Μαγικός ΠΑΟΚ, σκόρπισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με «πεντάρα» και πέρασε στα προημιτελικά!

Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα των φιλάθλων του, ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0), διαλύοντας την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην «καυτή» Τούμπα με 5-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Conference League! 

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, μπήκε καλύτερα, έχοντας την μπάλα στα πόδια του, προσπαθώντας να βρει διαδρόμους προς την εστία της Ντιναμό, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ADVERTISING

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό, δημιούργησαν μια «καυτή» ατμόσφαιρα, προσπαθώντας να δώσει ώθηση στους «ασπρόμαυρους» για τη νίκη – πρόκριση.

Στο 14′ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-0 με τον Κουλιεράκη. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, με τον Κουλιεράκη να πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος και τον γκολκίπερ της Ντίναμο να διώχνει σωτήρια τη μπάλα σε κόρνερ.

ADVERTISING

Στο 19′ καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ωραίος συνδυασμός με τελικό αποδέκτη τον Ζίβκοβιτς μέσα στην περιοχή, αυτός την έφερε στο αριστερό και έκανε το σουτ για να φύγει η μπάλα πάνω από την εστία της Ντίναμο.

ADVERTISING

Απειλεί ξανά ο ΠΑΟΚ τέσσερα λεπτά αργότερα. Σέντρα του Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, με τον Κουλιεράκη να πιάνει και πάλι την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 27ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε! Σε κόρνερ του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά-πάσα στο πρώτο δοκάρι για να έρθει στο δεύτερο ο Μπάμπα και με νέα κεφαλιά να την στείλει στα δίχτυα για το 1-0!

ADVERTISING

Στο 33′ ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ! Ο Κουλιεράκης μετά από ένα κόρνερ έμεινε στην επίθεση, δέχτηκε τη μπάλα στα δεξιά της επίθεσης, πήρε μέτρα προς τα μέσα, έκανε το σουτ με το αριστερό η μπάλα βρήκε λίγο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 του ΠΑΟΚ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα!

Στο 37′ η Ντιναμό εμφανίστηκε στο… γήπεδο. Σέντρα από τα δεξιά με τον Πέτκοβιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, επιχείρησε το πλασέ με τον Κοτάρσκι να διώχνει με το ένα χέρι.

Ο μαγικός ΠΑΟΚ βρήκε και τρίτο γκολ στο 42′!  Ο Τάισον είδε στο δεύτερο δοκάρι τον Μπράντον Τόμας, του έκανε τη σέντρα με τον Ισπανό να πιάνει την κεφαλιά-ψαράκι και να την στέλνει στη δεξιά γωνία της Ντίναμο για το 3-0, που είναι σκορ πρόκρισης!

Καταιγιστικό το πρώτο ημίχρονο για τους «ασπρόμαυρους» έχοντας κάνει μια συγκλονιστική εμφάνιση. Κέρδισε κάθε μονομαχία, οι παίκτες του πρώτοι σε κάθε μπάλα.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες στην Τούμπα, με την Ντιναμό στην πρώτη της ουσιαστικά φάση στο παιχνίδι να μειώνει σε 3-1 στο 49′.

Ο Πέτκοβιτς προσπάθησε να περάσει τον Κεντζιόρα αυτός απομάκρυνε τη μπάλα που πήγε στον Χότζα, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Κοτάρσκι για να μειώσει το σκορ.

Στη συνέχεια η Ντίναμο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που είχε στο παιχνίδι και να βρει και δεύτερο γκολ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 56′, με τον Σπίκιτς ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, έκανε το σουτ και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ άπλωσε το δεξί του πόδι και έδιωξε τη μπάλα.

Στο 64′ νέα ευκαιρία για τους Κροάτες. Ο Χότζα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ προς το αριστερό γάμα με τον Κοτάρσκι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 72′ ο ΠΑΟΚ βρήκε και τέταρτο γκολ με τον συγκλονιστικό Κουλιεράκη! Σε κόρνερ από τα δεξιά του Ντεσπόντοφ ο Σβαμπ έκανε μια επαφή με τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Κουλιεράκη και ο Έλληνας αμυντικός με το… στήθος την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο 82′ τρομερή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να φτάσει σε πέμπτο γκολ. Ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά και γύρισμα στο πέναλτι με τον Μουργκ να κάνει το πλασέ ανενόχλητος και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ντίναμο!

Το… πάρτι στην Τούμπα συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει και πέμπτο γκολ! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι με τον Ντεσπόντοφ μετά από ανατροπή του Μίσιτς μέσα στην περιοχή. Ο Ζίβκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, γράφοντας το 5-1 στο 88′!

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με τον ΠΑΟΚ με μια συγκλονιστική εμφάνιση να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League, κλείνοντας θέση στην κλήρωση της Παρασκευής και το όνειρο συνεχίζεται…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78′ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (81′ Όζντοεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Τάισον (67′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (78′ Μουργκ), Μπράντον (78′ Σαμάτα).

Ντίναμο Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς (80′ Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούσιτς, Σπίκιτς (74′ Κανέκο), Χότζα (80′ Βίντοβιτς), Μπατούρινα, Πέτκοβιτς.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ