Όσα ειπώθηκαν στην Γενική Συνέλευση του Αλμυρού – «Έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένας νέος»

Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. του Αλμυρού, όπου αποφασίστηκε οι εκλογές να διεξαχθούν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 19:00.

Το παρών έδωσε το νυν διοικητικό συμβούλιο, η απερχόμενη ηγεσία, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Τσαγκαράκης, ο οποίος είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την επόμενη ημέρα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Νικος Πατραμάνης, φίλοι της ομάδας και γονείς που τα παιδιά τους βρίσκονται στις ακαδημίες του Αλμυρού.

Θ. Γαβαλάς: «Πρόταση μου να αναλάβει ο Μιχάλης Τσαγκαράκης την ηγεσία – Έχει φτιαχτεί ένα brand name για τον Αλμυρό»

ADVERTISING

Αρχικά τον λόγο πήρε ο απερχόμενος πρόεδρος Θωμάς Γαβαλάς, ο οποίος έκανε τον δικό του απολογισμό, μιλώντας τόσο για τους λόγους της απόφασης του να αποχωρήσει από την προεδρία, αναφέροντας πως θα βρίσκεται πάντα κοντά στην ομάδα, εξηγώντας τους λόγους της απόφασης του, ενώ πρότεινε τον επιχειρηματία Μιχάλη Τζαγκαράκη, αν το επιθυμεί και ο ίδιος να βγει μπροστά για να ηγηθεί της επόμενης ημέρας.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως πλέον έχει φτιαχτεί ένα brand name για τον Αλμυρό, ενώ μεταξύ άλλων είπε πως υπήρχαν μηδέν έσοδα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:  «Να σας ευχαριστήσω που ήρθατε. Μετά την παραίτηση μου, η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες. Είναι η πρώτη Γενική Συνέλευση η οποία είναι απολογιστική, αλλά θεωρώ πως κάποια πράγματα είναι αρκετά περιττά. Έχω να πω μόνο 2-3 πράγματα. Η ομάδα φέτος πέτυχε πολύ σημαντικά πράγματα. Για πρώτη φορά, πέτυχε ό,τι δεν είχε πετύχει στην ιστορία της.

ADVERTISING

Νομίζω η τρίτη θέση στην Γ’ κατηγορία ήταν κάτι που για ομάδα περιφερειακή, βαθμολογικά, απ’ όλες τις ομάδες πέτυχε το ακατόρθωτο. Όλο αυτό έγινε με μια διαδικασία που ξεκίνησε από πέρυσι το καλοκαίρι, με στελέχη, διοίκηση, προπονητικό τιμ και τα παιδιά που έπαιξαν όλη τη χρονιά.

Καταφέραμε φέτος και φτιάξαμε μια πολύ καλή ομάδα. Φάνηκε και από την αποδοχή που είχε πανελλαδικά. Αναγνωρίστηκε τόσο πολύ που, ειλικρινά σας μιλάω, μετά τη συνέντευξη Τύπου με πήραν πάνω από 50-60 σωματεία από όλη την Ελλάδα. Είναι αναγνωρισιμότητα για το σωματείο.

Μεγάλη επιτυχία που έγινε με αποκορύφωμα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η απόφαση που πήραμε δεν ήταν για να μειώσουμε ή για να γίνει κατώτερο. Έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένας νέος. Να κρατηθεί στα ίδια επίπεδα από όσους αναλάβουν. Όλοι εμείς που την αγαπάμε θα είμαστε αρωγοί εξωτερικά αλλά κοντά.

ADVERTISING

Και οικονομικά και ηθικά θα βοηθήσουμε αν μας το ζητήσουν. Υπάρχει η εμπειρία και η θέληση. Θα πρέπει κάποια στιγμή, γιατί έτσι γίνεται βάσει καταστατικού, να ορίσουμε τις εκλογές την επόμενη εβδομάδα, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γίνει μια ζύμωση. Θα πρέπει την επόμενη εβδομάδα να έρθει ένα έτοιμο διοικητικό συμβούλιο έτσι ώστε να εκλεγεί και να προχωρήσει άμεσα στον σχεδιασμό για μια καινούργια, καλύτερη μέρα για τον Αλμυρό.

Έχει φτιαχτεί ένα brand name για τον Αλμυρό. Η προσπάθεια, ο αγώνας και όλο αυτό που συνέβη σε αυτήν την ομάδα δημιούργησαν μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Όλες οι υποχρεώσεις θα καλυφθούν και η νέα διοίκηση θα αναλάβει από μηδενική βάση

Το καλύτερο για μένα θα είναι να μπορέσουν να βρεθούν άτομα από την περιοχή που θα στηρίξουν την προσπάθεια. Πέρυσι δεν υπήρχε στήριξη, με εξαίρεση κάποιους χορηγούς. Τα έσοδά μας ήταν μηδαμινά, είτε από την αυτοδιοίκηση είτε από άλλες πηγές, εκτός από αυτά που παίρνουν όλες οι ομάδες.

ADVERTISING

Ο ντόρος αυτός πλέον δίνει τη δυνατότητα στη νέα διοίκηση, όταν βγει, να απευθύνει κάλεσμα. Θα έχει αντίκτυπο και θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί για να πάρει αυτό που αρμόζει και αξίζει αυτό το σωματείο.

Πρότασή μου είναι να αναλάβει ο Μιχάλης Τσαγκαράκης την ηγεσία, εφόσον το επιθυμεί και το θέλει. Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα συμβούλιο, το οποίο θα σταθεί δίπλα του και θα τον υποστηρίξει. Εμείς θα είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας βοήθεια και συνεργασία».

Μανώλης Βίστης: «Ο Αλμυρός δεν ένιωσε την ζέση που θα ήθελε από τον κόσμο – Θα βοηθήσω να μπουν οι βάσεις»

Μετά τον Θωμά Γαβαλά, τον λόγο πήρε ο Μανώλης Βίστης, απερχόμενος αντιπρόεδρος, ο οποίος έκανε και εκείνος τον δικό του απολογισμό, ενώ εξέφρασε και το παράπονο του στον κόσμο, ευχαριστώντας πάντως σε όσους συνέβαλλαν σε αυτήν την εξαιρετική πορεία την τελευταία εξαετία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:  «Μια διαδρομή μεγάλη για τον Αλμυρό ξεκίνησε το 2018, δηλαδή πριν από έξι χρόνια, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις πως το εγχείρημα αυτό δεν θα είχε ανταπόκριση. Αυτή η διαδρομή μας έδωσε και νιώθω ευλογία και τύχη που ήμουν μέλος αυτής της διοίκησης, από όποιο πόστο με τίμησαν να υπηρετήσω, ακόμη και από αυτό του προέδρου.

Αυτά τα έξι χρόνια ζήσαμε πολλά. Η αντιμετώπιση που έχει σήμερα ο Αλμυρός, έκανε την κατηγορία κτήμα του και αγωνιστικά πέτυχε την καλύτερη πορεία. Έφερε αναγνωρισιμότητα στη περιοχή και ως ομάδα, κερδίζοντας δύο κύπελλα και μία άνοδο.

Η ομάδα δεν ένιωσε την ζέση που θα ήθελε από τον κόσμο τα πέντε αυτά χρόνια. Από εκεί και πέρα, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όσους στήριξαν αυτήν την προσπάθεια από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα.

Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν άλλο στάτους στο σωματείο, όσο αφορά το εξωαγωνιστικό, αφήνοντας παρακαταθήκη τις εγκαταστάσεις και το κτίριο που έγινε με έξοδα των ανθρώπων της διοίκησης.

Απλά αυτή η διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Ο κύκλος έκλεισε και οφείλει να ανοίξει ένας άλλος. Με τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα πανελλαδικά, σε αυτά τα πέντε χρόνια δαπανήθηκαν πολλά χρήματα.

Δεν είχαμε την πολυτέλεια να τρέξουμε και να ζητήσουμε χορηγίες από την “βάση”. Ο κόσμος μας είχε πει ότι έχουμε λεφτά και δεν χρειαζόταν να στηρίξουν οικονομικά. Θα είμαι κοντά στην ομάδα και θα την βοηθήσω όπως μπορώ να μπουν οι βάσεις.

Η πρώτη ομάδα, δεν το συζητάω, πρέπει να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική και να δούμε πώς θα πορευτούν οι νέοι και η ακαδημία».

«Ο Αλμυρός με εσάς ανέβηκε ψηλά – Απαράδεκτο τόσα ξενοδοχεία στον Δήμο Μαλεβιζίου να μην έχουν προσφέρει τίποτα»

Ο αγαπητός σε όλους και πιστός φίλαθλος του Αλμυρού Μανώλης Μπρούτζος Απλαδάς, στην Γ.Σ., πήρε και εκείνος θέση για την επόμενη ημέρα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Να ευχαριστήσω εσάς που είστε στο ΔΣ, όντως ο Αλμυρός ανέβηκε ψηλά, δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Όλοι έχουν μερικούς γνώριμους από κάθε μεριά να μπουν να βοηθήσουν. Απαράδεκτο τόσα ξενοδοχεία στο δήμο και να μην έχουν προσφέρει ποτέ ούτε ένα πενηντάρικο».

Νίκος Πατραμάνης: «Πρέπει να στοχεύσουμε να δημιουργήσουμε και άλλους Αγαπάκηδες»

Ο πρόεδρος της Κοινότητας του Γαζίου Νίκος Πατραμάνης, ανέφερε πως οι «οράνιε», πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στις υποδομές τους, ώστε να «βγουν» περισσότεροι ποδοσφαιριστές, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση του Αγαπάκη.

Αναλυτικά: «Έχω να πω ότι όλα καλώς έχουν ήδη γίνει. Όλες οι διοικήσεις που έχουν περάσει από την ομάδα τα τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως της γραμμής που ακολούθησαν, έχουν καταφέρει πολλά. Όποιος ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γνωρίζει πόσο δύσκολα είναι τα έσοδα και πόσο εύκολα τα έξοδα.

Η κάθε διοίκηση τραβάει διαφορετική γραμμή. Ένα φωτεινό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Αγαπάκη, ο οποίος, όπως είπες πρόεδρε, δούλεψε από την ακαδημία και είναι λόγος πριν την Σούπερ Λιγκ. Το 2019 υπήρχαν πολλοί Αγαπάκηδες ισάξιοι, όλοι τους ήταν παιδιά που είχαν ένα πρωτάθλημα στην πλάτη και έναν πρωταθλητισμό. Πρέπει να στοχεύσουμε να δημιουργήσουμε και άλλους πολλούς Αγαπάκηδες και να δώσουμε ευκαιρίες, προκειμένου να μην είναι δέσμια ενός ρόστερ που απαρτίζεται από τριάντα παίκτες.

Από κει και μετά, θα πρέπει η νέα διοίκηση να κοιτάξει το μέλλον της από τη βάση της. Η βάση είναι να αναπτύξει δικούς της παίκτες και να περιμαζέψει γηγενείς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες.

Φέτος είχαμε μια ανεπανάληπτη επιτυχία βαθμολογικά. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε περισσότερο τα τμήματα υποδομής. Δαπανήθηκαν πολλά χρήματα και θα έπρεπε να κοιτάξουμε περισσότερα τις υποδομές, καθώς δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Η υπόσχεση που δεν έγινε πράξη και η δέσμευση Βίστη…

Υπήρξε αναφορά και για τον Δήμο Μαλεβιζίου και το αν βρέθηκε κοντά στην ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Θωμάς Γαβαλάς ανέφερε: «Μου υποσχέθηκε ο δήμαρχος βοήθεια (σ.σ. Μενέλαος Μποκέας), αλλά δεν έγινε τίποτα. Δεν το κατακρίνω, αλλά έπρεπε να το είχε κάνει».

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Δήμου Μαλεβιζίου δεσμεύτηκε να κανονίσει κάποιες συναντήσεις για το καλό του Αλμυρού: «Δεσμεύομαι να κάνω κάποια ραντεβού για να βοηθήσω λόγω ιδιότητας. Μπορώ να συμβάλλω και νιώθω ευλογημένος βλέποντας σήματα όπως του Πανιώνιου, να υπάρχουν στο γήπεδο μας. Προσωπικά, το ονειρευόμουν και έλεγα πως δεν θα γίνει ποτέ».

Τα παράπονα των γονιών

Παράλληλα, το παρών έδωσαν και γονείς που τα παιδιά τους βρίσκονται στην ακαδημία του Αλμυρού, εκφράζοντας τα παράπονα τους για την λειτουργία των υποδομών, ενώ και ένας γονιός είπε: «Τι να τον κάνουμε τον γίγαντα με γυάλινα πόδια; Εμείς θέλουμε έναν γίγαντα από τα χαμηλά μέχρι την κορυφή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ