Για 1,5 χρόνο στον ΟΦΗ ο Ισέκα

Ο Βέλγος επιθετικός Λέγια Ισέκα έρχεται το βράδυ της Πέμπτης (25/01, 21:00) στο Ηράκλειο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει την τρίτη χειμερινή μεταγραφή του ΟΦΗ.

Ο 26χρονος φορ, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο 1,5 χρόνου με τον Όμιλο, μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ο ΟΦΗ ήρθε σε συμφωνία με την Μπάρνσλεϊ για την απόκτηση του και μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την κρητική ΠΑΕ.

ADVERTISING

Ποιος είναι

Ο Άαρον Λέγια Ισέκα γεννήθηκε στις Βρυξέλλες, έχοντας ρίζες από το Κονγκό. Μάλιστα είναι αδερφός του πολύ γνωστού Βέλγου επιθετικού, Μίτσι Μπατσουαγί, ο οποίος όμως επέλεξε το επώνυμο της μητέρας του και όχι του πατέρα τους, όπως ο νέος -κατά πάσα πιθανότητα- παίκτης του ΟΦΗ.

Ο Λέγια Ισέκα αναδείχτηκε μέσα από τα τμήματα υποδομής της Άντερλεχτ, ξεκινώντας την πορεία ως πολύ μεγάλο ταλέντο, με τους ανθρώπους του συλλόγου να έχουν τεράστιες προσδοκίες. Μάλιστα οι τρομερές εμφανίσεις του στο UEFA Youth League της σεζόν 2013/14 όντας μόλις 15 ετών, όταν σκόραρε τέσσερα γκολ σε έξι ματς, αλλά και την αμέσως επόμενη με εννιά γκολ στη διοργάνωση (δεύτερος σκόρερ πίσω από τον πολύ γνωστό Ντόμινικ Σολάνκε), «ανάγκασαν» την ίδια την UEFA να του κάνει ξεχωριστό αφιέρωμα στην επίσημα σελίδα της, οπού τον χαρακτήρισε ως το νέο παιδί – θαύμα του Βελγίου!

ADVERTISING

Στον Βέλγο επιθετικό δόθηκαν σημαντικές ευκαιρίες σε κορυφαία πρωταθλήματα, καθώς αγωνίστηκε σε Μαρσέιγ, Τουλούζ και Μετς, μεταξύ άλλων, ενώ δοκίμασε την τύχη του και στην απαιτητική Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας με την Μπάρνσλεϊ. Πλέον όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΟΦΗ, σε μία εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία (26 ετών), οπού θα προσπαθήσει να επανέλθει και πάλι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, βοηθώντας παράλληλα την ομάδα του Πέπε Μελ σε μία θέση που το έχει τεράστια ανάγκη.

Η ποιότητα του άλλωστε είναι δεδομένη, κάτι που το αναγνωρίζουν σε όποια ομάδα κι αν έχει αγωνιστεί. Ακόμα και η γνωστή βρετανική ιστοσελίδα Daily Mail είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον Λέγια Ισέκα, όταν εκείνος προσπαθούσε να ξαναχτίσει την καριέρα του στην Αγγλία και την Μπάρνσλεϊ, χαρακτηρίζοντας τον «θαυματουργό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ