Champions League: Ανοικτές ρεβάνς και ματσάρες σε Βαρκελώνη και Λονδίνο

Το παζλ των προημιτελικών του Champions League αρχίζει να συμπληρώνεται, καθώς μετά τις ήδη εξασφαλισμένες θέσεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Μπάγερν Μονάχου και την Παρί Σεν Ζερμέν, ακόμα τέσσερα εισιτήρια παραμένουν ανοικτά και θα καθοριστούν σήμερα και την Τετάρτη.

Την Τρίτη (12/3), διεξάγονται δύο αγώνες ρεβάνς για τη φάση των «16», και οι δύο στις 22:00. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Νάπολι στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης, ενώ η Άρσεναλ αντιμετωπίζει την Πόρτο στο «Έμιρεϊτς» του Λονδίνου. Στα δύο αυτά ζευγάρια, η πρόκριση είναι ανοιχτή μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων.

Στις 21 Φεβρουαρίου, η Μπαρτσελόνα είχε έρθει ισόπαλη 1-1 με τη Νάπολι στην Ιταλία. Η ομάδα του Τσάβι προηγήθηκε με τέρμα του Λεβαντόφσκι, αλλά ο Οσιμέν ισοφάρισε για την Νάπολι. Παρόλο που η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της.

ADVERTISING

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από μια νίκη 1-0 επί της Μαγιόρκα, βρίσκεται στην 3η θέση της La Liga και βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη πλευρά, η Νάπολι, που βρίσκεται στην 7η θέση της Serie A, προέρχεται από ισοπαλία 1-1 με την Τορίνο στο προηγούμενο ματς της.

Η Πόρτο θα προσπαθήσει να κρατήσει το 1-0 του πρώτου αγώνα με την Άρσεναλ στην Πορτογαλία, που διαμορφώθηκε στο 90’+4′ με ένα «αριστούργημα» του Γκαλένο. Αυτή η νίκη, αν και ισχνή, δίνει ένα προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Ωστόσο, η Άρσεναλ αποτελεί μια πολύ ποιοτική ομάδα, ικανή για ανατροπές, όπως αποδεικνύει και στην Premier League. Μετά την ισοπαλία με τη Λίβερπουλ, η ομάδα βρίσκεται ισόβαθμη στην κορυφή με τη Μάντσεστερ Σίτι, αφού και οι δύο έχουν 1 βαθμό περισσότερο από τους «κόκκινους». Ο αγώνας του «Έμιρεϊτς» αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν τις δυνατότητες να προκριθούν στα προημιτελικά.

ADVERTISING

Τα δύο παιχνίδια θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από Cosmote Sport 2 HD και Cosmote Sport 3 HD, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση συνολικού ισόπαλου αποτελέσματος μετά το φινάλε και των δεύτερων αγώνων, θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Την Τετάρτη (13/3, 22:00) θα διεξαχθούν οι τελευταίες αναμετρήσεις για τη φάση των «16», με τα Ατλέτικο Μαδρίτης-Ίντερ (νίκη 1-0 για την ιταλική ομάδα στο «Τζουζέπε Μεάτσα») και Ντόρτμουντ-Αϊντχόφεν (1-1 το πρώτο ματς).

ADVERTISING

ΔΗΜΟΦΙΛΗ