Γώγος: «Μας προβληματίζει η διασπορά του κορωνοϊού στα παιδιά»

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι αν χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι υπάρχει προβληματισμός για την μεταδοτικότητα στα παιδιά.

Μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι «αυτή η φάση που βρισκόμαστε είναι μεταβατική, οδηγεί στον εμβολιασμό. Οπότε, τα πράγματα ίσως στο τέλος οδηγούν σε ένα φως». Αναφερόμενος στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, είπε ότι έγινε μια μεγάλη συζήτηση, καθώς τα δεδομένα είναι πολλά. «Οι επιδημιολόγοι της επιτροπής χρειάστηκε να παρουσιάσουν πάρα πολλά ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά. Πάντα βέβαια υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε μια επιτροπή».

Σε ερώτημα εάν πρόκειται για ημίμετρα δεδομένου ότι αυξάνεται το ιικό φορτίο, ο κ. Γώγος τόνισε ότι το σημαντικό είναι να τηρηθούν τα μέτρα. «Ο κόσμος έχει κουραστεί και η οικονομία έχει υποστεί μεγάλο χτύπημα. Πάμε βήμα – βήμα. Οι εισηγήσεις είναι να παρθούν μέτρα για τα επιδημιολογικά δεδομένα γιατί χειροτερεύουν. Τα παρακολουθούμε. Έχουμε τη συνεδρίαση της Παρασκευής, υπάρχει αύξηση, υπάρχει ανησυχία. Η Αττική είναι μια μεγάλη ζώνη η οποία πιθανώς θα χρειαστεί κλιμάκωση των μέτρων, αλλά η προσπάθεια είναι τα τηρηθούν», προσθέτοντας ότι η προσπάθεια τήρησης των μέτρων οδηγεί σε σταθεροποίηση.

ADVERTISING

«Η απόφαση είναι να δούμε τον κυλιόμενο μέσο όρο της εβδομάδας και να συνεδριάζουμε τις Παρασκευές. Εάν υπάρχει κάτι που θα χρειαστεί να ληφθεί πιο γρήγορα η απόφαση, αυτό θα γίνει», συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content