Με την ψυχή στο στόμα προκρίθηκε στους «8» ο ΠΑΝΟΜ

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τρομερή ένταση, ο ΠΑΝΟΜ πανηγύρισε μία πολύ δύσκολη πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, επικρατώντας με 1-2 της Χαραυγής. Τα έδωσε όλα η ομάδα του Μιχάλη Δεληγιάννη παρά τη διαφορά δύο κατηγοριών!

13/03/2024 18:00
4η φάση - Κύπελλο ΕΠΣΗ - 2023-24

ADVERTISING

Ένα τρομερό ματς έγινε στο γήπεδο «Γ. Σκουρέλλου» με τον ΠΑΝΟΜ να παίρνει τελικά την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, απέναντι στην αξιόμαχη Χαραυγή που τα έδωσε όλα μέχρι τέλους.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 6′. Εκτέλεση φάουλ του Χρήστου Κατσαρή, οριακά δεν προλάβε να πάρει τη κεφαλιά ο Προκόπης Νικολάου και να την στείλει στα δίχτυα, με τον Κανετάκη να μπλοκάρει.

Ο ΠΑΝΟΜ απείλησε πρώτη φορά στο 12′ όταν ο Τζανάκης έκανε με δύναμη το πλάγιο άουτ, ο Συσκάκης έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, με τον Μήτρου να διώχνει στη γωνία του. Στο 20′ οι γηπεδούχοι είχαν καλή φάση με τον Χρήστο Νικολάου να σουτάρει στα σώματα μέσα από την περιοχή.

ADVERTISING

Μεγάλη ευκαιρία έχασαν στο 27′ οι φιλοξενούμενοι, με τον Βαρδονικολάκη να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, με την προσπάθεια του να κρεμάσει τον Μήτρου να φεύγει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Η Χαραυγή απάντησε στο 37′ με τον Χρήστο Νικολάου να στρώνει στον Ηρακλη Καλαμιώτη ο οποίος από το ύψος της περιοχής σούταρε με το αριστερό, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κανετάκης.

Το σκορ άνοιξε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με τον Σταύρο Διαμαντάκη να κάνει το 0-1 με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι παίκτες της Χαραυγής διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την υπόδειξη του φάουλ.

ADVERTISING

Τα δεδομένα ανατράπηκαν με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Βαγγέλης Βασιλείου ανατράπηκε εντός περιοχής, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα του πέναλτι, αποβάλοντας μάλιστα τον Τζανάκη. Ο Χρήστος Νικολάου εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε σε 1-1.

Παρότι με παίκτη λιγότερο ο ΠΑΝΟΜ μπόρεσε να ανακτήσει το προβάδισμα στο 63′. Ο Μαυρίδης έβγαλε με τρομερή μπαλιά τον Συσκάκη στην πλάτη της άμυνας, ο οποίος τελείωσε όμορφα τη φάση για το 1-2.

Το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν ένα επιθετικό κρεσέντο από τη Χαραυγή που πίεσε πάρα πολύ για να βρει την ισοφάριση. Στο 77′ καταπληκτική συνεργασία, σέντρα Φραγκιαδάκη στο δεύτερο δοκάρι, κεφάλια γύρισμα του Χρήστου Κατσαρή, στρώθηκε στην καρδιά της περιοχής στον Χρήστο Νικολάου, έκανε το σουτ, ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

ADVERTISING

Ο ΠΑΝΟΜ εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που άφησαν οι γηπεδούχοι στην προσπάθεια να βρουν το γκολ, με την ομάδα του Σταμάτη Μαματζάκη να έχει δύο καλές στιγμές με τον Μιχάλη Κεφαλούκο στο 79′ και το 80′ με μακρινά σουτ.

Απίστευτη ευκαιρία για τη Χαραυγή στο 86′. Μετά από φάουλ, ο Προκόπης Νικολάου πήρε τη κεφαλιά, εξ επαφής ο Χρήστος Νικολάου το σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά προβολή Μερκουλιδη, πάνω στη γραμμή αμυντικοί. Απίθανη ευκαιρία.

Νέα τεράστια στιγμή στο 88′ με την Προκόπη Νικολάου να βγάζει τετ α τετ τον Χρήστο Νικολάου, με τον Διαμαντάκη να προλαβαίνει σωτήρια την τελευταία στιγμή.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Χρήστος Καλαμιώης σούταρε ελάχιστα πάνω από την εστία μετά από φάση διαρκείας. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον ΠΑΝΟΜ να παίρνει έστω και αγχωτικά την πρόκριση, με τη Χαραυγή να γνωρίζει την πρώτη φετινή της ήττας στις δύο διοργανώσεις που συμμετέχει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ