Γ. Κοντάκης: «Λογικό να θέλουν να σε κερδίσουν όταν έχεις 17 ματς χωρίς ήττα και αήττητο ποσοστό 75% σε 22 χρόνια»

Ο Γιάννης Κοντάκης προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις μετά την πρώτη ήττα της χρονιάς των Δειλινών από τις Ασίτες.

Ο έμπειρος τεχνικός τονίζει πως είναι λογικό πως απέναντι σε έναν προπονητή με 350 παιχνίδια καριέρας, με αήττητο ποσοστό στο 75% που είχε αήττητο σερί 17 αγώνων, να υπάρχει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και συσπείρωση από τους αντιπάλους.

Στη συνέχεια αναφέρεται στην πολύ καλή φετινή πορεία της ομάδας, ενώ μιλάει και για το γεγονός πως πριν από το ματς με τις Ασίτες, οι «πράσινοι» έδωσαν τρία ματς σε πέντε ημέρες.

ADVERTISING

Παράλληλα αναρωτιέται, πως γίνεται να κλειδώνεις τον αντίπαλο σου, όταν αυτός αγωνίζεται με τόσες πολλές απουσίες και μεγάλη κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, τονίζοντας πως τα Δειλινά δεν αποσυντονίζονται.

Αναλυτικά είπε: «Ήθελα να δώσω μερικές διευκρινίσεις όσον αφορά το τελευταίο ματς απέναντι στις Ασίτες. Ο Κοντακης είναι 22 χρόνια προπονητής με πάνω από 350 φύλλα αγώνων ΕΠΣΗ ΚΑΙ ΕΠΣΛ και ποσοστό ματς που δεν έχει χάσει πάνω από 75%, και όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα, άσχετα πως πολλοί από εσάς δεν ασχολείστε καν με την στατιστική και τους αριθμούς!

Σαν προπονητής είχα ένα σερί σε ΕΓΟΗ και Δειλινά με 17 ματς χωρίς ήττα (14 νίκες – 3 ισοπαλίες ).

ADVERTISING

Λογικό λοιπόν επακόλουθο είναι να υπάρχει μια συσπείρωση και μια έντονα ανταγωνιστικη συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα που υπηρετώ και εργάζομαι αυτή την εποχή. ” Το δέντρο με καρπό ραβδιζουν “. Λογικό είναι, έχω μάθει να ζω με αυτό.

Η ομάδα των Δειλινών, για αυτούς που ξεχνούν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν, μέχρι το ματς απέναντι στις Ασίτες, είχε αγωνιστεί σε επτά ματς πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου με συγκομιδή:
έξι νίκες και δύο ισοπαλιες.

Έχουμε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και την δεύτερη καλύτερη επίθεση παρά ένα τέρμα. Τώρα αν όλοι αυτοί οι αριθμοί και οι συσχετισμοί δεν σας λένε κάτι, τότε ζείτε μερικοί σε ένα δικό σας κόσμο.

ADVERTISING

Η ομάδα των Δειλινών αγωνίστηκε – κάτι που είναι πρωτοφανές – μέσα σε πέντε ημέρες τρία ματς έχοντας και στα τρία ματς απουσίες έξι βασικών μονάδων της. Αγωνιζομαστε συνεχώς με απουσίες και όπως τότε που κερδίζαμε δεν τις επικαλουμασταν το ίδιο κάνουμε και τώρα, όμως δεν εθελοτυφλούμε, είναι μια σκληρή πραγματικότητα.

Απορώ ειλικρινά γιατί τόση σύγχυση και αγωνία με την περαιτέρω πορεία της ομάδας.

Το τελευταίο που ήθελα να τονίσω και που για μένα είναι και το ποιο σημαντικό είναι το εξής. Ειλικρινά απορώ πως γίνεται να κλειδώνεις τον αντίπαλο και τα ατού του, όταν αυτός ο συγκεκριμένος αντίπαλος σου αγωνίζεται τουλάχιστον τις τελευταίες 20 μέρες με πολλές απουσίες και αλλαγές στην αποστολή του.

ADVERTISING

Συνεχίζουμε κανονικά την πορεία μας στο δρόμο που έχουμε χαράξει εξαρχής, ανεπηρέαστοι και συγκεντρωμένοι. Με μια ήττα σε εννιά συνολικά ματς δεν αποσυντονιζεσαι. Είναι λογικό με τέτοια στατιστικά να θέλουν όλοι να σε κερδίσουν και να πανηγυρίζουν για αυτό. Υπενθυμίζω ο δρόμος του πρωταθλήματος είναι μακρύς και δύσκολος για όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ