Πιστός στρατιώτης ο Ν. Νιόπλιας: «Είναι μια δύσκολη στιγμή, όμως δεν είμαι παιδάκι – Θα τα καταφέρουμε»

Έχοντας πίστη στην ομάδα και τις δυνατότητες του ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ, Νίκος Νιόπλιας έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης στην ομάδα για την φετινή χρονιά.

Ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ άνοιξε την συζήτηση λέγοντας: “Ξανά καλούμε σε μια δύσκολη στιγμή που έχει το σωματείο μας, με δουλειά, αγάπη και εκτίμηση που έχουμε σε αυτό το σύλλογο για να μπορέσουμε να βγούμε από την δύσκολη στιγμή. Στόχος μας και πίστης μας είναι ότι θα τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε τις καταστάσεις, τις δυσκολίες που έχουμε αλλά δεν κοιτάμε την αυριανή ημέρα κοιτάμε να είμαστε στις 15 Μαιου στην Super League”.

Για τις “ντόπες” στους παίκτες στην πρώτη ομιλία: “Η ψυχολογία είναι δυνατό κομμάτι. Μπορεί κάποιος να μιλάει φλάτ Είχα προπονητές στην ζωή μου κάποιος φυσικά και χρειάζονται θετικά λόγια γιατί δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Στις δύο προπονήσεις βλέπω ότι και αυτοί θέλουν να προσφέρουν. Όλοι μαζί. Μακάρι να είχαμε και τον κόσμο μαζί μας γιατί όλοι ξέρουμε την δυναμική του”.

Για την συνεργασία του με τον ΟΦΗ και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο: Το ποδόσφαιρο το αγαπάω. Θα μπορούσα να βρω εύκολα ομάδα και να προπονήσω όμως δεν το ήθελα. Έψαχνα να βρω ένα ρόλο στο ποδόσφαιρο. Αυτός ο ρόλος μου δόθηκε στον ΟΦΗ, είμαι μέσα στον σύλλογο. Τώρα γνωρίζω πράγματα, ψάχνομαι για το ποδόσφαιρο, αλλά είναι τέτοιο αυτό το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλές φορές επάγγελμα προπονητής στην Ελλάδα είναι ποδοσφαιρικό ανέκδοτο. Υπάρχουν αδικίες, υπάρχουν πολλά πράγματα. Θέλω πολύ να συμμετέχω και γι αυτό είμαι εδώ. Έτσι κι αλλιώς στην ομάδα αυτή εγώ τα ακούω θα τα ακούσω μια ακόμα φορά δεν πειράζει”.

Για το αν υπάρχει σημάδι βελτίωση στον ΟΦΗ ο Νικος Νίοπλιας ανέφερε: “Υπάρχει σημάδι βελτίωσης. Προσπαθούμε να βρούμε προτεραιότητες τι πρέπει να κάνουμε πρώτα, άλλες σκέψεις κάναμε το καλοκαίρι άλλο τώρα. Τώρα κοιτάζουμε τα 8 παιχνίδια”.

Για τις επιστροφές ποδοσφαιριστών:  “Κανένα παιχνίδι δεν είναι ίδιο. Κάθε φορά παίζεις με άλλο αντίπαλο και θα βλέπουμε τις ομάδες που πονάνε που είναι δυνατοί για να χτυπήσουμε. Πρέπει να δείξουμε στα μάτια των αντιπάλων το πόσο θέλουμε τη νίκη. Αρκετοί παίκτες θα γυρίσουν μετά την διακοπή της Εθνικής. Το θέμα είναι να μην χάσουμε και όταν γυρισουν τα παιδιά θα έχουμε πολύ καλό γκρούπ”.

Για τι πιθανότητες έχει ο ΟΦΗ για παραμονή: Όσες έχουν όλες οι ομάδες. Εγώ έχω πίστη στην ομάδα και έχω 100%. Το καλοκαίρι θα είχαμε μια εύκολη σωτηρία, μια καλύτερη θέση, πιο άνετοι. Τώρα όμως πρέπει να το ξεπεράσουμε. Πρέπει να καταλαβαίνουμε τις στιγμές και το τι πρέπει να κάνουμε τώρα. Είναι διαφορετικές σκέψεις τώρα από ότι ήταν πριν 2 μήνες”.

Για το αν βλέπει διαφορά από τα μπαράζ της Ρόδου όταν ήταν παίκτης: “Όταν ήμουν παίκτης δεν με ένοιαζε τίποτα. Ήξερα ότι ήμουν δυνατός. Παίζει ρόλο. Εξαρτάται τον άνθρωπο. Έχουμε τον Ντε ΓΚούζμαν, Καστάνιος, Γιαννούλη. Δεν έχουμε μικρά παιδιά, πρέπει μόνος σου να το ξεπερνάς αλλιώς δεν μπορείς να είσαι σε αυτό το επάγγελμα. Πρέπει όλοι μαζί, ανάλογα με την στιγμή. Τώρα έχεις την πίεση, αλλά όποιος δεν μπορεί γιατί ασχολιουμαστε με αυτό το άθλημα. Είναι για τους δυνατούς και τίποτα δεν είναι στρωμένα με ροδοπέταλα”.

Για την φυσική κατάσταση ο Ν. Νιόπλιας τόνισε: “Ο χρόνος που δουλεύεις είναι το καλοκαίρι. Φέτος δεν είχαμε αρκετό χρόνο. Τώρα πας για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Φυσικά θα πρέπει να έχεις ένταση, μια φιλοσοφία, ένα τρόπο. Πρέπει να βελτιώσουμε την στατική φάση και ότι πρέπει να βελτιωθεί θα το δουλέψουμε”.

Για την ένταση που λείπει από τους παίκτες ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ:Αυτή τη στιγμή είμαι δύο μέρες προπονητής. Σε πολλά παιχνίδια ήμασταν όντως, όμως όταν παίζεις καλά και παίζεις και δεν παίρνεις αποτέλεσμα μας επηρέασε πάρα πολύ. Πάντα σκεφτόμαστε ότι ότι και να κάνουμε θα χάσουμε. Πρέπει να το αλλάξουμε. Πως θα το κάνουμε; Θα πρέπει να βγάλουμε τον χαρακτήρα, έχουμε έμπειρους παίκτες, να κάνουμε ένα καλό γκρουπ γιατί πρέπει να βγάλουμε χαρακτήρα”.

Για το αν σκεφτόταν στην αρχή της σεζόν την πορεία: “Όχι δεν την περίμενε κανείς. Όλοι ακόμα και οι φίλαθλοι, οι αντίπαλοι προπονητές μας θεωρούσε καλή ομάδα. Όμως δεν θέλει αρκετά για να φύγει η κατάσταση. Σίγουρα χάσαμε πολλούς σημαντικούς παίκτες τον προηγούμενο χρόνο στο παιχνίδι που παίζαμε. Χάσαμε χρόνο με τα παιδιά. Πάλι είχαμε παίκτες όμως δεν είναι το υλικό μας για να παίζει τόσο χάλια”.

Για τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ:Αμα κοιτάξω αυτό θα χάσουμε τον δρόμο μας. Θα κοιτάξουμε αυτά τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσω με τον τρόπο που γνωρίζω για το παιχνίδι, φυσικά και πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Φυσικά και πρέπει να ανέβει το ηθικό των παικτών μας. Παιχνίδι με παιχνίδι αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν είμαστε εμείς καλά θα είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Δεν είναι τώρα το παίξαμε καλά, πρέπει να παίρνουμε βαθμούς”.

Για το αν ήταν πιο δύσκολο τότε στην Γ Εθνική από τώρα: Νομίζω είναι το ίδιο δύσκολο. Και τότε ήξερα τα πράγματα και τώρα ξέρω. Τότε μπορούσα να χάσω και πιο πολλά, γιατί τότε γύρισα από τον Ατρόμητο που τον είχα βγάλει Ευρώπη. Τώρα είμαι μέσα στην ομάδα και πρέπει να βοηθήσω, τότε δεν ήμουν. Τότε δεν είπα το ναι γρήγορα, γιατί είχα σκέψεις, όμως μέσα στο χρόνο είπα το ναι γιατί πίστεψα, όταν άκουσα ότι αν δεν πήγαινα θα το σταματούσαν και θα έβλεπαν το καλοκαίρι. Φέτος τους είπα παιδιά εδώ είμαι μαζί σας. Πάμε”.

Για τον λόγο που δεν άλλαξαν πράγματα στον κατήφορο της ομάδας: “Εγώ δεν είχα θέση στην ομάδα για να πάρω θέσεις. Εγώ είμαι για το ποδόσφαιρο, να είμαι κοντά στους παίκτες. Δεν είναι δικιά μου δουλειά. Στεναχωριόμασταν όλοι. Και φυσικά στεναχωρηθήκαμε όταν έφυγε ο Σίμος. Θέλαμε να είναι εδώ ο Γιώργος, όμως όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι εγώ είμαι στο ποδόσφαιρο από 18 χρονών. Όταν φτάνεις πέρα από την αγάπη για το σωματείο, πρέπει να το κοιτάζεις επαγγελματικά, αν το δεις συναισθηματικά θα το δεις χαμένος. Τώρα πρέπει να μιλήσει ο επαγγελματίας προπονητής και να πάρεις αποφάσεις”.

Για τους τερματοφύλακες: “Ας μην ξεχνάμε ότι παιδιά είμαι δύο ημέρες εδώ. Ξέρω όμως την ομάδα καλά. Γνωρίζω την ομάδα θα αποφασίσω, αλλά στόχος μας είναι και επειδή η θέση είναι η πιο δύσκολη πρέπει να χτίσουμε αυτοπεποίθηση από τους τερματοφύλακες”.

Για την συνέχεια στο πρωτάθλημα και το αν είναι εύκολη η παραμονή: “Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Τώρα θέλουμε τα αποτελέσματα. Στα πλέι άουτ, όλοι ξεκινάμε σχεδόν με τους ίδιους βαθμούς. Αν γυρίσουμε πίσω και σκεφτούμε πόσο καλή ομάδα ήμασταν, να βγάλουμε και τώρα το πιστεύω μας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό ματς τι χρειάζεται. Η αυτοπεποίθησή μας είναι κάτω τώρα, όμως με την συνεργασία όλων μας, δεν είναι εύκολο δεν είναι δύσκολο”.

Ο Ν. Νιόπλιας για το ότι ανέλαβε την ομάδα στην δύσκολη στιγμή: “Είναι μια δύσκολη στιγμή, όμως δεν είμαι παιδάκι. Έχω μεγαλώσει μέσα στα γήπεδα, ξέρω που βρίσκομαι και αυτό μου δίνει μεγάλη άνεση. Αν γυρίσω πίσω το χρόνο και κοιτάξω την καριέρα μου ποτέ δεν ήταν εύκολα. Πάντα με την πίστη και την αυτοπεποίθηση τα κατάφερνα. Ούτε το 2005 όταν πήγα στην Εθνική Νέων και πήγα τελικά Ευρώπης, όπως και των Ελπίδων, ούτε όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, στον Ατρόμητο, τον ΟΦΗ και γιατί όχι και τώρα; Δεν είναι απλώς μια ομάδα για εμάς, είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ άνθρωποι του Ηρακλείου, 38 χρόνια μένω εδώ, κάθε μέρα έβλεπα τον ΟΦΗ, πόσο μάλλον όταν ήμουν δύο χρόνια στην ομάδα. Γνωρίζω το ποδόσφαιρο καλά, ξέρω τους παίκτες. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολη στιγμή, όμως γι αυτά είμαστε εδώ”.