Προς ματαίωση Κύπελλο και Λιγκ Καπ βόλεϊ!

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται το βόλεϊ της Volley League μετά τους τραγικούς χειρισμούς της διοργανώτριας αρχής στο θέμα του κορωνοϊού. Η αναβολή του αγώνα του Φίλιππου Βέροιας με την Κηφισιά το μεσημέρι της Τετάρτης άνοιξε τον ασκό του αιόλου και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις για τη σεζόν και τον τρόπο που θα ολοκληρωθεί.

Οι τρομακτικές παραλείψει στο θέμα του υγειονομικού πρωτοκόλλου θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος. Με τις αναβολές των αγώνων να έχουν φτάσει τις 15, πλέον είναι απίθανο να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος μέχρι τις 17-20 Μαρτίου όπως ήταν προγραμματισμένο.

Η ΕΣΑΠ καλείται να λύσει έναν γρίφο για εξαιρετικά δυνατούς λύτες αφού ημερομηνίες δεν περισσεύουν. Μην ξεχνάμε ότι βάσει των ημερομηνιών το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Απριλίου σύμφωνα με την οδηγία της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

ADVERTISING

Το ζήτημα θα απασχολήσει το έκτακτο ΔΣ της Λίγκας που θα συνεδριάσει την Πέμπτη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τελική φάση του Λιγκ Καπ αλλά και το φετινό κύπελλο οδηγούνται προς ματαίωση αφού οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν με το πρόγραμμα να είναι ήδη φορτωμένο με δύο ματς κάθε εβδομάδες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φετινό πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί προκειμένου η ΕΣΑΠ να εισπράξει τα χρήματα από τη χορηγία της ΕΡΤ. Η διοργανώτρια αρχή πρέπει να αναζητήσει τον τρόπο με δεδομένο ότι είναι απίθανο με το υπάρχον σύστημα το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί αφού τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος οι τέσσερις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, μετά το τέλος της πρώτης φάσης, θα έπαιζαν νέο μίνι πρωτάθλημα μεταξύ τους μεταφέροντας τα αποτελέσμα και τη βαθμολογία τους. Η ομάδα που θα τερμάτιζε πρώτη θα κατακτούσε και τον τίτλο.

ADVERTISING

Κάτι αντίστοιχο θα γινόταν και για τις θέσεις 5-8 με την τελευταία ομάδα να έδινε αγώνα μπαράζ με την τρίτη της Pre League. Αυτό βέβαια δεν προβλέπεται μετά την ακύρωση της σεζόν στις μικρές κατηγορίες του βόλεϊ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content