Ο ΠΟΑ την πρόκριση στο Final Four, ο Αετός Ανωγείων το χειροκρότημα!

Ο Αετός Ανωγείων έκανε τιτάνια προσπάθεια και κοίταξε στα μάτια τον ΠΟΑ, όμως οι «πράσινοι» μπόρεσαν να βρουν τις λύσεις και να κάνουν την ανατροπή για να προκριθούν στο Final Four του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, χάρη σε γκολ στο 95′!

20/03/2024 16:30
5η φάση - Κύπελλο ΕΠΣΗ - 2023-24

ADVERTISING

Τα είδε… όλα απέναντι στον μαχητικό Αετό Ανωγείων ο ΠΟΑ, ο οποίος χρειάστηκε να επιστρατεύσει βασικούς παίκτες από τον πάγκο, για να λυγίσει την αντίσταση των γηπεδούχων με 2-3, με το νικητήριο γκολ να έρχεται μάλιστα στο 95′.

Η πρώτη φάση στο ματς ήρθε στο 6′ για τον ΠΟΑ με τον Γωνιανάκη, να ανοίγει ωραία στον Νάτο, ο οποίος έκανε τη σέντρα, ο Καλαϊτζάκης έβαλε τη προβολή μέσα από τη περιοχή, πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό μετά ο Σφυρογιαννάκης έκανε τη παράλληλη σέντρα από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Βοργιά, ο οποίος έκανε το σουτ, πέρασε άουτ. Στο 20′ μετά από φάση διαρκείας ο Βοργιάς από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΟΑ!

Αφού πέρασε το πρώτο δύσκολο κομμάτι πίεσης από τους φιλοξενούμενους ο Αετός πήρε μέτρα στο γήπεδο και ανέβασε την απόδοση του. Στο 25′ ο Μάριος Κλάδος έκανε την παράλληλα σέντρα από τα αριστερά, στην πρώτη καλή επιθετική ενέργεια του Αετού.

ADVERTISING

Στο 28′ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΟΑ, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Καλαϊτζάκης μέσα από τη περιοχή έκανε το σουτ, σωτηρία η κόντρα και πέρασε κόρνερ.

Παρόλα αυτά ο Αετός που έπαιξε με τεράστιο πάθος και ψυχή ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 34′. Ο Αγγέλης έκανε την απευθείας εκτέλεση φάουλ που πέρασε από όλους, αιφνιδιάζοντας τον Αμπατζή για να κάνει το 1-0.

Ο ΠΟΑ προσπάθησε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους να βρει την ισοφάριση, δίχως όμως αποτέλεσμα, καθώς ο εξαιρετικός Παγωμένος ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Οι «πράσινοι» βγήκαν πολύ πιεστικοί στην επανάληψη και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 49′, με τον Βοργιά από τα αριστερά να κάνει το γύρισμα, στη κίνηση ο Μπέης έκανε το σουτ, πάνω από τα δοκάρια. Η ισοφάριση ήρθε ένα λεπτό μετά όταν ο Παχής εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, κεφάλια του Σφυρογιαννάκη, στην αριστερή γωνία του Παγωμένου για το 1-1.

ADVERTISING

Η ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου συνέχισε τη μεγάλη πίεση, χάνοντας ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 54′ ο Παχής έστρωσε στον Μπέη που έκανε το σουτ από καλή θέση, για διώξει ο Παγωμένος με τα πόδια, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Παχής έδωσε στον Σφυρογιαννάκη που σούταρε στην εξωτερική πλευρά του τέρματος.

Ο απίστευτος Αετός δεν το έβαλε κάτω και μπόρεσε κόντρα στη ροή του αγώνα να πάρει ξανά προβάδισμα. Στην πρώτη φάση του Αετού Ανωγείων στο δεύτερο ημίχρονο, εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αγγέλη, ο Χανιωτακης με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 2-1!

Μάλιστα ο Αετός είχε καλή στιγμή στο 67′ με τον Κανταρτζή να σουτάρει και τον Αμπατζή να αποκρούει στο 67′. Βλέποντας πως το παιχνίδι πάει να στραβώσει, ο ΠΟΑ έριξε όλα τα «βαριά χαρτιά» στον αγωνιστικό χώρο.

ADVERTISING

Στο 68′ οι «πράσινοι» έχασαν μεγάλη στιγμή με τον Μέμμο να σουτάρει από τα αριστερά, αλλά τον Παγωμένο να διώχνει, ενώ ίδια κατάληξη είχαν οι προσπάθειες των Βοργιά και Χατζηανδρέου στο 72′ και 73′ αντίστοιχα, με τον ικανό τερματοφύλακα να κάνει την απόκρουση και στο 78′ στην προσπάθεια του Παχή που κόντραρε.

Η μεγάλη πίεση του ΠΟΑ τελικά απέφερε καρπούς καθώς στο 81′ έγινε το 2-2.  Φάουλ του Μέμμου από τα αριστερά, ο Παγωμένος απέκρουσε, κοντραρε σε αμυντικό, στο κεφάλι του Σφυρογιαννάκη και σε κενή εστία κατέληξε στα δίχτυα. Σε πανομοιότυπη φάση ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Σφυρογιαννάκη πέρασε ελάχιστα εκτός.

Ενώ όλα έδειχναν πως οδηγούμασταν στην παράταση ο ΠΟΑ βρήκε τη λύση και με ένα απίθανο σουτ του Βοργιά στο 95′ εκτός περιοχής, που βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι, σκόραρε για το 2-3 και πήρε την πρόκριση σε μία ημέρα που δεν είχε καλή εικόνα. Από την άλλη ο Αετός κρατάει το τρομερό πάθος που έβγαλε από την αρχή μέχρι το τέλος απέναντι σε μία σαφώς πιο έμπειρη και ισχυρή ομάδα, δύο κατηγοριών πιο πανώ και συνεχίζει περήφανος την πορεία του στο πρωτάθλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ