Πέρα από κάθε φαντασία, διέλυσε με «εξάρα» την Μακάμπι και έκλεισε θέση στους «8» ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός πέρα από κάθε φαντασία, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-4) και με δύο τέρματα στη παράταση απέκλεισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-6, κλείνοντας θέση στα προημιτελικά του Conference League σε μια μοναδική παράσταση!

Στα πρώτα δευτερόλεπτα απείλησε ο Ολυμπιακός, με τον Όρτα να σουτάρει εκτός περιοχής, κατάφερε από τις κόντρες να κερδίσει το κόρνερ, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 9′ σουτ του Όρτα εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ο Πορτογάλος παίζει πιο ψηλά, ενώ ο Φορτούνης συγκλίνει αρκετά, με τον Ροντινέι, όπως συνηθίζει, να ανεβαίνει από τα δεξιά.

ADVERTISING

Ο Ολυμπιακός μόλις στο 10′ μπαίνει από νωρίς μπροστά στο σκορ! Ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα μοίρασε στα αριστερά στον Ποντένσε, ο οποίος ντρίμπλαρε και πλάσαρε. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και μπήκε στα δίχτυα για το 0-1!

Πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 25′. Ο Ποντένσε τροφοδότησε τον Ορτέγκα στα αριστερά εκείνος γέμισε στην περιοχή, ο Ελ Κααμπί σούταρε από κοντά και ο κίπερ της Μακάμπι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

ADVERTISING

Στο 36′ ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και δεύτερο γκολ! Ο Ποντένσε έκλεψε την μπάλα πέταξε αμέσως την μπάλα στον Φορτούνη, ο οποίος έτρεξε από τη μεσαία γραμμή, πάτησε περιοχή και πλάσαρε για το 2-0! Ακόμη ένα γκολ θέλει ο Ολυμπιακός, για να στείλει το ματς τουλάχιστον στην παράταση!

ADVERTISING

Στο 44′ ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ένα σουτ του Ποντένσε εκτός περιοχής, έφυγε άουτ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα! Ο Ποντένσε από τα αριστερά πάτησε στην περιοχή, έκανε το γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Απίθανα πράγματα στην Σερβία, με τον Ολυμπιακό να έχει ισοφαρίσει τον σκορ του πρώτου αγώνα από το πρώτο μέρος και είναι κοντά σε μια ιστορική και παράλληλα απίθανη πρόκριση!

ADVERTISING

Στο 57′ κέρδισε πέναλτι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Κανισόβσκι ελίχθηκε στην περιοχή, ο Ρέτσος τον βρήκε χαμηλά και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ζαχάβι εκτέλεσε, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά πλευρά, ο Τζολάκης έπεσε στα αριστερά και μείωσε σε 3-1.

Στο 65′ απίστευτο γκολ, πραγματικά απίστευτο γκολ. Ο Ολυμπιακός κάνει το 4-1 με ονειρική γκολάρα. Γέμισμα του Ορτέγκα από τα αριστερά, ο Ελ Κααμπί έκανε το ψαλίδι και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μισπάτι και στα δίχτυα.

Στο 68′ ο Ποντένσε είχε χώρο μπροστά του, βρέθηκε εκτός περιοχής, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας της Μακάμπι.

Οι Ισραηλινοί άγγιξαν το 2-4 στο 77′. Σέντρα από τα δεξιά με τον Πέρετς να προσπαθεί να μπει στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά να την στείλει στα δίχτυα αλλά δεν πρόλαβε να ακουμπήσει τη μπάλα και αυτή έφυγε έξω.

Στις καθυστερήσεις τρομερή στιγμή για τον Ολυμπιακό να πετύχει και πέμπτο γκολ και να πάρει την πρόκριση. Ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Γιόβετιτς ο οποίος βγήκε τετ α τετ έκανε και το πλασέ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Μακάμπι, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Στο τρίτο γκολ του έξτρα χρόνου ο Ολυμπιακός αποκτάει σκορ πρόκρισης! Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Φορτούνη οι Ρέτσος-Γιόβετιτς ήταν στο πρώτο δοκάρι σε μια προσπάθεια με τακουνάκι να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Γιόβετιτς έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ και την έστειλε στα δίχτυα για το 5-1 του Ολυμπιακού!

Στο 96′ κόρνερ από τα αριστερά για τη Μακάμπι με τον Ζάχαβι να πιάνει την κεφαλιά και τον Τζολάκη να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Στο 103′ ο Ολυμπιακός κάνει το 1-6, σε μια ονειρική πραγματικά βραδιά! Τρομερή μπαλιά προς τον Μασούρα που μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Μισπάτι και γύρισε τη μπάλα προς τον Ελ Αραμπί ο οποίος σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα για το 6-1 των «ερυθρόλευκων». Τέλος πρώτου ημιχρόνου στην παράταση, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται αγκαλιά με μια ιστορική πρόκριση!

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό με μια εμφάνιση που θα μνημονεύεται για χρόνια, διέλυσε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-6 και στις 15:00 θα μάθει τον αντίπαλο του στα προημιτελικά του Conference League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μακάμπι: Μισπάτι, Σαχάρ (91′ Σαχάρ), Ναχμίας, Σάμποριτ, Ρεβίβο (113′ Νταβιντζάντα), Πέρετζ, Φαν Όβερεεμ (74′ Τούργκεραμ), Κανιτσόβσκι, Ντάβιντα (107′ Ποντόζο), Μίλσον (14′ Μπίτον), Ζαχάβι.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι (96′ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82′ Γιόβετιτς), Φορτούνης (95′ Μασούρας), Ποντένσε (103′ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (88′ Ελ Αραμπί).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ