Μέλος Επιτροπής του ΕΟΚΑΝ ο Γ. Στεφανουδάκης!

Νέο μέλος της «Επιτροπή κατ’ Εξαίρεση Χρήσης για Θεραπευτικούς Σκοπούς», του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) είναι πλέον ο Χειρούργος Ορθοπεδικός Γιώργος Στεφανουδάκης.

Η νέα αυτή τριμελής Επιτροπή θα αποτελείται από τους Γιώργο Στεφανουδάκη, Βαγγέλη Λιάτσικο(Καθηγητής Ουρολογίας) και Δημήτρη Λυκουρέση(Φαρμακοποιός), ενώ η συγκεκριμένη επιτροπή εξετάζει αιτήματα αθλητών σχετικά με χρήση απαγορευμένους ουσιών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, για θεραπευτικούς σκοπούς.

Έτσι δουλειά της Επιτροπής είναι να αποφασίζει για την κατ΄ εξαίρεση άδεια χρήσης κάποιων συγκεκριμένων ουσιών σύμφωνα με τον Κώδικα του WADA και τα διεθνή πρότυπα.

ADVERTISING

Μάλιστα η Επιτροπή συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκης και συζητήθηκαν θέματα γύρω από την ανάγκη ευρείας κατάρτισης της αθλητικής οικογένειας για όσα προβλέπονται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών του WADA.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΚΑΝ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Νεκτάριος Βιδάκης, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρος Τσούλος, ο συντονιστής του Επιστημονικού Τμήματος του ΕΣΚΑΝ, Στάθης Κουκέας, ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, και ο αναπληρωτής του, Αλέξανδρος Κανδύλης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content