Λ. Αυγενάκης για το θέμα ΑΟΤ με Μητρώο: «Έχουν ασκηθεί πιέσεις, αρνητικός ο κ. Βρούτσης»

Στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» του Dream Fm 90,7 μίλησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το θέμα του ΑΟΤ με το Μητρώο και τον ορατό κίνδυνο να μην αγωνιστεί φέτος στα τοπικά πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων τόνισε ότι για όσους τον κατηγορούν ότι έχει ευθύνη για αυτήν την κατάσταση, ανέφερε πως «το ανθρώπινο λάθος δεν μπορείς να το χρεώσεις στον Αυγενάκη», ενώ παρά την ενημέρωση του προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμό Γιάννης Βρούτση, ο δεύτερος εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο αλλαγής του νόμου.

Παράλληλα, υπερθεμάτισε τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τους ανθρώπους της ομάδας, εξηγώντας πως ο ΑΟΤ βγάζει υγεία σε όλους τους τομείς, ωστόσο δεν είναι σε θέση να ακούει κατηγορίες προς το πρόσωπο του, προσθέτοντας πως έχουν ασκηθεί πιέσεις προς τον κ. Βρούτση για να ενταχθεί ο ΑΟΤ στο Μητρώο και να αγωνιστεί κανονικά στα πρωταθλήματα.

ADVERTISING

Αναλυτικά όσα ανέφερε: «Με τα παιδιά και τη διοίκηση της ομάδας, σχετίζομαι στενά φιλικά και τους σέβομαι, έχουμε άριστη συνεργασία και την προηγούμενη περίοδο ως υφυπουργός αθλητισμού στηρίχθηκαν με όλες τις δυνάμεις γιατί αγαπώ τον τόπο μου και κάθε αθλητική δραστηριότητα και πόσο μάλλον την ομάδα του Τυμπακίου, που έχει μεγάλη ιστορία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Όντως υπήρχε κωλυσιεργία από τον χειριστή του φακέλου. Εγώ ενημερώθηκα όταν ήδη είχε κλείσει το μητρώο, φυσικά μη έχοντας πλέον αρμοδιότητα, είχε ήδη κλείσει και είχε ήδη ανακοινωθεί και αντιλήφθηκαν τα στελέχη ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Διεκπαιρέωση του φακέλου είχε γίνει μόνο το πρώτο στάδιο με συνέπεια να είναι εκτεθειμένο το σωματείο και να μην εμφανίζεται πουθενά, ούτε καν προεγγραφή δεν είχε κάνει στο μητρώο. Ενημέρωσα τον αρμόδιο υπουργό, ήταν κάθετα αρνητικός, υπήρξαν επικοινωνίες από μέρους μου, δεν επιθυμεί -χρειάζεται νομοθετική διαδικασία- έκαναν και κάποιες συναντήσεις τα μέλη του συμβουλίου, ενεργοποίησαν και άλλους πολίτικους παράγοντες.

ADVERTISING

Άκουσα κάποιες κατηγορίες που μου προσάπτουν, τις θεωρώ ανόητες, το λάθος το ανθρώπινο δεν μπορείς να το χρεώσεις στον Αυγενάκη. Είναι τουλάχιστον ανόητο, μία κωλυσιεργία, ένα λάθος. την ανοησία ή το λάθος ενός υπαλλήλου ή στελέχους ή της διοίκησης, δεν μπορούν να την φορτώνουν στον Αυγενάκη.

Μη έχοντας αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, άρα καλό θα είναι κάποιοι που έσπευσαν να μας κατηγορήσουν να κάνουν την αυτοκριτική τους. το μητρώο κατασκευάστηκε, λειτούργησε και συντηρείται από στελέχη της περιοχής του Τυμπακίου που έχει να κάνει με τον τόπο μας, αναφέρομαι στον Μπάμπη Πατρικαλάκη, που έχει πλήρη γνώση ο αγαπητός φίλος, πως λειτουργεί πως αφήνει αποτύπωμα, κατά πόσο είναι εύκολο ή δύσκολο να ανοίξει/κλείσει ή κάτι ανοησίες που άκουγα, χρειάζεται νομοθετική διαδικασία από το νέο αναπληρωτή υπουργό κ. Βρούτση αν αποφασίσει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια εκείνος κρίνει, από μένα έχουν ασκηθεί πιέσεις, αλλά δεν επιθυμεί διότι βλέπει συνολικά την εικόνα, έχει πλήρη εικόνα των καταστάσεων.

Είμαι υπέρ σε κάθε τι υγιές, όπως αυτό που υπηρετεί ο ΑΟΤ, αγαπάω αυτά τα παιδιά και τη περιοχή και το έχω αποδείξει, αλλά μην ακούω και κουβέντες από πάνω. Ο Υφυπουργός θα πρέπει να κάνει νομοθετική παρέμβαση μέσω της Βουλής, αλλιώς δεν μπορεί να γίνει κάτι».

ADVERTISING

Τα σχόλια είναι κλειστά.