«Αν η ΕΠΟ ζητήσει πρωταθλητές, τότε θα δούμε πως θα ξεκινήσουμε»

Μαραθώνια αποδείχθηκε η τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου με τους εκπροσώπους των σωματείων-μελών της, με τη πλειοψηφία να είναι υπέρ της οριστικής ματαίωσης των πρωταθλημάτων, ενώ έγιναν σημαντικές αναφορές στα ζητήματα των ακαδημιών, του μητρώου και του ενωσιακού. Η ΕΠΣΗ ήταν ξεκάθαρη, η ΕΠΟ έχει τον πρώτο λόγο, εάν αποφασίσει να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, τότε θα ξεκινήσουν.

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε τρεις περίπου ώρες αργότερα, με τους εκπροσώπους των ομάδων της ΕΠΣΗ να είναι υπέρ της οριστικής ματαίωσης των ερασιτεχνικών τοπικών  πρωταθλημάτων, η ΕΠΣΗ όμως από την άλλη, ήταν ξεκάθαρη πως σε περίπτωση που η ΕΠΟ αποφασίσει οριζόντια και μας αναγκάσει να δώσουμε πρωταθλητές, τότε θα ξεκινήσουμε.

Όσο αναφορά τις ακαδημίες, εκπρόσωποι ομάδων και ακαδημιών, ζήτησαν την άμεση επανέναρξη των προπονήσεων των ακαδημιών, κάτι που δεν του βρήκε βέβαια όλους σύμφωνους, ενώ έγινε αναφορά στην τοποθέτηση του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των προπονήσεων των ακαδημιών.

ADVERTISING

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν περίπου 25 ερασιτεχνικά σωματεία, με εκπροσώπους τους οι οποίοι τοποθετήθηκαν αρκετοί εξ αυτών αλλά όχι όλοι.

H ανακοίνωση της ΕΠΣΗ για την τηλεδιάσκεψη, αναφέρει: Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου και η Επιτροπή Πρωταθλήματος συνομίλησαν σήμερα μέσω νέας τηλεδιάσκεψης με τα σωματεία απ’ όλες τις κατηγορίες ΕΠΣΗ, με την επικοινωνία να κρατά περίπου τρεις ώρες και να γίνονται σημαντικές ενημερώσεις, τοποθετήσεις και προτάσεις για την παρούσα κατάσταση και το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΣΗ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Νίκο Τζώρτζογλου, τον αντιπρόεδρο και πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γιώργο-Πλούταρχο Κουτεντάκη μαζί με τα στελέχη της Επιτροπής κ.κ. Γιώργο Φανουράκη και Μανόλη Μαθιουδάκη και ακόμα τους κ.κ. Βαγγέλη Πετούση, Δημήτρη Χρονάκη και Μιχάλη Μωραΐτη.

ADVERTISING

Στη διαδικασία συμμετείχαν περισσότερα από 30 σωματεία, με τους περισσότερους εκ των παραγόντων να παίρνουν το λόγο και να εκφράζουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Για άλλη μια φορά η δύσκολη κατάσταση που έχει επιφέρει η πανδημία στην κοινωνία και τον αθλητισμό κάνει επικρατούσα την άποψη για διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και όπως είπε ο κ. Τζώρτζογλου δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο φως στον ορίζοντα ότι θα υπάρξει επανεκκίνηση. Ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, των αποφάσεων των λοιμωξιολόγων και των οδηγιών που θα δώσει η ΕΠΟ.

Επίσης από εκπροσώπους ομάδων με χαρακτήρα υποδομής, εκφράστηκε η άποψη ότι πρέπει να στηριχτεί η πρόταση ώστε τα νέα παιδιά και οι Ακαδημίες να επιστρέψουν στα γήπεδα για προπονήσεις.
Αναλύθηκαν ιδιαίτερα θέματα που έχουν να κάνουν με το Μητρώο, την λειτουργία των σωματείων και την επικοινωνία με την ΕΠΣΗ, με την Εκτελεστική Επιτροπή και την Επιτροπή Πρωταθλήματος να επισημαίνουν ότι είναι πάντα δίπλα στα σωματεία σε οτιδήποτε χρειαστούν. Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης έλαβε και η δημιουργία του ενωσιακού γηπέδου της ΕΠΣΗ στην περιοχή του ΤΕΙ και οι ενέργειες που κάνει η αρμόδια επιτροπή.

ADVERTISING

Για άλλη μια φορά τα σωματεία είχαν την ευκαιρία για μια ποιοτική και ωφέλιμη συζήτηση με την ΕΠΣΗ, επικροτώντας την πρωτοβουλία για τη νέα τηλεδιάσκεψη.

Ακολουθούν οι κυριότερες τοποθετήσεις από την τηλεδιάσκεψη, όπως καταγράφηκαν από το Grandsport.gr:

Την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου εκπροσωπούν ο πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου, ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθληματων Γιώργος -Πλούταρχος- Κουτεντάκης και τα μέλη Μιχάλης Μωραΐτης, Βαγγέλης Πετούσης, Φίλιππας Βερδιάκης, Γιώργος Φανουράκης.

ADVERTISING

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι Γιάννης Ντελινταδάκης (ΕΓΟΗ),  Δημήτρης Μανουσάκης (Ασίτες), Γιάννης Κρητικός (ΠΑΝΟΜ), Γιώργος Βλατάς (Νέοι Εργοτέλη/Κανάρια/Μαρτινέγκο), Χρήστος Βασιλάκης (Γαρίπα), Μάνος Παπαδόπουλος (Λίντο/Δόξα Ηρακλείου), Αντώνης Λαμπράκης (ΑΟΤ), Πιταροκοίλης Μάνος (Δωριέας), Ζαχαριουδάκης Γιώργος (Ζαρός), Σχοιναράκης Γιώργος (Μοίρες και Νέοι Μοιρών), Στέλιος Ξενάκης (Παλιανή), Αδάμης Φανουράκης (Μοίρες), Ηλίας Βάζος (Γιούχτας 2010), Αντώνης Βλαχάκης (Ποσειδώνας), Βασίλης Κουβίδης (Τύλισος), Μανώλης Συντιχάκης (Τριτωνία), Γιώργος Λέλεκας (ΠΟΑ/Κεραυνός/Ερμής Ατσαλένιου), Νίκος Μελισσουργάκης (Ηρακλής Νιπιδιτού).

Η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αναμένουν τις συμμετοχές που εκκρεμούν και διευθετούνται τα τεχνικά ζητήματα για την έναρξή της…

Τον λόγο, πρώτος θα πάρει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Τζώρτζογλου που θα τοποθετηθεί.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Τζώρτζογλου ανέφερε: «καλησπέρα συνάδελφοι δύσβατος πάλι ο δρόμος αυτός, ανηφορικός ο δρόμος της επαφής και της επικοινωνίας, αλλά όσο και αν είναι δύσκολος και πρωτόγνωρος θεωρούμαι ότι είναι απαραίτητος για να κάνουμε μία επαφή μαζί σας και να σας μεταφέρουμε τι συμβαίνει στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Εννοώντας τι εισπράττουμε από τις καθημερινές επαφές που έχουμε με την ΕΠΟ και τις υπόλοιπες ενώσεις. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη είναι πρωτοβουλία της επιτροπής πρωταθλήματος τους οποίους ευχαριστώ για την πρωτοβουλία. Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια και θα δώσω το λόγο στη συνέχεια, είμαστε σε ένα περιβάλλον δύσκολο και προβληματικό, σε ένα περιβάλλον που το τελευταίο πράγμα σήμερα που ενδιαφέρει τον συμπολίτη, το τι θα γίνει με το ποδόσφαιρο, όταν ο γείτονας πεθαίνει και η επιχειρήσεις είναι κλειστές, δεν γνωρίζουμε για τον τουρισμό εάν θα ανοίξει κτλπ κτλπ κτλπ. Όταν είμαστε στο «κόκκινο» πως θα σου δώσει την ευκαιρία να μιλήσεις για ποδόσφαιρο. Ξαναλέω, όσο κι’αν είναι απαραίτητος ο αθλητισμός και βοηθάει γενικότερα έναν πολίτη και να είναι στην κανονικότητα γενικά. Όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη. Η δική μου αίσθηση είναι δεν έχω πολλές ελπίδες ότι θα έχουμε τοπικά πρωταθλήματα φέτος.

Αλλά, ακόμα και εάν έχουμε πρωταθλήματα, οι προϋποθέσεις από εσάς πήραμε και τις μεταφέραμε στην Ομοσπονδία/Δήμους/Περιφέρεια όπου και σήμερα είχα συζήτηση τόσο με τον κ. Αρναουτάκη  όσο και με τον κ. Συριγωνάκη. Μιλάμε καθημερινά με τις υπηρεσίες, οι προϋποθέσεις είναι ότι εάν μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε για τοπικά πρωταθλήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει παιχνίδι εάν δεν αναλάβει κάποιος τα κόστη για να τηρηθεί το όποιο υγειονομικό πρωτόκολλο απαιτηθεί. Κάθε σαββατοκύριακο είχαμε 2500 ποδοσφαιριστές, χωρίς να υπολογιστεί το μπάσκετ, οι ακαδημίες και το κύπελλο, πόσα τεστ πρέπει να πληρώνει ο κάθε φορέας, με κάλεσε ο κ. Αρναουτάκης να με ρωτήσει τι θα γίνει, δεν μπορεί όμως να γίνει, ούτε φυσικά η ΕΠΟ μπορεί να το κάνει που έχει 300.000 ποδοσφαιριστές, πως θα πληρωθούν όλα αυτά τα τεστ.

Τα λέω αυτά, επειδή το όλο θέμα, είναι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με ασφάλεια. Η FL στην οποία δόθηκε το ΟΚ, που είναι επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα πάρει από 60.000 έως 100.000 και είναι διασφαλισμένα έσοδα και πάλι δεν θα ξεκινήσει ενώ είχαν πει ξεκινήστε, πάνε να πουν από αναβολή σε αναβολή, με μία πληροφορία που τολμώ να πω δημόσια ότι δεν θα ξεκινήσει πριν τις 25/3, γιατί ακόμα και με αυτά τα χρήματα που θα πάρουν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα προαπαιτούμενα, από όλα τα προβλήματα, χωρίς κόσμο, χωρίς χορηγούς κτλπ, πόσο μάλλον για τα ερασιτεχνικά σωματεία, φαντάζεστε το μέγεθος του προβλήματος».

Στην συνέχεια ο κ. Τζώρτζογλου αναφέρθηκε στην τυπικότητα της διαδικασίας, διευκρινίζοντας πως η σημερινή τηλεδιάσκεψη δεν αποτελεί γενική συνέλευση, ξεκαθαρίζοντας πως η ΕΠΣΗ επέλεξε αυτόν τον τρόπο να επικοινωνήσει με τα σωματεία, θέλοντας να ακούσει τα ζητήματα τους και να τους ενημερώσει παράλληλα και για τις εξελίξεις.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο μητρώο, όπου κάλεσε τα σωματεία να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα για να ενταχθούν στο μητρώο της ΓΓΑ.

Ακόμα, έδωσε συγχαρητήρια στον Ποσειδώνα που απέκτησε γήπεδο, που θα αποτελέσει κυψέλη και είναι σημαντικό για το ποδόσφαιρο.

Ακολούθως, τον λόγο παίρνει ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ κ. Κουτεντάκης, όπου τόνισε: «καλησπέρα και από μένα, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον Σταύρο Αρναουτάκη και Νίκο Συριγωνάκη, γιατί σε ότι έχουμε ζητήσει είναι δίπλα μας, τους ευχαριστούμε. Αρχίζουμε και συνηθίζουμε σιγά-σιγά αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, ελπίζω να κρατήσει για λίγο ακόμα, συγκαλέσαμε αυτή τη τηλεδιάσκεψη για να σας ακούσουμε περισσότερο, να μας κάνετε τις προτάσεις σας και εμείς να τις προωθήσουμε στην ΕΠΟ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε το μέλος της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ ο κ. Φανουράκης, όπου τόνισε: «θα ήθελα να αναφερθώ στο πρόβλημα της πανδημίας, ελπίζω όλοι να είστε καλά. Όλοι αντιμετωπίζουμε κάτι πρωτόγνωρο. Δεν μας έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο. Είναι το μέγα θέμα, ελπίζω να τελειώσει σύντομα και να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Το δεύτερο θέμα που ταλανίζει τα σωματεία είναι το μητρώο, όπως είπε και ο πρόεδρος θα πρέπει όλοι να ενταχθούμε στο μητρώο και να είμαστε 100% νόμιμοι. Να συζητήσουμε την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι η πανδημία θα αλλάξει τον χάρτη του ποδοσφαίρου και το ίδιο το ποδόσφαιρο. Θα είναι ευχής έργον να ξεκινήσουν σύντομα οι ακαδημίες, δεν μπορεί να είναι τα σχολεία ανοιχτά και να μην μπορούν το απόγευμα τα παιδιά να πάνε να παίξουν μπάλα».

Ο κ. Μαθιουδάκης, μέλος της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ, τόνισε: «αυτά που θέλω να πω είναι τα εξής, ας μην γελιόμαστε η ποδοσφαιρική χρονιά έχει χαθεί. Αυτό που κάνουμε σαν ένωση και επιτροπή είναι το επόμενο βήμα για την επόμενη χρονιά. Θα ακούσουμε προσεκτικά τους εκπροσώπους και αναλόγως θα τοποθετηθούμε. Η Ένωση δεν έχει κλείσει, λειτουργούμε κανονικά, όπως επίσης και μεταξύ των μελών, υπάρχει σχεδόν καθημερινή επαφή, ότι θέλουν τα σωματεία μπορούν να απευθύνονται είτε στα γραφεία, είτε σε κάποιο παράγοντα, έτσι ώστε να διευθετηθεί το ζήτημά του».

Ζητούνται από τα σωματεία όποια θέλουν να τοποθετηθούν να το δηλώσουν.

Ο κ. Κρητικός από τον ΠΑΝΟΜ ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Λέλεκα ενημέρωση για την σύσκεψη της Γ Εθνικής που έγινε νωρίτερα.

Με αφορμή αυτό, ο κ. Λέλεκας, ανέφερε: «στη σύσκεψη δεν πάρθηκε κάποια τελική απόφαση, μεταθέσαμε τις αποφάσεις για την Τετάρτη που θα γίνει τηλεδιάσκεψη με όλες τις ομάδες του Κρητικού ομίλου και θέμα θα είναι εάν θα υποστηρίξουμε την προηγούμενη ανακοίνωση που είχαμε βγάλει ή θα αλλάξει κάτι και είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΠΟ για να δούμε πως ακριβώς θα γίνει το πρωτάθλημα. Επίσημα, δεν γνωρίζουμε τίποτα από κανέναν».

Ζήτησαν να τοποθετηθούν: Βλαχάκης (Ποσειδώνας), Ζαχαριουδάκης (Ζαρός), Κρητικός (ΠΑΝΟΜ), Συντιχάκης (Τριτωνία), Βλατάς (Νέοι Εργοτέλη/Κανάρια/Μαρτινέγκο), Μανουσάκης (Ασίτες), Ντελινταδάκης (ΕΓΟΗ) και Παπαδόπουλος(Λίντο/Δόξα).

Ο πρόεδρος του Ποσειδώνα κ. Βλαχάκης, ανέφερε: «καλησπέρα σε όλους. Διαπιστώνω ότι το επίπεδο ανεβαίνει συνεχώς παρά τις αντίξοες συνθήκες που συναντάμε. Αυτή τη φορά, να πάρουμε απόφαση-πρόταση, εμείς ως Ποσειδώνας λέμε ότι δεν συνεχίζονται τα πρωταθλήματα ανεξαρτήτως καταστάσεως και να κάνουμε μία νέα αρχή για τη νέα χρονιά. Επί της ευκαιρίας για το μητρώο, επειδή είμαστε από τις πρώτες ομάδες που μπήκαμε αναφέρω πως είναι απλό, δεν χρειάζονται δικηγόροι, λογιστές και γραφεία, εμείς αφιερώσαμε δύο ημέρες και γραφτήκαμε στο μητρώο, όποιος θέλει βοήθεια στη διάθεση του. Κλείνω τη τοποθέτηση μου για το γήπεδο 8χ8, το οποίο πιστεύω να μας αφήσει ο Θεός να το εγκαινιάσουμε όλοι μαζί και να το χαρούμε. Τη νέα χρονιά, ο πρόεδρος ξέρει-μπορεί έχει τις δυνατότητες, να βρεθεί ένας τρόπος αυτά τα σωματεία να μην εξαρτούνται από τους παράγοντες, γιατί φίλαθλοι δεν θα υπάρχουν, να υπάρχουν έσοδα από το στοίχημα, βλέπω ακόμα και της Κύπρου να είναι στο στοίχημα, να δούμε μήπως μπορούμε να έχουμε και εμείς έσοδα από αυτό».

Ο εκπρόσωπος του Ζαρού κ. Ζαχαριουδάκης, τόνισε: «καλησπέρα σε όλους, ευχαριστούμε για την πρόσκληση που πήραμε την τελευταία στιγμή, χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό. Αναφορικά με όλο αυτό που βιώνουμε, το θέμα είναι εκτός από ποδοσφαιρικό, αλλά και κοινωνικό, σίγουρα όλοι τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και οι παράγοντες μας λείπει αυτή η δραστηριότητα, εμάς μας έχει επηρεάσει σε όλη τη κοινωνία. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για τη μη έναρξη της δραστηριότητας. Παρ’ ότι δεν έχω εξουσιοδότηση, προσωπικά συμφωνώ στην πρόταση του κ. Βλαχάκη να σταματήσουν τα πρωταθλήματα. Ξαναλέω προσωπικά και όχι εκπροσωπώντας το Δ.Σ. του Ζαρού».

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΝΟΜ κ. Κρητικός, ανέφερε: «εύχομαι σε όλους μας να είμαστε όλοι καλά. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δικαιωθήκαμε στη θέση με αυτά που είπαμε στη προηγούμενη τηλεδιάσκεψη, πως ήταν αδύνατο με τις συνθήκες αυτές να υπάρξει επανέναρξη και σε αυτή τη θέση εμμένει η ομάδα του ΠΑΝΟΜ, διότι οι δυσκολίες δεν είναι μόνο υγειονομικές, είναι και οικονομικές, όπως επίσης και λειτουργικές για ένα ερασιτεχνικό σωματείο το πως θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο και μετά. Δεδομένα που βάζουν πολλές τρικλοποδιές στη λειτουργία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δεν κρύψαμε ποτέ, επειδή στη προηγούμενη σύσκεψη υπήρχαν κραυγές-φωνές, πολλοί προέδροι των ομάδων πήραν αυτή την απόφαση γιατί φοβήθηκαν τα οικονομικά, φυσικά και υπάρχει φόβος όταν δεν υπάρχουν χορηγίες, εισιτήρια κτλπ, κανένας δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του, αυτό καταγράφουμε και αυτό θέλουμε. Δεν μπορούμε να ξαναρχίσουμε, να συναντηθούμε σε μία τηλεδιάσκεψη ή εάν μας το δώσει ο χρόνος για να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε μελλοντικά για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, ο επόμενος στόχος να βρεθούμε με προτάσεις για να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες του ποδοσφαίρου μας».

Ο πρόεδρος της Τριτωνίας κ. Συντιχάκης, ανέφερε: «καλησπέρα σε όλους, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ. Τζώρτζογλου στην αναφορά που έκανε για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και είναι πρωτόγνωρα. Στη συνέχεια συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, ότι αυτή τη στιγμή πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία, και εμείς στο χωριό είχαμε κρούσματα το ίδιο και στα γειτονικά χωριά, οπότε και εμείς συμφωνούμε με όλους, ότι δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Με τόση μεγάλη αποχή τα παιδιά είναι πάρα πολύ πίσω, πως θα γίνει το πρωτάθλημα, το ίδιο μεγάλο πρόβλημα θα είναι και για εμάς θέλουμε τουλάχιστον 40 ημέρες να κάνουμε προετοιμασία από την αρχή, εκεί που κάναμε 2.5 μήνες προετοιμασία, θέλουμε εκ νέου. Το άλλο κομμάτι θα μας φέρουν σε κόντρα με τους ποδοσφαιριστές, εμείς σαν σωματείο, έχουμε δώσει πάρα πολλά χρήματα σε προκαταβολές, μπορώ να πω ότι το 70% έχει πάρει το 50% όσων είχαμε συμφωνήσει. Αυτή τη στιγμή εάν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν μπορούμε ούτε να μαζέψουμε χρήματα από χορηγίες ούτε από τίποτα. Δεν υπάρχει δυνατότητα να πάρουμε χορηγίες από επιχειρήσεις που είναι ουσιαστικά κλειστές. Συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία της ΕΠΣΗ αλλά να δούμε την επόμενη μέρα και απο τη πολιτεία να ρίξουν βάρος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να βοηθήσουν γιατί εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θεωρώ ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα εξαφανιστεί, δεν θα υπάρχει, δυστυχώς δεν θα υπάρχουν ομάδες. Εμείς πρέπει να ευχαριστήσουμε απο τη μεριά μας την Περιφέρεια που κάθε χρόνο στηρίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με το μικρό βοήθημα που δίνει σε κάθε σωματείο, γιατί παιδιά τα πράγματα όπως τα περιγράψατε και τα είπε ο κ. Τζώρτζογλου είναι πολύ δύσκολα. Συμφωνούμε με την πρόταση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Μάνου Παπαδόπουλου εκπροσωπώντας Λίντο και Δόξα, όπου ανέφερε: «ευχαριστώ πάρα πολύ. Καταλαβαίνω τα προβλήματα που έχουν τα σωματεία, που ανέφεραν νωρίτερα, όσοι λειτουργούν με τον συμβατικό τρόπο, αντιλαμβάνομαι την αδυναμία τους να λειτουργήσουν όπως σκόπευαν ή ήθελαν να λειτουργήσουν. Δεν θα είχα αντίρρηση εάν τα πρωταθλήματα δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν. Το κύριο μέλημα μου είναι η επανέναρξη των προπονήσεων, αυτό με απασχολεί εμένα. Θα ήθελα οι ΕΠΣ από την πρόνοια και τη φροντίδα που πρέπει να δείξει σε αυτά τα σωματεία, θα ήθελα όμως να μας έχει η ΕΠΣΗ στο μυαλό τους τις ομάδες που έχουν ακαδημίες, οι προπονήσεις είναι βασικό κομμάτι όχι για τη πορεία της ομάδας, αλλά για τη πορεία των παιδιών που έχουν όνειρα και στόχους και θέλουν να προχωρήσουν, κάθε μέρα που περνάει χαμένη γι’ αυτά τα παιδιά είναι τροχοπέδη στο μέλλον τους, με ασφάλεια πάντα, δεν λέω να παρανομήσουν, αλλά η εμπειρία μου της προηγούμενης εμπειρίας από την λειτουργία της ακαδημίας, δεν μου έδειξε ότι η προπόνηση είναι επικίνδυνο κομμάτι της δραστηριότητας. Είχαμε παιδιά που είχαν κρούσματα, το ανέφεραν και έμειναν εκτός προπονήσεων. Δεν φαίνεται να είναι τόσο προβληματική η επανέναρξη των προπονήσεων, να επιστρέψουμε στις προπονήσεις το συντομότερο δυνατό, τα πρωταθλήματα είναι ένα άλλο ζήτημα. Εμείς από τη μεριά μας και Δόξα και Λίντο είμαστε έτοιμοι να παίξουμε, έχουμε τη δυνατότητα, σίγουρα πρέπει για την επόμενη χρονιά, να ξεκινήσουμε κάπως προετοιμασμένοι και φέτος προσπάθησε η ΕΠΣΗ να το κάνει, αλλά η πανδημία μας πρόλαβε. Του χρόνου θα έχουμε περισσότερα δεδομένα και θα ήθελα μία προσπάθεια να προλάβουμε καταστάσεις και να έχουμε εναλλακτικές δράσεις και έγκαιρη ενημέρωση για το πως θα επανδρωθούν τα επόμενα πρωταθλήματα, να ξεκινήσει νωρίς η συζήτηση της επόμενης μέρας. Όσα προβλήματα κι’αν έχουμε, όσες δυσκολίες και εάν εμφανίζονται, το θέμα είναι να έχουμε την υγεία μας, άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά, να προστατεύσουμε την υγεία, να μην αφήσουμε το ποδόσφαιρο να ξεχαστεί, δεν φαίνεται να είναι ψηλά στην ατζέντα αλλά εμείς έχουμε χρέος να το κρατήσουμε ζωντανό».

Ο πρόεδρος του ΠΟΑ Γιώργος Λέλεκας, ανέφερε: «θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ. Παπαδόπουλο σε όλα όσα είπε. Θα ήθελαν α θέσω τα θέματα από την πλευρά των ομάδων του ΠΟΑ. Όσο αναφορά τα πρωταθλήματα, φυσικά θα θέλαμε να γίνουν τα πρωταθλήματα και να παίξουν τα παιδιά, γιατί αυτός είναι ο στόχος αλλά καταλαβαίνω τι κατάσταση επικρατεί στις ομάδες, ότι απόφαση παρθεί από τις υπόλοιπες ομάδες, θα ακολουθήσουμε και εμείς σε ότι θέλει η πλειοψηφία. Όσο αναφορά τις προπονήσεις σε ακαδημίες και ομάδες, συμφωνώ με τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά απ’ ότι ήταν στην 1η καραντίνα. Επιδημιολογικά είμαστε περισσότεροι επιβαρυμένοι, το Ηράκλειο είναι στο «κόκκινο» και το θέμα δεν είναι εάν θα κινδυνέψουν τα παιδιά από τις προπονήσεις, γιατί σίγουρα στα σχολεία κινδυνεύουν περισσότερο. Με τις προπονήσεις όμως αυτές αυξάνονται οι μετακινήσεις και γι’ αυτό επιβάλλονται τα lockdown μέχρι τις 18:00. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, πλέον τα πρωτοκόλλα έχουν αλλάξει, στην 1η καραντίνα έλεγε θερμομετρήσεις κτλπ, τώρα όμως με θερμομετρήσεις δεν μπορούν να γίνουν προπονήσεις, απ’ ότι γνωρίζω γιατί το ίδιο είναι και στη Γ Εθνική, θα πρέπει να γίνονται τεστ. Είναι λίγο δύσκολο, εάν το πλαίσιο αυτό φτιάξει, το περιμένουμε. Είμαστε σε επαφή με τους αθλητές μας, γνωρίζουμε την αγωνία τους και είναι και δική μας αγωνία».

Ακολουθεί ο κ. Βλατάς, όπου ανέφερε: «με κάλυψαν και ο κ. Λέλεκας και ο κ. Παπαδόπουλος σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δίνουν και την εικόνα των ομάδων υποδομών, όπως αναφέραμε και στη 1η συνάντηση που κάναμε. Για εμάς προτεραιότητα είναι τα παιδιά να είναι στο γήπεδο. Πότε θα ξέρουμε οριστικά τι θα κάνουμε για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε την επόμενη χρονιά και τι εννοεί ο κ. Μαθιουδάκης λέγοντας πως η χρονιά έχει χαθεί».

Ο πρόεδρος των Ασιτών κ. Μανουσάκης, τόνισε: «εγώ θα ήθελα να πάω την κουβέντα στη προηγούμενη τηλεδιάσκεψη. Είχαμε τότε εκφέρει κάποιες απόψεις-γνώμες όλα τα σωματεία. Οι οποίες δεν ξέρω για ποιο λόγο αυτές οι απόψεις που είχαμε, κατ’ εμέ είχαν λίγο παρερμηνευθεί, πως έγινε να πήγαν από τη μία οι παράγοντες και από την άλλη οι προπονητές-ποδοσφαιριστές, δεν κατάλαβα με ποιο σκεπτικό έγινε αυτό. Εμείς δηλαδή είμαστε εναντίον στο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και οι προπονήσεις; Αυτό το πράγμα δεν το κατάλαβα και με στεναχώρησε πάρα πολύ. Όλοι θέλουμε να είμαστε στους αγωνιστικούς χώρους, οι περισσότεροι έχουμε παιδιά που είναι στους αγωνιστικούς χώρους. Έχω παιδί και το βλέπω να μαραζώνει, που δεν κάνει προπόνηση τόσους μήνες, πως αυτά τα παιδιά θα επανέλθουν, σκέφτομαι τα παιδιά πάνω απ’ όλα. Μεγάλο κρίμα που δυστυχώς όπως πάει το πράγμα, αντί να βελτιώνονται τα πράγματα, αυτά χειροτερεύουν. Απ’ ότι φαίνεται δεν βλέπω να ξεκινάει το πρωτάθλημα. Μακάρι να μπορούσε να ακολουθηθεί ένα πρωτόκολλο βάσει δεδομένων και όχι όπως αυτό των επαγγελματικών ομάδων. Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση για τα παιδιά που μαραζώνουν. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως πάνε τα παιδιά σχολείο σε τάξη 26-27 παιδιών και να μην μπορούν να πηγαίνουν σε έναν ανοιχτό χώρο να αθληθούν, αυτό ήθελα να πω, εύχομαι υγεία σε όλους σας και εάν προκύψει κάτι στην πορεία να ξανατοποθετηθώ».

Υπήρξε τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΕΓΟΗ κ. Ντελινταδάκη, όμως η τοποθέτηση του λόγω προβλήματος επικοινωνίας δεν καταγράφηκε.

Στη συνέχεια τον λόγο παίρνει ο πρόεδρος της Γαρίπας Χρήστος Βασιλάκης, όπου τονίζει: «καλησπέρα σε όλους. Εγώ θέλω να πω ότι μάλλον δικαιώθηκα που το καλοκαίρι έλεγα όσο το δυνατόν μικρότερα πρωταθλήματα μήπως προλάβουμε να τα τελειώσουμε και τελικά δεν μπορούμε να τα τελειώσουμε. Για εμάς στη Γαρίπα και νομίζω και στα περισσότερα της Β κατηγορίας και Γ που έχουν μικρά πρωταθλήματα και έχουν εκπληρώσει ήδη το μεγαλύτερο ποσοστό των υποχρεώσεων τους των οικονομικών. Με 2000 ή 3000 ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματα, έχουν μείνει μόνο γιατροί, καύσιμα και διαιτητές, είναι όμως υγειονομικό το πρόβλημα και είμαστε κάθετοι και δεν το λέω επειδή έχουμε τώρα αυτή τη φόρτιση από το πρόβλημα που υπάρχει στη Γαρίπα. Όταν κλείσαμε την προηγούμενη φορά είχαμε 1-2 ή 2-3 κρούσματα, τώρα όμως όλοι δίπλα μας, έχουμε γνωστούς, φίλους που έχουν κολλήσει και έχουμε και νεκρούς. Η οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη πρωταθλημάτων είναι σε λάθος κατεύθυνση. Καταλαβαίνω ότι κάποια παιδιά των ακαδημιών, μένουν πίσω, σκεφτείτε πως οι γιατροί λίγο πριν πάρουν πτυχίο δεν μπαίνουν στα νοσοκομεία για να προφυλαχθούν. Η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν πρέπει να γίνονται δράσεις. Είπατε ότι δεν είχατε κρούσματα, αλλά και στο ερασιτεχνικό δεν είχαμε κρούσματα, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε. Θεωρώ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, έχω παιδιά που έχουν σταματήσει και αυτά τις δραστηριότητες τους, σίγουρα είναι πρόβλημα, θα ήθελα τα παιδιά μου να είναι στις δραστηριότητες, μην συγκρίνουμε τις δραστηριότητες με τα σχολεία και πρέπει να τα προστατέψουμε, πρώτα τα σχολεία, λάθος να συγκρίνουμε τις δραστηριότητες με τον φυσικό χώρο. Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο Λέλεκα πως οι προπονήσεις θα αυξήσουν την κινητικότητα. Επίσης, θέλω να σταθώ και σε αυτό που είπε ο συνάδελφος. Οι μεταφορές των δημοσιογράφων σε αυτά που είχαν ειπωθεί στη 1η συνάντηση συγκριτικά με αυτό που μετέφεραν οι δημοσιογράφοι. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους δημοσιογράφους να είναι προσεκτικοί σε αυτά που μεταφέρουν. Αναφορικά με το μητρώο, είναι ένας μονόδρομος και θα πρέπει να το κάνουμε όλοι».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του προέδρου της Τυλίσου Βασίλη Κουβίδη, που αναφέρει: «καλησπέρα σε όλους. Καταρχήν να συγχαρώ όλους όσους μίλησαν μέχρι τώρα. Ο φίλος μου ο κ. Βασιλάκης με κάλυψε σε μεγάλο βαθμό. Να ξεκαθαρίσουμε το θέμα των δημοσιογράφων, όπου στην 1η συνάντηση είχαμε μία ομόφωνη γνώμη, την επόμενη ήρθαμε σε κόντρα με άλλους παράγοντες. Το ξεπερνάμε αυτό. Λένε ότι θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις της Γ Εθνικής, πως θα ξεκινήσουν εάν δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ποιος θα αναλάβει όλα αυτά τα κόστη, εγώ πιστεύω δεν θα γίνει πρωτάθλημα Γ Εθνικής. Είμαστε σε μία ομπρέλα ΕΠΟ, υπηρετούμε το ποδόσφαιρο όλοι εμείς, αυτή τη στιγμή δεν πρέπει η ΕΠΟ να βγει να πει σταματάμε ή συνεχίζουμε. Μπήκαμε στο μητρώο, μάζεψα τόσα χαρτιά, δεν πρέπει η ΕΠΟ να μας πει συνεχίζουμε ή σταματάμε; Στον φίλο μου τον κ. Βλατά θέλω να πω ότι υπήρξαν κρούσματα πριν διακοπεί το πρωτάθλημα και θα πρέπει να προσέξουμε προσεκτικά, όλοι το αγαπάμε αυτό το άθλημα, το έχουμε πληρώσει με χρήματα και με χρόνο. Μακάρι να ήταν αλλιώς οι καταστάσεις και να ξεκινούσαμε αύριο, εμείς θέλουμε να ξεκινήσει αλλά να ξεκινήσει σωστά και με ασφάλεια».

Το μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΗ Βαγγέλης Πετούσης, πήρε το λόγο, τονίζοντας: «χαίρομαι που συμμετέχουμε αρκετοί στη σημερινή τηλεδιάσκεψη. Πράγματι η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους. Δεν έχουμε να μάθει να βρισκόμαστε εκτός γηπέδων όλοι μας. Έχουμε μάθει να ζούμε μέσα στο ποδόσφαιρο, γιατί το αγαπάμε. Όλοι ξέρουμε ότι θέλουμε να συνεχίσουμε και να προσφέρουμε σε αυτό που αγαπάμε. Δυστυχώς όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τους ειδικούς, που και αυτοί θέλουν το καλό μας. Εμείς σαν ΕΠΣΗ θα είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστεί. Να βοηθήσουμε τα σωματεία και τους παράγοντες, στο μέτρο του δυνατού».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Δημήτρη Χρονάκη, μέλος της διοίκηση της ΕΠΣΗ: «καλησπέρα και από εμένα σε όλους, εύχομαι να είμαστε όλοι καλά. Δυστυχώς σε αυτή τη κατάσταση δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Σε αυτή τη περίπτωση, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι επιδημιολόγοι. Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο το τι ανοίγει και τι όχι. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χωρίζεται σε ακαδημίες και ομάδες, άκουσα με μεγάλη προσοχή τον πρόεδρο των Ασιτών που είπε για τα παιδιά πως μαραζώνουν, πως να μην μαραζώνουν όταν είναι κλεισμένα μέσα στα σπίτια τους. Πέραν των παιδιών να σκεφτούμε και τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές αλλά και τους διαιτητές που έχουν και αυτοί το θέμα της απραξίας και μένουν και αυτοί εκτός, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος που θέλει να παρακολουθήσει τα παιχνίδια. Πλέον είναι θέμα ψυχολογίας. Νομίζω ότι με αυτές τις καταστάσεις (σ.σ. κόκκινο Ηράκλειο) είναι δύσκολο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Γιατί εάν ζητηθούν τεστ είναι δυσβάσταχτο κόστος για τα σωματεία».

Ο κ. Τζώρτζογλου στη δευτερολογία του ανέφερε: «καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις τοποθετήσεις και την ευκαιρία που έχω να απαντήσω σε βασικές ερωτήσεις οι οποίες απασχολούν όλους. Με ιδιαίτερη χαρά είδα ότι μπήκαν επιπλέον συνάδελφοι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Σας άκουσα όλους με προσοχή. Βλέπω πως όλοι συμφωνούν σχεδόν στην μη επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα συγκριτικά με κάποιους μήνες πριν. Όσο αναφορά την ερώτηση το πότε θα ξέρουμε τι θα γίνει, δεν μπορούμε να δώσουμε εμείς απάντηση, είναι θέμα καθαρά των επιδημιολόγων και αυτοί αποφασίζουν και στη συνέχεια η ΕΠΟ θα μας ενημερώσει για το τι θα κάνουμε. Οι ποδοσφαιριστές είναι μία κοινωνία που θέλουν να ξεκινήσουν, εμείς δεν είμαστε Ένωση Ποδοσφαιριστών, είμαστε Ένωση Σωματείων, τους καταλαβαίνουμε αλλά θα κοιτάξουμε το όφελος των Σωματείων. Εμείς προασπίζουμε τα συμφέροντα των σωματείων. Το μητρώο είναι δύσκολο για τα σωματεία, υπάρχουν χαρτιά-έγγραφα που δεν μπορούν να εκδοθούν εύκολα. Αυτό που βγαίνει σήμερα, από τους περισσότερους που τοποθετήθηκαν, είναι ότι δεν θέλουν να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα. Κατανοήστε ότι η ΕΠΣΗ είναι κλειστή, είναι σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Προσπαθούμε όσο μπορούμε, είναι λάθος να λέμε ότι αδρανήσαμε σαν ΕΠΣΗ. Είναι δύσκολα τα χαρτιά του μητρώου, δεν μπορεί η ΕΠΣΗ να φροντίσει για τα 80 σωματεία, όσο μπορεί βοηθάει, στο μέτρο του δυνατού πάντα. Έχω μιλήσει σχεδόν με όλους σας τηλεφωνικά. Προσπαθούμε για το Ενωσιακό γήπεδο, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο κόστος, έχουμε πάει 100 φορές στον Σταύρο Αρναουτάκη και τον Νίκο Συριγωνάκη, κάνουμε τις προσπάθειες μας, πράγματι κολλάμε, αλλά κολλάμε γιατί υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα. Για το θέμα αυτό ο Μανώλης Μαθιουδάκης έχει κάνει αλλεπάλληλα ραντεβού, γίνονται προσπάθειες. Δεσμεύομαι αύριο κιόλας να δώσω στη δημοσιότητα τις μακέτες και ότι έχει γίνει για το Ενωσιακό γήπεδο στα ΤΕΙ. Όσο αναφορά το ερώτημα για το τι θα γίνει, δεν μπορεί κανένας να πει τι θα κάνουμε, δεν είναι θέμα της ΕΠΟ, είναι θέμα το τι θα πουν οι επιδημιολόγοι. Εάν δουν ότι τα κρούσματα είναι χαμηλά, τότε ίσως δώσουν το οκ να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Είναι καθαρά θέμα των επιδημιολόγων. Αν αύριο πουν ότι ξεκινάμε και η απόφαση είναι οριζόντια και μας αναγκάσουν να δώσουμε πρωταθλητές, θα πρέπει να ξεκινήσουμε. Αν μας το επιβάλλουν, εμείς με τη σειρά μας θα σας ενημερώσουμε και θα σας καλέσουμε για να ξεκινήσουμε. Εάν η απόφαση δεν είναι οριζόντια και μας επιτρέψουν να επιλέξουμε, τότε θα σας καλέσουμε σε γενική συνέλευση, αυτή τη φορά με όλους τους τύπους, για να πάρουμε μία απόφαση και αυτό που θα πείτε εσείς, αυτό θα κάνουμε. Όσο αναφορά τις ακαδημίες, θεωρώ ότι στο θέμα αυτό και με την ευθύνη των ακαδημιών εμείς είμαστε υπέρ της επανέναρξης των προπονήσεων στις ακαδημίες και σας ανακοινώνω ότι σήμερα την ίδια τοποθέτηση έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και θα το μεταφέρει στους υγειονομικούς φορείς για επανέναρξη των ακαδημιών».

Ακολουθεί η δευτερολογία του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Γιώργου Πλούταρχου Κουτεντάκη: «Θα ήθελα να πω ότι όλα αυτά που είπε ο πρόεδρος τα υιοθετώ όλα. Ο πρόεδρος έδωσε απαντήσεις και με κάλυψε σε όλα. Σας άκουσα με προσοχή, πήραμε τα μηνύματα από εσάς, όλοι θέλουμε υγιέστατο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όλοι θέλουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα και όχι κάπου αλλού. Σαν ΕΠΣΗ σεβόμαστε τις αποφάσεις σας και θα διεκδικήσουμε με βάση αυτές. Θέλουμε να ξεκινήσουν οι ακαδημίες με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Το στηρίζουμε και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό. Για τους δημοσιογράφους ότι θέλουν γράφουν, δεν θα απολογηθούμε εμείς γι’αυτούς. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που μπήκατε σήμερα, το τηλέφωνο μου είναι ανοιχτό για εσάς για ότι χρειαστείτε και θα είμαι δίπλα σας».

Το μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΗ κ. Μαθιουδάκης, ανέφερε: «ανέφερα προηγούμενος ότι για μένα τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει και εννοούσα χρονικά, γιατί μην ξεχνάτε πως άλλες χρονιές μήνα Μάιο τελείωναν τα πρωταθλήματα. Εάν δοθεί το ΟΚ κάτι θα σκεφτούμε είτε με τουρνουά είτε με κάτι άλλο για να υπάρξει μία δράση. Όσο αναφορά το ενωσιακό γήπεδο, δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσες συσκέψεις έχουμε κάνει. Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι ο Πρύτανης μας υποσχέθηκε ότι το γήπεδο θα προχωρήσει και ήδη έχει ανατεθεί σε μελετητή και έχει προχωρήσει το θέμα. Μου υποσχέθηκε ότι το 2021 θα ξεκινήσει το έργο. Νομίζω πάμε αρκετά καλά».

Ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΣΗ κ. Τζώρτζογλου, στο μέλος της διοίκησης κ. Μαθιουδάκη και τον πρόεδρο της Γαρίπας κ. Βασιλάκη σχετικά με το Ενωσιακό γήπεδο αλλά και το μητρώο.

Ο πρόεδρος του ΠΟΑ κ. Λέλεκας ανέφερε: «όσο αναφορά το μητρώο, είναι λίγο διαφορετική η αντιμετώπιση, για παράδειγμα εμείς σαν ΠΟΑ και Ερμής είμαστε στο μητρώο και ο Κεραυνός δεν έχει πάρει ακόμα την αθλητική αναγνώριση. Σκεφτείτε ότι ίδια χαρτιά στείλαμε για τις ομάδες, στον Κεραυνό «κόπηκαν» και στον Ερμή πέρασαν. Έχει σημασία και ποιος υπάλληλος της ΓΓΑ τα βλέπει τα χαρτιά….».

Στη συνέχεια γίνονται συζητήσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων με θέματα τη λειτουργία της ΕΠΣΗ, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αλλά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.