Με ήρωα Ζαφείρη στο Final Four του Κυπέλλου ΕΠΣΗ ο Ηρόδοτος!

Αφού δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους μετά από 120 λεπτά κανονικής διάρκειας και παράτασης (0-0), η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, οπού με ήρωα τον Ζαφείρη ο Ηρόδοτος επικράτησε με 2-4 του ΑΟΤ για να πάρει την πρόκριση για το 3ο Final Four του Κυπέλλου ΕΠΣΗ!

20/03/2024 15:00
5η φάση - Κύπελλο ΕΠΣΗ - 2023-24

Στατιστικά παίκτη

Στεφανάκης Δημήτρης KOKKINH 90'    

Στατιστικά αγώνα

2
ΠΕΝΑΛΤΙ
4

ADVERTISING

Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι που δεν ανέδειξε νικητή μετά από 120 λεπτά, ο Ηρόδοτος ήταν ο μεγάλος νικητής που πηγαίνει στο Final Four του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζαφείρη που έπιασε δύο πέναλτι για να στείλει την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού στην τελική τετράδα του φετινού Κυπέλλου ΕΠΣΗ.

Πρώτη φάση για τον ΑΟΤ στο 5ο λεπτό, με τον Μεταξάκη να κάνει το πλασέ, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ζαφείρης. Στο 12′ ο Ηρόδοτος σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Χρήστου. Ο Μπάμπης έδωσε στον Γαρεφαλάκη, ο οποίος απέφυγε τον τερματοφύλακα, ο Φραγκουλάκης σκόραρε σε κενή εστία, όμως ακυρώθηκε.

Στο 14′ καλό σουτ του Μεϊρέλες, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 17′ ο Φραγκουλάκης, έκανε το σουτ στη κίνηση με την πλάτη προς την εστία, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, σουτ του Γαρεφαλάκη, ήταν άστοχο.

ADVERTISING

Στη συνέχεια, δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Ηρόδοτο να στέκεται εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και κυνηγώντας κάθε φάση, με τον ΑΟΤ από την πλευρά του να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους, όπως καλά γνωρίζει, χωρίς όμως να τους βρίσκει ώστε να γίνει απειλητικός.

Ο Μαγάκης σε μια φάση τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 37′, με τη θέση του να παίρνει ο Κανδηλάκης, αλλάζοντας λίγο τα πλάνα του Βασίλη Κρασανάκη, με τον Ξηρό να ανεβαίνει ως αμυντικός χαφ και τον Κανδηλάκη στη φυσική του θέση ως στόπερ.

Στο 42’ πανέξυπνη κάθετη Φραγκουλάκη, δεν πρόλαβε ο Χίντρι, βγήκε και μάζεψε με δυσκολία ο Χρήστου. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο, χωρίς τέρματα.

ADVERTISING

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσκετικές. Στο 69′ ο Μεταξάκης σούταρε από καλή θέση αρκετά άουτ, ενώ μεγάλη φάση είχε ο Ηρόδοτος στο 72′ που παρότι είχε προχωρήσει σε τρεις (!) αναγκαστικές αλλαγές (αποχώρησε και ο Ξηρός για να μπει ο Μόγια), μπόρεσε να βρει τα πατήματα του.

Ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε το φάουλ. η μπάλα έφτασε στον Χίντρι από κεφαλιά του Παγώνη, ο οποίος έκανε την προβολή αλλά ο Χρήστου έδιωξε εξ’ επαφής. Ο Μεταξάκης είχε κεφαλιά που έφυγε έξω στο 73′, ενώ νέα καλή στιγμή για τον Ηρόδοτο στο 79′ με τον Μόγια να σουτάρει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Οι «μπλε» ήταν πιο απειλητικοί στα τελευταία λεπτά, με τον Φραγκουλάκη να τεστάρει τον Χρήστου με απευθείας φάουλ στο 84′ και τον Τσαμαντιώτη να σουτάρει ελάχιστα έξω μετά από μπαλιά του Γαρεφαλάκη ένα λεπτό μετά.

ADVERTISING

Σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα ο Στεφανάκης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον ΑΟΤ με παίκτη λιγότερο στο 90′. Η κούραση της έκανε την εμφάνιση της στο έξτρα μισάωρο της παράτασης, καθώς οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, σε κανένα σημείο, δείχνοντας πως άπαντες είχαν «συμβιβαστεί» με την ιδέα των πέναλτι.

Εκεί ο Ηρόδοτος ήταν πιο ψύχραιμος, με τους Φραγκουλάκη, Χίντρι, Παγώνη και Τσαμαντιώτη να σκοράρουν. Αντίθετα για τον ΑΟΤ δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα οι Σαμούσκα και Λούσι, τους οποίους νίκησε με εντυπωσιακές αποκρούσεις ο Ζαφείρης για να δώσει την πρόκριση με 2-4 στη ρώσικη ρουλέτα στον Ηρόδοτο! Για τον ΑΟΤ ευστόχησαν οι Παπανδρέου και Μεϊρέλες.

ΑΟΤ
ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Αρχικές συνθέσεις

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ