Σε Λιβαδειά και Τούμπα συνεχίζεται η φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας

Με ακόμα δύο παιχνίδια συνεχίζεται η φάση των «16» στο Κύπελλο. Στη Λιβαδειά ο Λεβαδειακός υποδέχεται τη Νίκη Βόλου και στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ τον Βόλο.

Μετά τις δύο πρώτες ημέρες της φάσης των «16» του Κυπέλλου, σήμερα θα έχουμε την τρίτη από τις τέσσερις των πρώτων αγώνων. Αρχικά είναι τέσσερις γιατί οι αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον Άρη και του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που ήταν να διεξαχθούν χθες και σήμερα μετατέθηκαν για τις 10 Ιανουαρίου λόγω της επετείου της δολοφονίας τους Αλέξη Γρηγορόπουλου χθες και της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν σήμερα.

Πριν όμως πάμε να δούμε τα σημερινά δύο παιχνίδια, ας θυμηθούμε τι έγινε στα τέσσερα που προηγήθηκαν. Αρχικά την Τρίτη στη Τρίπολη, ο Πανσερραϊκός πήρε προβάδισμα πρόκρισης επικρατώντας του Αστέρα με 2-0. Στο Αγρίνιο η Athens Kallithea προηγήθηκε του Παναιτωλικού με 2-0, αλλά τα «καναρίνια» πήραν τη νίκη με 3-2.

ADVERTISING

Χθες Τετάρτη, αρχικά στην AEL FC Arena οι ΑΕΛ και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 και άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο Περιστέρι, ενώ στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της Τετάρτης, ο ΟΦΗ επικράτησε της Κηφισιάς με 3-1 και πήρε όπως είναι λογικό προβάδισμα πρόκρισης.

Ντέρμπι ομάδων που πρωταγωνιστούν στην Super League 2

Πάμε τώρα στα σημερινά παιχνίδια ξεκινώντας από το πρώτο χρονικά. Στις 15:00 ο Λεβαδειακός θα υποδεχθεί τη Νίκη Βόλου στο ντέρμπι των ομάδων της Super League 2. Οι Βοιωτοί είναι και το μεγάλο φαβορί για άνοδο από τον Βόρειο Όμιλο, καθώς βρίσκονται στην κορυφή με 5 βαθμούς διαφορά από την 2η ΑΕΛ, ενώ οι Βολιώτες είναι στην 4η με 11 βαθμούς πίσω.

ADVERTISING

Στα αγωνιστικά ο Νίκος Νιόπλιας θα έχει μαζί του 21 ποδοσφαιριστής με την αποστολή να την αποτελούν οι: Γκροφ, Στογιάνοβιτς, Μπελμόντ, Κουάντρα, Νταγκό, Χάμοντ, Λούα Λούα, Λόπεθ, Μεχία, Ρομό, Βήχος, Γιαννιώτας, Κασέμι, Νικολιάς, Συμελίδης, Τσάπρας, Τσελεπίδης, Τσιριγώτης, Σωτηράκος, Πολέτο, Τσάρας.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Εευθερόπουλος από την πλευρά του δεν θα έχει μαζί του τους Μιράντα, Τζιώρα, Μπαχανάκ και Μοράρ. Συνολικά την αποστολή των «κυανόλευκων» αποτελούν οι: Γκαραβέλης, Μπουργάνης, Τοπαλίδης, Κάσσος, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Στίκας, Αναστασίου, Να’α, Κυριακίδης, Σκεντεράι, Πέττας, Γαβριηλίδης, Λίταινας, Παναγιωτίδης, Πολίτης, Βουκελάτος, Κρητικός, Μπαλλάς, Ριμπέιρο.

Με τον ΠΑΟΚ το μεγάλο φαβορί το πρώτο παιχνίδι στη Τούμπα
Από τα 8 ζευγάρια της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, αυτό που είχε το μεγαλύτερο φαβορί είναι το ΠΑΟΚ – Βόλος. Οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχθούν στις 17:00 στη Τούμπα τους Βολιώτες και όχι μόνο λόγω ονόματος και προϊστορίας στον θεσμό, αλλά κυρίως και λόγω φόρμας και αγωνιστικής κατάστασης είναι όπως αναφέραμε το μεγάλο φαβορί για να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά.

ADVERTISING

Στα αγωνιστικά του ΠΑΟΚ, εκτός αποστολής για διαφορετικούς λόγους έμειναν οι Εκτός αποστολής έμειναν για διαφορετικούς λόγους οι Κοτάρσκι, Α. Ζίβκοβιτς, Κουλιεράκης, Μπάμπα Έκονγκ, και Λύρατζης. Αντίθετα μπήκε στην αποστολή ο Μεϊτέ. Αναλυτικά οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι οι: Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Μουργκ, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα, Τζίμας.

Στον Βόλο μετά το 2-2 με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα θέλει να κάνει και κάτι καλό στο Κύπελλο. Στην προκειμένη το καλό θα είναι να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι, κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Στα αγωνιστικά, ο Άνχελ Λόπεθ δεν έχει στη διάθεση του τον Λούνα, ο οποίος υπέστη θλάση στον προσαγωγό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Εκτός παραμένουν και οι Μπαριέντος, Παπαδόπουλος και Σιαμπάνης, ενώ απουσιάζει και ο τιμωρημένος Μύγας. Αντίθετα επανέρχονται οι Τσοκάνης, Τάχατος και Ντέλετιτς.

Η αποστολή του Βόλου: Κόστιτς, Καλαμπούκας, Αλχο, Τάχατος, Κίτσος, Καραγιάννης, Σιέλης, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Μεταξάς, Γκάβτσιτς, Τρουιγιέ, Κόμπα, Μπέρτογλιο, Κορνέτ, Ντέλετιτς, Ενγκιν, Μωραϊτης και Γκαρσία.

ADVERTISING

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής των “16”:

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός 0-2 (38′ Τομάς, 56′ Σοφιανός)

Παναιτωλικός – Athens Kallitea 3-2 (62′ Μαυρίας, 88′ Τορεχόν, 91′ Καρέλης – 21′ Μουστακόπουλος, 50′ Ματίγια)

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

ΑΕΛ – Ατρόμητος 1-1 (80′ Όγκμποε – 95′ Γιουμπιτάνα)

17.30 ΟΦΗ – Κηφισιά 3-1 (7′, 25′ Τοράλ, 75′ Λουίς Φελίπε – 10′ Αντερέγκεν)

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

15.00 Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου

19.00 ΠΑΟΚ – Βόλος

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

19.30 ΑΕΚ – Άρης

21.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Τα προημιτελικά (16-18/1 και 23-25/1):

ΑΕΚ ή Άρης – Λεβαδειακός ή Νίκη Βόλου

ΟΦΗ ή Κηφισιά – Παναιτωλικός ή Athens Kallithea FC

Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός – ΑΕΛ ή Ατρόμητος

Αστέρας Τρίπολης ή Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ ή Βόλος

Πηγή gazzetta.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ