού, τα κρούσματα είναι αρκετά όπως και οι διασωληνωμένοι, να αφήσουμε ένα ενδεχόμενο. Με τα τωρινά δεδομένα θα ήταν ανεύθυνο να έχουμε αθλητική δραστηριότητα. Εάν υπήρξαν μαζικοί έλεγχοι και εάν μπορούσαμε να το εντάξουμε θεσμικά αυτό μαζικά, τότε θα ήταν πιο εύκολο να μπούμε σε διαδικασία. Ας κρατήσουμε ένα ενδεχόμενο, εάν υπάρξει καλύτερος έλεγχος του ιού να δούμε μήπως γίνει άτυπη μία διοργάνωση έτσι ώστε να υπάρξει». 

ADVERTISING

Η απάντηση του Νίκου Τζώρτζογλου σχετικά με το ερώτημα ήταν: «Η υπάρχουσα διοίκηση που μας κάλεσε, τελειώνει την Κυριακή τη θητεία της, καλό θα είναι σε αυτήν την διοίκηση να απαντήσουμε αν μπορούμε αύριο κιόλας. Για τυπικούς λόγους να δώσουμε σήμερα ή αύριο την απάντηση για να μην θεωρεί πως περιμένουμε μία άλλη διοίκηση για να απαντήσουμε».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Αντώνη Λαμπράκη (ΑΟΤ): «Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα, εάν έχουν γίνει ενέργειες από την ΕΠΣΗ όσο αναφορά τις ακαδημίες. Για επαναλειτουργία των ακαδημιών. Στις προηγούμενες τηλεδιασκέψεις το είχα ξαναθέσει το ζήτημα αυτό. Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει μία απάντηση, γιατί πρέπει με αυτό τον απειλητικό τρόπο, να εγγραφούν στο μητρώο, το μητρώο θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο και τα σωματεία; Εγώ ως ΑΟΤ θεωρώ ότι δεν είμαι πουθενά λάθος. Γιατί με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο, αναγκαστικά εγώ να μπω στο μητρώο, εάν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σε αυτό».

Ο Κώστας Μπουμάκης εκπροσωπώντας τον ΠΑΟΚ, ανέφερε: «χαίρομαι που έστω και από μακριά κάνουμε άλλη μία συνάντηση. Για τον ΠΑΟΚ αυτό το πρωτάθλημα έχει τελειώσει στις 4 Νοεμβρίου που σταματήσαμε με 500-600 κρούσματα, μία χρονιά δυστυχώς που επενδύσαμε πάρα πολλά. Αλλά για εμάς προέχει η υγεία. Καλώς ή κακώς αυτό το πρωτάθλημα τελείωσε άδοξα. Η επίσημη θέση του ΠΑΟΚ και η προσωπική μου γνώμη είναι πως αυτό τελείωσε, άλλωστε ήμασταν και η πρώτη ομάδα που προχωρήσαμε σε δανεισμό παικτών σε ομάδες Γ Εθνικής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους παίκτες μας να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Ας ελπίζουμε να τελειώσει όλο αυτό και να προσπαθήσουμε του χρόνου να φτιάξουμε ένα νέο πρωτάθλημα πάνω στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΝΟΜ κ. Γιάννης Κρητικός, ανέφερε: «Ο ΠΑΝΟΜ εμμένει στην αρχική του απόφαση. Το επεξηγώ για 4 λόγους που είναι βασικότεροι: για λόγους υγείας των αθλητών και εμάς, η μη συγκεκριμένη πρόταση της ΕΠΟ και των επιδημιολόγων για τον τρόπο λειτουργίας και πρωταθλημάτων , η πίεση του χρόνου και η οικονομική δυσπραγία που υπάρχει. Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, εμμένουμε στην απόφασή μας».

Ο πρόεδρος της Τριτωνίας Μάνος Συντιχάκης, στη τοποθέτηση του τόνισε: «Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και εμείς είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος στη μη συνέχιση του πρωταθλήματος. Εμείς συμπαραστεκόμαστε στον ΠΑΟΚ, δώσαμε και εμείς παίκτες έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να προπονηθούν. Δεν είναι δυνατόν μετά από αποχή 4-5 μηνών οι ποδοσφαιριστές να ξεκινήσουν. Τι πρωτάθλημα θα είναι, τι εικόνα και τι αγωνιστική παρουσία θα έχουν τα παιδιά. Το μόνο που θα πετύχουν είναι να βγάλουν τραυματισμούς και ένα κάρο προβλήματα για τους παίκτες. Συμφωνούμε απόλυτα με τους συναδέλφους. Να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι μία καινούργια σεζόν και με νέο προγραμματισμό, γιατί τα προβλήματα σε όλους μας είναι πάρα πολλά. Είχαμε κάνει συμφωνίες με τους παίκτες, θα πρέπει να δώσει η ΕΠΣΗ λύση μεγαλύτερου μεταγραφικής περιόδου, γιατί αν π.χ. έρθει ένας που του έχω δώσει ένα άλφα ποσό ως προκαταβολή και μου ζητάει τη νέα σεζόν να κάνω νέα συμφωνία, ας μπορούμε, ανά πάσα ώρα και στιγμή στη χρονική περίοδο να γίνονται μετακινήσεις παικτών από ομάδα σε ομάδα για να μην έρθουμε σε ρήξη με τους παίκτες».

Ο πρόεδρος του Ηρακλή Νιπιδιτού, Νίκος Μελισουργάκης ανέφερε: «θα ήθελα να πω, ότι εν μέσω κρίσης, μας έχουν χαρακτηρίσει και κόκκινη περιοχή. Καθόμαστε και κάνουμε μία συζήτηση χωρίς δεδομένα. Θα μπορούν τα παιδιά να μετακινούνται; Με τα τεστ τι θα γίνει; Κάθε πότε θα γίνουν; Ποιος θα τα πληρώνει; Η συζήτηση θα έπρεπε να επικεντρωθεί στις ακαδημίες. Ήμουν υπέρ της επανέναρξης, αλλά τώρα υπάρχουν και χρονικά περιθώρια στενά, ποιος θα έρθει το καλοκαίρι να παίξει μπάλα; Είναι άλλα και τα οικονομικά δεδομένα πλέον. Αν υπάρξει κάποια ενημέρωση με δεδομένα, να κάτσουμε να συζητήσουμε. Να πω εγώ να παίξουμε, πως θα γίνει όμως αυτό; Άλλοι αποφασίζουν».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του προέδρου της Τυλίσου Βασίλη Κουβίδη: «κάναμε ένα Δ.Σ. και η απόφαση μας είναι να σταματήσουμε ανεξαρτήτως απόφασης. Πλέον δεν είμαστε σε θέση να ξεκινήσει η ομάδα για φέτος. Ανεξάρτητα του τι θα αποφασιστεί, εμείς δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε εάν υπάρξει πρωτάθλημα. Έχουμε βέβαια 3000-3500 κρούσματα και μας κλείσανε με 600. Όσο αναφορά το μητρώο, που είμαστε από τα πρώτα σωματεία. Απο αρχές Ιανουαρίου το φτιάξαμε. Ζοριστήκαμε πάρα πολύ, με έβαλαν να βρω χαρτί του 1980 για να ολοκληρωθεί η αθλητική αναγνώριση. Είχαν πει πως όποιος εγκριθεί θα πάρει 2500€, πότε όμως θα μπουν αυτά τα χρήματα. Η επιτροπή που θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές της ΕΠΟ μήπως θα πρέπει να ξέρουμε τι θα ψηφίσει η ΕΠΣΗ; Στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ;».

Ο πρόεδρος της Φαιστού Δημήτρης Παπαδάκης, στη τοποθέτηση του, τόνισε: «δεν μπορούμε να συζητάμε για επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων των τοπικών κατηγοριών. Πιστεύω πως από του χρόνου θα είναι εντελώς διαφορετικά. Δύσκολα θα ξαναδούμε κόσμο στα γήπεδα και βοήθεια από παντού, θα είναι δύσκολα τα επόμενα χρόνια. Το πιο βασικό, αυτό που λένε όλοι, είναι να αρχίσουν εκ νέου οι ακαδημίες. Να βγουν τα παιδιά οργανωμένα να αθληθούν. Όλα τα παιδιά είναι έξω και παίζουν μαζί ποδόσφαιρο ανεξέλεγκτα και απαγορεύουν να παίζουν οργανωμένα. Αυτό θα πρέπει να το δουν οι ειδικοί και να αλλάξει σύντομα. Εμείς μπήκαμε τον Δεκέμβριο στο μητρώο αλλά δεν έχουμε πάρει μέχρι τώρα χρήματα».

Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Ηρακλείου Γρηγόρης Παπαδάκης ανέφερε: «εμείς δεχόμαστε πίεση με τα παιδιά να θέλουν να ξεκινήσουν να παίζουν να κάνουν προπονήσεις. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει όμως. Όσο αναφορά το μητρώο, είπε ο Υφυπουργός πως τα χρήματα θα κατατεθούν μέχρι 31/3 για τα σωματεία που έχουν εγκριθεί το τελευταίο διάστημα».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Γιάννη Ντελινταδάκη από τον ΕΓΟΗ: «Δεν θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί τα σωματεία για τις εκλογές της ΕΠΟ; Έχει πάρει εξουσιοδότηση η ΕΠΣΗ για τις εκλογές από εμάς για να ψηφίσει; Υπάρχει πρόγραμμα των υποψηφίων για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα; Δεν θα έπρεπε να έχει γίνει μία εκτενής ενημέρωση των σωματείων για τις θέσεις των υποψηφίων και η ΕΠΣΗ να ψηφίσει ανάλογα τα «θέλω» των σωματείων;».

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου θα απαντήσει στα ερωτήματα των εκπροσώπων των σωματείων: «Ομόφωνα για άλλη μία φορά, η τοποθέτηση των σωματείων της ΕΠΣΗ με επίσημη απόφαση θα φύγει για την ομοσπονδία, λέμε όχι στην επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων και θα αναφέρουμε τους λόγους που έχετε αναφέρει. Στο ερώτημα για τις προπονήσεις του Μάνου Παπαδόπουλου, όσο και να θέλουμε εμείς, αυτό αποτελεί θέμα της επιτροπής λοιμωξιολόγους. Όσο αναφορά το ερώτημα του Αντώνη Λαμπράκη, κάνουμε ερωτήματα και πιέζουμε για το κομμάτι των ακαδημιών, δεν είναι απόφαση δική μας. Σίγουρα μας λαμβάνουν υπόψιν αλλά κάνουν και αυτοί λάθη, όπως για παράδειγμα λεωφορεία και αεροπλάνα που είναι τόσα άτομα μέσα και δεν μπορούν να αθληθούν οργανωμένα τα παιδιά; Δεν φταίει ο Αυγενάκης, είναι θέμα των λοιμωξιολόγων. Για το μητρώο αρμόδιος να σας απαντήσει είναι η ΓΓΑ. Θεωρώ ότι το θέμα των ακαδημιών επειδή πιέζουν όλες οι Ενώσεις της Ελλάδος αλλά και η ΓΓΑ και ο Αυγενάκης, θα έχουμε σύντομα αποτέλεσμα. Όσο αναφορά τις εκλογές της ΕΠΟ, αλίμονο εάν σε κάθε ερώτημα-συνέλευση της ΕΠΟ ή σε οτιδήποτε, ρωτούσαμε τα σωματεία ο πρωθυπουργός π.χ. σε αποφάσεις δεν κάνει δημοψήφισμα. Αυτό που κάνουμε, να είστε σίγουροι, πως τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αποφασίσουν το τι θα ψηφίσουν οι εκπρόσωποι μας στην ΕΠΟ. Την Τετάρτη έχουμε ορίσει Ε.Ε. της ΕΠΣΗ, να αποφασίσουμε το τι θα κάνουμε στις εκλογές, αφού πλέον γνωρίζουμε τους υποψηφίους. Έτσι συμβαίνει σε όλες τις Ενώσεις, έτσι ορίζει το καταστατικό. Εάν θέλετε αύριο, ελάτε να πάρετε ένα καταστατικό για να δείτε πως αυτά που λέτε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα κ. Ντελινταδάκη. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Είστε από τους παράγοντες που διαβάζουν περισσότερο, αλλά δεν τα διαβάζουν όλα. Είμαι περήφανος και για εμένα και για τους συνεργάτες μου που είμαστε ουδέτεροι και ανεξάρτητοι, η ΕΠΣΗ είναι η μοναδική Ένωση που τα βάζει με όλους, παρ’ ότι μας στοιχίζει αυτό. Είμαι στα δικαστήρια με τον κ. Κούγια επειδή προσβάλλει τον τόπο μου, πλήρωσα τις διαμάχες με όλους. Μην μου λέτε εμένα αυτά που λέτε, γιατί θυμηθείτε τι λέγατε πριν 2-3 μήνες, δεν ξέρω τι άλλαξε κ. Ντελινταδάκη, πριν από λίγους μήνες ήμασταν η καλύτερη διοίκηση και τώρα αυτό. Ο καθένας ξέρει τι τραβάει. 9 Απριλίου έχω δικαστήριο με τον Κούγια που μου ζητάει 50.000€ με αγωγή, τότε που έλεγε τους Ηρακλειώτες στημένους. Αυτά που έχω κάνει με τον Λευτέρη Αυγενάκη που είναι συνυποψήφιος μου, ο μοναδικός πολιτευτής της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα που πάω κόντρα σε αυτά που κάνε ο Υφυπουργός. Συγχωρέσετε που ξέφυγα αλλά είναι άδικο. Κύριε Ντελινταδάκη ελάτε αύριο από την ΕΠΣΗ να δείτε το καταστατικό. Ξαναλέω την Τετάρτη θα γίνει Ε.Ε. για να αποφασιστεί το τι θα ψηφιστεί στις εκλογές. Εμείς ακολουθάμε το καταστατικό και το κάνουμε πιστά. Εμείς από το 2012 προτείνουμε τον Θοδωρή Ζαγοράκη για πρόεδρο υπό προϋποθέσεις. Θέλαμε κάτι διαφορετικό, είναι ντεμί, δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε, θέλαμε διοίκηση, πρόεδρο και άτομα κοινής αποδοχής, που θα τους επέλεγαν όλοι. Δυστυχώς αυτό συνάδελφοι, δεν έγινε. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά, είναι πως το Σάββατο η ΕΠΣΗ θα ψηφίσει για πρόεδρο τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Την Τετάρτη θα κάνουμε Εκτελεστική Επιτροπή για να αποφασίσουμε τι θα ψηφίσουμε στα υπόλοιπα πρόσωπα. Για το θέμα Ζαγοράκη, το ξέρει όλη η Ελλάδα ότι τον στηρίζουμε. Είμαι όμως επιφυλακτικός, όχι για τον Θοδωρή Ζαγοράκη όμως. Να δώσουμε χρόνο στη διοίκηση που θα βγει, ελπίζοντας πως κάτι καλύτερο θα έρθει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Για το μητρώο είχαμε πει πως είμαστε υπέρ αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο, όχι με τόσο ασφυκτικές ημερομηνίες και τόσα πολλά χαρτιά. Δεν γίνεται να βγάζεις εκτός γηπέδων όσους δεν είναι στο μητρώο. Πέραν από πιέσεις δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο σε αυτό το θέμα. Όσο μπορούμε να τακτοποιήσουμε τα χαρτιά μας».

Επιμένει ο κ. Ντελινταδάκης λέγοντας πως για ένα τόσο σημαντικό θέμα της όπως τις εκλογές της ΕΠΟ, θα έπρεπε τα σωματεία να αποφασίσουν με πλειοψηφία το τι θα ψηφίσει η ΕΠΣΗ.

Εκ νέου τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΑΟΤ, Αντώνης Λαμπράκης λέγοντας: «το μητρώο γιατί το φτιάχνουμε για να πάρουμε τα 2500€; Εμείς είχαμε κάνει μία επιτροπή και δεν πήραμε τίποτα ως εκπρόσωποι της Α1 σε αντίθεση με την επιτροπή της Γ Εθνικής που πήρε βοήθεια από τους φορείς».

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ Γιώργος Φανουράκης, ανέφερε στη τοποθέτηση του: «εμείς ως επιτροπή πρωταθλήματος είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις από τους εκπροσώπους για να δούμε πως θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα. Πιστεύω και ‘γω πως η πανδημία θα αλλάξει τον χάρτη του ποδοσφαίρου».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Μανώλης Μαθιουδάκη από την ΕΠΣΗ, όπου τόνισε: «δικαιολογημένοι οι προβληματισμοί των σωματείων. Δεν σας κρύβω πως χαίρομαι που ήταν σχεδόν ομόφωνη η απόφαση της διακοπής των πρωταθλημάτων. Δεν έχουμε το χρονικό περιθώριο να γίνουν οι αγώνες. Αυτή η χρονιά, εφόσον μας έδιναν το οκ να συνεχίσουμε, μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε στα σωματεία. Επιπλέον θα ήταν εις βάρος της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου. Σχετικά με το Ενωσιακό γήπεδο, είμαι σχεδόν σε καθημερινές συζητήσεις με τους ανθρώπους του Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με ενημέρωσαν πως όσο αναφορά τη μελέτη του γηπέδου έχει ανατεθεί στον μηχανικό και μου έχουν υποσχεθεί πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η μελέτη. Η Περιφέρεια θα αναλάβει την αποπεράτωση του έργου και είμαι χαρούμενος γι’ αυτήν την εξέλιξη, να έχουμε σύντομα νέα να σας ανακοινώσουμε περισσότερα».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γιώργος -Πλούταρχος- Κουτεντάκης, ανέφερε: «όλα τα σωματεία είναι αρνητικοί σε περίπτωση επανέναρξης. Με πιέσεις που γίνονται, σκοπός μας και στόχος μας είναι να κοιτάξουμε την επανέναρξη των προπονήσεων και των ακαδημιών. Σας ακούσαμε προσεκτικά και εμείς θα τα μεταφέρουμε στην ΕΠΟ. Εάν και εφόσον χρειαστεί θα κάνουμε νέα τηλεδιάσκεψη».  

Ο πρόεδρος των Ασιτών Δημήτρης Μανουσάκης, απεύθυνε ερώτηση τι θα γίνει με τα παράβολα συμμετοχής των σωματείων καθώς για δύο ποδοσφαιρικές σεζόν έχουν πληρωθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα.

Απαντώντας σε αυτό ο Νίκος Τζώρτζογλου, στάθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ένωσης, την οποία χαρακτήρισε τραγική, λέγοντας πως θα προσπαθήσουν να το δουν αλλά το βλέπει δύσκολο.