Βόνη: «Ευχόμαστε να είμαστε το τελευταίο σωματείο που αποχωρεί από το πρωτάθλημα»

Η Βόνη με ανοιχτή επιστολή της αναφέρει τους λόγους που αποφάσισε να μην αγωνιστεί σε κανένα πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.

Δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα η Βόνη

ADVERTISING

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν έβρισκε γήπεδο για να κάνει προπονήσεις στο Ηράκλειο, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρθηκε ζητούσαν χρήματα, το οποίο πάει αντίθετο με την πολιτική του σωματείου.

Τέλος, νιώθουν και ενοχλημένοι από διάφορους, που ενοχλούσαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, προσφέροντας τους χρήματα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το Σωματείο μας ιδρύθηκε το 1992 και έκτοτε έχει αξιοπρεπή παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, συμμετέχοντας δυναμικά στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, έχοντας γίνει διαχρονικά γνωστό για τις αρχές και τις αξίες που προάγει.

ADVERTISING

Παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτουμε αθλητικές εγκαταστάσεις, ούτε έχουμε τη δυνατότητα σαν επαρχιακό σωματείο να βρούμε χορηγούς, με ορατές τις πληγές του σεισμού του 2019 στο χωριό μας, βασιζόμενοι μόνο στις δικές μας δυνάμεις και στην σωστή διαχείριση, καταφέραμε να αγωνιστούμε για τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους στην ‘Α Κατηγορία με στόχο το κύπελο ήθους , την αξιοπρεπή αγωνιστική παρουσία και την ανάπτυξη και προώθηση του φίλαθλου πνεύματος και σχέσεων εκτίμησης και συνεργασίας με τα άλλα σωματεία.

Ξεκινώντας την προετοιμασία για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχοντας φροντίσει εγκαίρως να εγγραφτούμε στο μητρώο της ΓΓΑ, χωρίς να έχουμε καμία οικονομική ή άλλη εκκρεμότητα, έχοντας με κόπο συγκεντρώσει το ποσό που χρειαζόμαστε ως σωματείο για τα λειτουργικά μας έξοδα, επιλέξαμε τη συνεργασία με προπονητή που διαθέτει όλα τα προβλεπόμενα και αναγκαία προσόντα (νεαρό ηλικίας, πτυχίο, πιστοποιήσεις, εγγεγραμμένος στο μητρώο ΓΓΑ) σύμφωνα με το μοντέλο που προωθούμε, δηλαδή με βάση τα παιδιά από το χωριό μας και την προσθήκη νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών , βρεθήκαμε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Αφενός δεν βρίσκουμε εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο για τις προπονήσεις , παρά το ότι ζητάμε από διάφορα σωματεία και φορείς τις εγκαταστάσεις τους επί πληρωμή (την περυσινή περίοδο ξοδέψαμε πάνω από 7.000.- € !!! για προπονήσεις σε σωματεία και ιδιώτες που διαθέτουν εγκαταστάσεις που όμως έχει κατασκευάσει ή ανακαινίσει το δημόσιο), αφετέρου παράγοντες από άλλα σωματεία, πολλά από τα οποία δεν έχουν καν διοικητικό συμβούλιο και δεν είναι στο μητρώο, «προσφέρουν» ( ; ) χρήματα στους ποδοσφαιριστές μας για να αγωνιστούν στις ομάδες τους , αλλά και εμείς σε όποιο ποδοσφαιριστή έχουμε προτείνει να αγωνιστεί στην ομάδα μας, όλοι ζητούν χρήματα, λογική που εμείς ως σωματείο δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε.

ADVERTISING

Λυπούμαστε μα όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις αξίες που πρεσβεύει και διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε πλέον σε διαδικασίες παράτυπες, νομικά και ηθικά ελεγχόμενες, που δεν συνάδουν με την πρόσφατη ρήση του νέου Υπουργού Αθλητισμού κ. Οικονόμου για νομιμότητα, διαφάνεια και ευ αγωνίζεσθαι.

Για τους λόγους αυτούς αναγκαζόμαστε προσωρινά να απέχουμε αγωνιστικά από όλες τις κατηγορίες της ΕΠΣΗ και ευχόμαστε να είμαστε το τελευταίο σωματείο που θα το κάνει, αν και φοβόμαστε για το αντίθετο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα επαρχιακά σωματεία που ένα ένα εξαφανίζονται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ADVERTISING

Μετά τιμής ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΝΗΣ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ