Ανάλυση: Τι έκανε ο Εργοτέλης επιθετικά

Η επιθετική λειτουργία του Εργοτέλη, ήταν εξαιρετική, δεν είναι μόνο τα γκολ που πέτυχε, αλλά και οι πολλές προϋποθέσεις για γκολ που δημιούργησε.

Ο Χρήστος Ορφανουδάκης, διπλωματούχος προπονητής και αναλυτής, αναλύει την επιθετική λειτουργία του Εργοτέλη, στο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας. 

Σημείο κλειδί για τον Εργοτέλη, είναι ότι φαίνεται μία πολύ δουλεμένη ομάδα, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Ο Εργοτέλης στηρίζεται σε παίκτες που ανάλογα την συνθήκη, παίρνουν την καλύτερη δυνατή απόφαση, πράγμα πολύ σημαντικό.

Τι έκανε όμως σε τακτικό επίπεδο;

  • Το αμυντικό χαφ κατέβαινε χαμηλά, φτιάχνοντας μία τριάδα στην άμυνα, τα στόπερ κέρδιζαν το πλάτος, τα μπακ ήταν και τα δύο ψηλά, ενώ οι εξτρέμ σύγκλιναν προς τα μέσα.
  • Συχνά, οι επιτελικοί μέσοι Τσέλιος-Μπουτσάκης, έβγαιναν στα άκρα, βοηθώντας την ανάπτυξη, ψάχνοντας παράλληλα χώρο με μεγάλες μεταβιβάσεις.
  • Όταν δεν γινόταν αυτό, οι στόπερ της ομάδας με μεγάλη μεταβίβαση, έψαχναν το χώρο στην πλάτη του αντιπάλου, όταν έπαιζε ψηλά η αμυντική γραμμή.
  • Όταν δεν υπήρχε χώρος στην πλάτη, τα στόπερ που είναι πολύ σημαντικά στο παιχνίδι του Εργοτέλη, έβαζαν την μπάλα στο μεσοδιάστημα στους επιτελικούς μέσους Τσέλιο-Μπουτσάκη και από ‘κει, έψαχναν το κάθετο παιχνίδι.
  • Ακόμα και όταν η Δόξα Δράμας αποφάσισε να πιέσει τον Εργοτέλη ψηλά, πάλι ο Εργοτέλης βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν.

Καταλαβαίνουμε έτσι, ότι ο Εργοτέλης, είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα, αφού μπορεί να παίρνει την καλύτερη απόφαση με βάση την συνθήκη που δημιουργεί.

Τα γκολ του αγώνα: