Άνετη νίκη για την Μικτή Κ16 του Ηρακλείου απέναντι στο Ρέθυμνο

Η Μικτή Ηρακλείου ήταν ανώτερη από το Ρέθυμνο και πήρε άνετη νίκη με 3-0 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων.

21/02/2024 15:00
Κ16 - 5η αγωνιστική

ADVERTISING

Το Ηράκλειο μπήκε δυνατά και πίεσε από νωρίς για το γκολ.  Στο 3′ σέντρα από τα δεξιά, εξ επαφής προβολή του Κωστάκη από τη μικρή περιοχή, ψηλά άουτ. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι.

Τρία λεπτά μετά δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για το Ηράκλειο με σέντρα από τα δεξιά του Φ. Καλογιαννάκη, προβολή του Κωστάκη από τη μικρή περιοχή, πάνω από τα δοκάρια. Στο 15′ ο Βγόντζας απείλησε με μακρινό σουτ ενώ στο 17′ ο ίδιος παίκτες σέντραρε, με τον Ψαρολαγάκη να παίρνει την κεφαλιά, λίγο πάνω από το δοκάρι.

Στο 18′ το Ρέθυμνο έχασε την πρώτη του ευκαιρία, σε μία μεγάλη φάση. Τρομερή ατομική ενέργεια του Αναστασιάδη, απέφυγε τρεις παίκτες, έκανε την παράλληλα πάσα στη μικρή περιοχή, ο Παπαγιαννάκης σούταρε με τον Αλεξανδράκη να κάνει απίθανη απόκρουση.

ADVERTISING

Στο  20′ ωραία συνεργασία από το Ηράκλειο, σουτ του Λ. Μαυρογιάννη, μεγάλη επέμβαση Χαραλαμπάκη, νέο σουτ από τον Ψαρολογάκη, ξανά σωτηρία επέμβαση από το κιπερ του Ρεθύμνου, στην επαναφορά. Ένα λεπτό μετά ο Βγόντζας πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο δίπλα από την εστία, ενώ το σουτ του Στ. Καλογιαννάκη στο 27′ μπλόκαρε ο Χαραλαμπάκης.

Το Ηράκλειο που είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 30′.  Από εκτέλεση κόρνερ, φάση διαρκείας, σουτ Μενεγάτου στη μικρή περιοχή, έβαλαν την κόντρα οι αμυντικοί, ο Φ. Καλογιαννάκης πήρε την κεφαλιά και πάλι στα σώματα.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 32′. Ο Νίκος Βγόντζας με πολύ ωραία, συρτή εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 40′ ο Ψαρολογάκης έβγαλε κάθετη στον Κωστάκη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Χαραλαμπάκη, όμως ο κιπερ του Ρεθύμνου έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα.

ADVERTISING

Στο 42′ ο Ντελής έστρωσε στον Ψαρολογάκη, ο οποίος έξω από τη περιοχή έκανε το σουτ, ψηλά άουτ. Ένα λεπτό μετά, τρομερή ατομική προσπάθεια από τον Φ. Καλογιαννάκη, πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ήταν αρκετά άστοχο. Ωστόσο ο ίδιος παίκτης ήταν πολύ πιο εύστοχος στο 44′. Ο Ζέφι έκανε την σέντρα, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Φίλλιπος Καλογιαννάκης με προβολή έκανε το 2-0.

Στην πρώτη φάση της επανάληψης ωραία ενέργεια Σ. Καλογιαννάλη, πάσα στον χώρο στον Ψαρολογάκη, ο οποίος σούταρε ψηλά μέσα από την περιοχή στο 53′. Γενικά ο ρυθμός ήταν πεσμένος στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Γιώργου Ανωγειανάκη να έχει τον έλεγχο. Στο 64′ ωραία συνεργασία των του Ηρακλείου, ο Ψαρολογάκης πάσαρε στον Λ. Μαυρογιάννη, ο οποίος έκανε το σουτ, μπλόκαρε ο Χαραλαμπάκης.

Στο 68′ ο Αντώνης Μαυρογιάννης έκανε το σουτ από τα αριστερά της περιοχής, με τα πόδια ο Χαραλαμπάκης. Ο τερματοφύλακας του Ρεθύμνου δεν είχε απάντηση ένα λεπτό μετά. Ο Ντελής εκτέλεσε το κόρνερ, λάθος απομάκρυνση από το Ρέθυμνο, ο Αντώνης Μαυρογιάννης από κοντά το 3-0 στο 69′ για να σφραγίσει τη νίκη.

ADVERTISING

Στο 80′ μακρινό σουτ Τζιράκη, λίγο πιο κάτω από το κέντρο, ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Στο 85′ τρομερή ατομική ενέργεια Μαυρογιάννη Λευτέρη, ο οποίος απέφυγε τέσσερις παίκτες, έδωσε στον αμαρκαριστο Κουντούρη, ο οποίος έκανε το σουτ, από τα δεξιά της περιοχής, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 91′ ο Ανρδιώτης εκτέλεσε φάουλ με τον Αλεξανδράκη να μπλοκάρει εύκολα.

    *Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα κάθε δύο (2) λεπτά
    ΔΗΜΟΦΙΛΗ