Οι τοποθετήσεις Ν. Νιόπλια – Γ. Σαμαρά από την Συνέντευξη Τύπου

Παρακολουθήστε παρακάτω αναλυτικά όλα όσα είπαν Νίκος Νιόπλιας και Γιώργος Σαμαράς στην Συνέντευξη Τύπου…

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου. Σε λίγο αναλυτικά όλα όσα είπαν οι δύο άντρες…

Για τις “ντόπες” στους παίκτες στην πρώτη ομιλία: “Η ψυχολογία είναι δυνατό κομμάτι. Μπορεί κάποιος να μιλάει φλάτ Είχα προπονητές στην ζωή μου κάποιος φυσικά και χρειάζονται θετικά λόγια γιατί δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Στις δύο προπονήσεις βλέπω ότι και αυτοί θέλουν να προσφέρουν. Όλοι μαζί. Μακάρι να είχαμε και τον κόσμο μαζί μας γιατί όλοι ξέρουμε την δυναμική του”.

Πιστεύουν στην παραμονή οι παίκτες: “Δεν είχαμε καλή εικόνα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, με δουλειά, ομιλία με ψυχολογικό κομμάτι. Να είμαστε όλο το γκρούπ”.

Ο Ν. Νίοπλιας ανέφερε: “Το ποδόσφαιρο το αγαπάω. Θα μπορούσα να βρω εύκολα ομάδα και να προπονήσω όμως δεν το ήθελα. Έψαχνα να βρω ένα ρόλο στο ποδόσφαιρο. Αυτός ο ρόλος μου δόθηκε στον ΟΦΗ, είμαι μέσα στον σύλλογο. Τώρα γνωρίζω πράγματα, ψάχνομαι για το ποδόσφαιρο, αλλά είναι τέτοιο αυτό το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλές φορές επάγγελμα προπονητής στην Ελλάδα είναι ποδοσφαιρικό ανέκδοτο. Υπάρχουν αδικίες, υπάρχουν πολλά πράγματα. Θέλω πολύ να συμμετέχω και γι αυτό είμαι εδώ. Έτσι κι αλλιώς στην ομάδα αυτή εγώ τα ακούω θα τα ακούσω μια ακόμα φορά δεν πειράζει”.

Για το αν υπάρξει προσθήκη στο προπονητικό επιτελείο: “Θα υπάρχει άλλη μια προσθήκη στο προπονητικό επιτελείο και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες”

Για την κριτική των δημοσιογράφων ο Γ. Σαμαράς τόνισε: Είναι ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου που δεν θα αλλάξει. Πάντα θα υπάρχει η καλή, η κακή κριτική. Εμείς προσωπικά την διαχειριζόμαστε, ναι να ακούσουμε, να δεχτούμε και να μετατρέψουμε το αρνητικό σε θετικό. Δεν είναι όλα εύκολα στρωμένα με ροδοπέταλα. Έχει να κάνει με αυτό το κομμάτι, να είσαι δυνατός ψυχολογικά”

Για το αν υπάρχει σημάδι βελτίωση στον ΟΦΗ ο Νικος Νίοπλιας ανέφερε: Υπάρχει σημάδι βελτίωσης. Προσπαθούμε να βρούμε προτεραιότητες τι πρέπει να κάνουμε πρώτα, άλλες σκέψεις κάναμε το καλοκαίρι άλλο τώρα. Τώρα κοιτάζουμε τα 8 παιχνίδια.

Για την προσθήκη στο ιατρικό επιτελειο: Υπήρχαν κάποιες αλλαγές στον τελευταίο χρόνο στο ιατρικό επιτελείο . Πάντα υπήρχε σαν εξωτερικός συνεργάτης δεν άλλαξε κάτι.

Για τους τραυματισμούς ο Γιώργος Σαμαράς: “Τα περισσότερα παιδιά από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τώρα το έχουν πάει σερί. Δεν έχουν ξεκουραστεί, είναι παιδιά που έχουν παίξει 60-70 σερί παιχνίδια. Είναι φυσιολογικό και παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Πρέπει να διαχωρίσουμε τους τραυματισμούς. Το ένα είναι τα σπασίματα, τα κατάγματα, οι χιαστοί και το μυϊκό. Για το πρώτο σκέλος δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι η ατυχία του ποδοσφαιριστή. Για τους μυϊκούς τραυματισμούς θεωρώ ότι είναι φυσιολογικά λόγω των συνθηκών από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα”.

Για το τι έκανε την διοίκηση να κρατήσει τον Σίμο ο Σαμαράς τόνισε: “Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τον Γιώργο, είμαστε εδώ για τον Νιόπλια”.

Ν. Νιόπλιας: Κανένα παιχνίδι δεν είναι ίδιο. Κάθε φορά παίζεις με άλλο αντίπαλο και θα βλέπουμε τις ομάδες που πονάνε που είναι δυνατοί για να χτυπήσουμε. Πρέπει να δείξουμε στα μάτια των αντιπάλων το πόσο θέλουμε τη νίκη. Αρκετοί παίκτες θα γυρίσουν μετά την διακοπή της Εθνικής. Το θέμα είναι να μην χάσουμε και όταν γυρισουν τα παιδιά θα έχουμε πολύ καλό γκρούπ”.

Για τι πιθανότητες έχει ο ΟΦΗ για παραμονή Όσες έχουν όλες οι ομάδες. Εγώ έχω πίστη στην ομάδα και έχω 100%. Το καλοκαίρι θα είχαμε μια εύκολη σωτηρία, μια καλύτερη θέση, πιο άνετοι. Τώρα όμως πρέπει να το ξεπεράσουμε. Πρέπει να καταλαβαίνουμε τις στιγμές και το τι πρέπει να κάνουμε τώρα. Είναι διαφορετικές σκέψεις τώρα από ότι ήταν πριν 2 μήνες”.

Για το αν βλέπει διαφορά από τα μπαράζ της Ρόδου όταν ήταν παίκτης: “Όταν ήμουν παίκτης δεν με ένοιαζε τίποτα. Ήξερα ότι ήμουν δυνατός. Παίζει ρόλο. Εξαρτάται τον άνθρωπο. Έχουμε τον Ντε ΓΚούζμαν, Καστάνιος, Γιαννούλη. Δεν έχουμε μικρά παιδιά, πρέπει μόνος σου να το ξεπερνάς αλλιώς δεν μπορείς να είσαι σε αυτό το επάγγελμα. Πρέπει όλοι μαζί, ανάλογα με την στιγμή. Τώρα έχεις την πίεση, αλλά όποιος δεν μπορεί γιατί ασχολιουμαστε με αυτό το άθλημα. Είναι για τους δυνατούς και τίποτα δεν είναι στρωμένα με ροδοπέταλα”.

Για την φυσική κατάσταση ο Ν. Νιόπλιας τονίζει: “Ο χρόνος που δουλεύεις είναι το καλοκαίρι. Φέτος δεν είχαμε αρκετό χρόνο. Τώρα πας για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Φυσικά θα πρέπει να έχεις ένταση, μια φιλοσοφία, ένα τρόπο. Πρέπει να βελτιώσουμε την στατική φάση και ότι πρέπει να βελτιωθεί θα το δουλέψουμε”.

Για το αν μένει στην άκρη το Πρότζεκτ ο Γ. Σαμαράς είπε: “Το πρότζεκτ δεν μένει στην άκρη προχωράει κανονικά, όμως η ακαδημία λόγω covid δεν έχει δουλέψει. Το κύριο πρότζεκτ με έργα και βελτιώσεις στο ΒΑΚ και “Γεντί Κουλέ” προχωράνε κανονικά”

Αν αλλάξει το πλάνο σε περίπτωση υποβιβασμού ο Γ. Σαμαράς είπε: “Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο θετική σκέψη. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε με την θετική πλευρά. Πάντα προσπαθούμε να βγάλουμε το καλύτερο από τον κάθε ένα. Κοιτάμε την θετική πλευρά. Δεν μπορούμε να λέμε για το μπάτζετ άμα πέσουμε ή όχι. Είναι δύσκολο ναι, όμως πιστεύουμε στο θετικό. Ο κάθε ένας μπορεί να γράφει ότι θέλει, να κάνει την κριτική του, όλα οκ, όμως εμείς πρέπει να μείνουμε στον στόχο μας. Όποιος θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει αυτό το κομμάτι καλώς. Όποιος θέλει την αρνητική σκέψη, εμείς θα απέχουμε”.

Ο Γιώργος Σαμαράς απαντάει στις ερωτήσεις για τις μεταγραφές Ιανουαρίου: “Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, όμως θα απαντήσω όσο πιο γρήγορα μπορώ. Σίγουρα θα γίνει μια τέτοια συζήτηση στο τέλος της χρονιάς. Δεν προσπαθώ να αποφύγω κάτι προς θεού. Εδώ είμαστε για να απαντήσουμε το οτιδήποτε την κατάλληλη στιγμή. Ο σχεδιασμός ήταν να μπει ένας παίκτης στην θέση 9. Εκείνη την περίοδο  είχαν γυρίσει παίκτες και δεν ήταν οικονομικό. Έχουμε 31 παίκτες και θεωρούμε ότι η ομάδα είναι καλά, έχει την ποιότητα. Η βάση υπάρχει από πέρυσι, δεν έγιναν τεράστιες αλλαγές. Τους πιστεύουμε στους παίκτες, να μείνουμε υγιής και με τον σωστό χαρακτήρα”.

Για την ένταση που λείπει από τους παίκτες ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ τόνισε: “Αυτή τη στιγμή είμαι δύο μέρες προπονητής. Σε πολλά παιχνίδια ήμασταν όντως, όμως όταν παίζεις καλά και παίζεις και δεν παίρνεις αποτέλεσμα μας επηρέασε πάρα πολύ. Πάντα σκεφτόμαστε ότι ότι και να κάνουμε θα χάσουμε. Πρέπει να το αλλάξουμε. Πως θα το κάνουμε; Θα πρέπει να βγάλουμε τον χαρακτήρα, έχουμε έμπειρους παίκτες, να κάνουμε ένα καλό γκρουπ γιατί πρέπει να βγάλουμε χαρακτήρα”.

Για το αν σκεφτόταν στην αρχή της σεζόν την πορεία ο Νίκος Νιόπλιας είπε:  “Όχι δεν την περίμενε κανείς. Όλοι ακόμα και οι φίλαθλοι, οι αντίπαλοι προπονητές μας θεωρούσε καλή ομάδα. Όμως δεν θέλει αρκετά για να φύγει η κατάσταση. Σίγουρα χάσαμε πολλούς σημαντικούς παίκτες τον προηγούμενο χρόνο στο παιχνίδι που παίζαμε. Χάσαμε χρόνο με τα παιδιά. Πάλι είχαμε παίκτες όμως δεν είναι το υλικό μας για να παίζει τόσο χάλια.

Για τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ ο Ν. Νιόπλιας: “Αμα κοιτάξω αυτό θα χάσουμε τον δρόμο μας. Θα κοιτάξουμε αυτά τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσω με τον τρόπο που γνωρίζω για το παιχνίδι, φυσικά και πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Φυσικά και πρέπει να ανέβει το ηθικό των παικτών μας. Παιχνίδι με παιχνίδι αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν είμαστε εμείς καλά θα είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Δεν είναι τώρα το παίξαμε καλά, πρέπει να παίρνουμε βαθμούς”.

Γ. Σαμαράς: Δεν είδαμε τα στοιχεία του Νιόπλια τώρα. Τον ξέρουμε δύο χρόνια τώρα. Δεν είναι απόφαση της στιγμής. Η απόφαση έχει παρθεί και απλά επειδή το είπε και ο Νιόπλιας πριν, είναι μικρό το διάστημα μέχρι το Μάιο και μέχρι να ρθει ο προπονητής να μάθει την ομάδα, θεωρούμε το σωστό η λύση να βρεθεί μέσα από την ομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες, ο βασικός κορμός είναι από την περυσινή χρονιά. Υπήρχαν κάποιες ατυχίες, τραυματισμοί, όμως πρέπει να πιστέψουν οι παίκτες και εμείς στους παίκτες. Να παίξουν χωρίς φόβο και να βγάλουν αυτό που ξέρουν. Υπάρχει ποιότητα και να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση:

Για το αν ήταν πιο δύσκολο τότε στην Γ Εθνική από τώρα: ” Νομίζω είναι το ίδιο δύσκολο. Και τότε ήξερα τα πράγματα και τώρα ξέρω. Τότε μπορούσα να χάσω και πιο πολλά, γιατί τότε γύρισα από τον Ατρόμητο που τον είχα βγάλει Ευρώπη. Τώρα είμαι μέσα στην ομάδα και πρέπει να βοηθήσω, τότε δεν ήμουν. Τότε δεν είπα το ναι γρήγορα, γιατί είχα σκέψεις, όμως μέσα στο χρόνο είπα το ναι γιατί πίστεψα, όταν άκουσα ότι αν δεν πήγαινα θα το σταματούσαν και θα έβλεπαν το καλοκαίρι. Φέτος τους είπα παιδιά εδώ είμαι μαζί σας. Πάμε.

Αν δεν παραιτούταν ο Σίμος θα παρέμενε στον παγκο: Για το αν Αν είχαμε κερδίσει την Λάρισα, αν είχαμε πάρει ένα δύο βαθμούς ακόμα θα ήταν αλλιώς. Τα δεδομένα είναι αυτά που είναι αυτή τη στιγμή. Αποδειχτήκαμε την κατάσταση μετά το ματς με την Λάρισα. Κοινή απόφαση όλων μας, χωρίς δεύτερη σκέψη ήταν ο Νιόπλιας και συνεχίζουμε θετικά χωρίς ΑΝ.

Ο Γιώργος Σαμαράς για την αλλαγή προπονητή: “Είναι μια υποθετική ερώτηση για το αν αργήσαμε ή όχι. Εμείς στηρίζουμε τους ανθρώπους, προσπαθούμε μέσα από την θετική μας σκέψη να βοηθάμε είτε τον προπονητή, είτε τους παίκτες που δουλεύουν για την ομάδα. Εκ του αποτελέσματος η κατάλληλη στιγμή ήταν το Σάββατο και μετά η διαδικασία ήταν άμεση χωρίς δεύτερη σκέψη. Καταλαβαίνουν όλοι και πάνω από όλα οι ποδοσφαιριστές, ότι η ψυχολογία τους είτε είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα είτε θετικό πρέπει να κοιτάνε την επόμενη ημέρα”.

Δεν είναι ώρα για να κάνουμε απολογισμό. Δεν ήρθα να απολογηθώ. Έχω και εγώ τα δικά μου ερωτηματικά, σκέψεις, αλλά εδώ ήρθα να κοιτάξω τα επόμενα 8 παιχνίδια”.

Ο προπονητής του ΟΦΗ συνεχίζει λέγοντας: “Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι εγώ είμαι στο ποδόσφαιρο από 18 χρονών. Όταν φτάνεις πέρα από την αγάπη για το σωματείο, πρέπει να το κοιτάζεις επαγγελματικά, αν το δεις συναισθηματικά θα το δεις χαμένος. Τώρα πρέπει να μιλήσει ο επαγγελματίας προπονητής και να πάρεις αποφάσεις”.

Για τον λόγο που δεν άλλαξαν πράγματα στον κατήφορο της ομάδας: “Εγώ δεν είχα θέση στην ομάδα για να πάρω θέσεις. Εγώ είμαι για το ποδόσφαιρο, να είμαι κοντά στους παίκτες. Δεν είναι δικιά μου δουλειά. Στεναχωριόμασταν όλοι. Και φυσικά στεναχωρηθήκαμε όταν έφυγε ο Σίμος. Θέλαμε να είναι εδώ ο Γιώργος, όμως όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα”.

Για τους τερματοφύλακες: “Ας μην ξεχνάμε ότι παιδιά είμαι δύο ημέρες εδώ. Ξέρω όμως την ομάδα καλά. Γνωρίζω την ομάδα θα αποφασίσω, αλλά στόχος μας είναι και επειδή η θέση είναι η πιο δύσκολη πρέπει να χτίσουμε αυτοπεποίθηση από τους τερματοφύλακες”.

Συνεχίζει ο Νιόπλιας λέγοντας: Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Τώρα θέλουμε τα αποτελέσματα. Στα πλέι άουτ, όλοι ξεκινάμε σχεδόν με τους ίδιους βαθμούς. Αν γυρίσουμε πίσω και σκεφτούμε πόσο καλή ομάδα ήμασταν, να βγάλουμε και τώρα το πιστεύω μας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό ματς τι χρειάζεται. Η αυτοπεποίθησή μας είναι κάτω τώρα, όμως με την συνεργασία όλων μας, δεν είναι εύκολο δεν είναι δύσκολο”.

Ο Ν. Νιόπλιας: Είναι μια δύσκολη στιγμή, όμως δεν είμαι παιδάκι. Έχω μεγαλώσει μέσα στα γήπεδα, ξέρω που βρίσκομαι και αυτό μου δίνει μεγάλη άνεση. Αν γυρίσω πίσω το χρόνο και κοιτάξω την καριέρα μου ποτέ δεν ήταν εύκολα. Πάντα με την πίστη και την αυτοπεποίθηση τα κατάφερνα. Ούτε το 2005 όταν πήγα στην Εθνική Νέων και πήγα τελικά Ευρώπης, όπως και των Ελπίδων, ούτε όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, στον Ατρόμητο, τον ΟΦΗ και γιατί όχι και τώρα; Δεν είναι απλώς μια ομάδα για εμάς, είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ άνθρωποι του Ηρακλείου, 38 χρόνια μένω εδώ, κάθε μέρα έβλεπα τον ΟΦΗ, πόσο μάλλον όταν ήμουν δύο χρόνια στην ομάδα. Γνωρίζω το ποδόσφαιρο καλά, ξέρω τους παίκτες. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολη στιγμή, όμως γι αυτά είμαστε εδώ.

Ξεκινούν οι ερωτήσεις των συναδέλφων…

Νιόπλιας: Ξανά καλούμε σε μια δύσκολη στιγμή που έχει το σωματείο μας, με δουλειά, αγάπη και εκτίμηση που έχουμε σε αυτό το σύλλογο για να μπορέσουμε να βγούμε από την δύσκολη στιγμή. Στόχος μας και πίστης μας είναι ότι θα τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε τις καταστάσεις, τις δυσκολίες που έχουμε αλλά δεν κοιτάμε την αυριανή ημέρα κοιτάμε να είμαστε στις 15 Μαιου στην Super League.

Ο Γιώργος Σαμαράς ξεκινάει την κουβέντα λέγοντας: Εύχομαι υγεία σε όλους στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Θα ήθελα να παρουσιάσω αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρουσίαση τον κ. Νιόπλια. Ένας άνθρωπος όπου κοντά 40 χρόνια είναι μέλος της ομάδας και ιστορία της ομάδας Στις καλές και στις κακές στιγμές. Ένας άνθρωπος με τον απόλυτο σεβασμό από όλους μας. Εύχομαι το καλύτερο, με θετική ενέργεια και την απόλυτη στήριξη όλων μας. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο για τον Νίκο. Είναι εδώ όπως και εμείς για να βοηθήσει την ομάδα.

Σε λίγα λεπτά αρχίζει η συνέντευξη τύπου. Αυτή τη στιγμή ο Μανώλης Βογιατζάκης παρουσιάζει τον Νίκο Νίοπλια.

Καλό μεσημέρι! Εκτός από το Live Streaming μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τι θα πουν Νίκος Νιόπλιας και Γιώργος Σαμαράς στην Συνέντευξη Τύπου.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.