Το γήπεδο της Μινωικής γίνεται… Δημοτικό!

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου του Πανεπιστημίου γνωστό και ως… Μινωικής, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα Πανεπιστήμιο-Δήμος Ηρακλείου!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Grandsport.gr, οι δύο πλευρές, έχουν «καθίσει» στο τραπέζι των συζητήσεων προκειμένου το γήπεδο γνωστό και ως γήπεδο Μινωικής, να παραχωρηθεί στον Δήμο Ηρακλείου, ο οποίος θα είναι αποκλειστικός διαχειριστής του γηπέδου.

Το Πανεπιστήμιο, ουσιαστικά ψάχνει τρόπους προκειμένου να απεμπλακεί ουσιαστικά από ένα γήπεδο το οποίο του ανήκει αλλά δεν χρησιμοποιεί, αρχικά έχει προτείνει την πώλησή του στον Δήμο Ηρακλείου, κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής εάν θα προχωρήσει σε πώληση ή σε παραχώρηση με μελλοντικό απώτερο σκοπό την πώλησή του.

Η Μινωική, η οποία ανέκαθεν χρησιμοποιούσε το γήπεδο, είχε παραχωρητήριο από το Πανεπιστήμιο, όμως αυτό έχει λήξει και δεν υπάρχουν στη παρούσα φάση συζητήσεις για ανανέωσή του, καθώς όπως όλα δείχνουν, σύντομα αυτό θα περάσει στη διαχείριση του Δήμου Ηρακλείου και μένει να φανεί εάν θα είναι με αγορά ή ενοικίαση ή κάποιον άλλο τρόπο…

Οι συζητήσεις Πανεπιστημίου-Δήμου προχωρούν και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση και πως θα αξιοποιηθεί πλήρως ένα γήπεδο το οποίο απέχει λίγα μόλις μέτρα από το σημείο όπου η δημοτική αρχή επιθυμεί να κατασκευάσει το «Μινωικό Αθλητικό Κέντρο Υγρού Στίβου».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.