Βάλντας Νταμπράουσκας: Ο «αρχιτέκτονας» του ΟΦΗ σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη!

Αποστολή στην Ολλανδία: Κώστας Μεταξάκης

Ήρθε στην Κρήτη, τον Οκτώβριο του 2022, διαδεχόμενος τον Νίκο Νιόπλια, στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, έκτοτε, αποτέλεσε τον «αρχιτέκτονα» της Κρητικής ομάδας αλλά και για πολλούς, τον «αναμορφωτή», καθώς κατάφερε μέσα σε λίγες εβδομάδες, να «μεταμορφώσει» αγωνιστικά τον ΟΦΗ.

Ο λόγος για τον Λιθουανό τεχνικό Βάλντας Νταμπράουσκας, που εδώ και επί δέκα μήνες, αποτελεί τον άνθρωπο που επί της ουσίας υλοποιεί το περίφημο “The Project”, όπως έχει «ονομαστεί» επί εποχής Μιχάλη Μπούση.

*Συνέντευξη του Βάλντας Νταμπράουσκας, στους απεσταλμένους Κρητικών ΜΜΕ στην Ολλανδία: Κώστας Μεταξάκης (GRANDSPORT) – Μανώλης Σαρρής (PR Media Group)

 

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, ανέλυσε τα «θέλω» του για τον ΟΦΗ της σεζόν 2023-24, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί λεπτομερώς στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, αλλά και πολλά ακόμη…

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΦΗ»

Από τη πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα, έβαλε ψηλά τον πήχη, είπατε για σταθερή παρουσία στις πρώτες έξι ομάδες, διεκδίκηση υψηλότερης θέσης αν είναι δυνατόν. Μετά από οκτώ μήνες, θεωρεί ότι η ομάδα είναι έτοιμη και μπορεί να καταφέρει αυτόν τον στόχο;

«Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν στόχοι δύο επίπεδων. Ο πρώτος αφορά την ιστορία του ΟΦΗ, είναι μια μεγάλη ομάδα που πάλευε για τις τρεις πρώτες θέσεις, για πρωταθλήματα και κύπελλα. Μαθαίνοντας και βλέποντας την ιστορία του ΟΦΗ είναι αυτό για το οποίο πρέπει να παλέψουμε. Για το σήμα, τον κόσμο και την ιστορία του και θέλουμε να πάμε ψηλά. Ο δεύτερος αφορά την εικόνα της προηγούμενης χρονιάς.

Αν καταφέραμε να τερματίσουμε έβδομοι, είναι πλέον φυσιολογικό αυτό που πρέπει να κάνουμε φέτος και να πάμε μια θέση παραπάνω. Το λογικό είναι για κάθε επαγγελματία να κοιτάζει ψηλότερα και όχι να παραμείνουμε στάσιμοι. Άρα με αυτήν την λογική πρέπει να βάλουμε έναν καλό στόχο και να βελτιώσουμε την βαθμολογική μας θέση. Αυτήν την στιγμή λοιπόν ξεκινάμε από μια βάση που είναι να πάμε ψηλότερα από την προηγούμενη χρονιά. Τώρα το πιο σημαντικό είναι η επόμενη προπόνηση και όχι να πούμε τι θα γίνει τα Χριστούγεννα ή τον Μάρτιο, κοιτάζουμε άμεσα το τι θα συμβεί».

«ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ»

Ποιος είναι ο στόχος του ΟΦΗ για το Κύπελλο τη νέα περίοδο;

«Το Κύπελλο είναι η πιο άδικη διοργάνωση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι στόχος είναι να φτάσουμε στα ημιτελικά ή τον τελικό αν δεν περάσουμε τις πρώτες φάσεις. Μόνο να θυμηθούμε τι συνέβη πέρυσι. Αυτή η διοργάνωση είναι πολύ ιδιαίτερη.

Μπορεί να ντροπιαστείς, αν για παράδειγμα παίξουμε με μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Οπότε πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι γιατί το Κύπελλο είναι η πιο σκληρή διοργάνωση γιατί με ένα παιχνίδι μπορεί να πας σπίτι σου και ν’ αποκλειστείς. Όμως αυτήν την χρονιά θέλουμε να δώσουμε το μεγαλύτερο βάρος σε αυτήν την διοργάνωση γιατί είναι μια ευκαιρία να δείξεις ότι μπαίνεις ξανά μεταξύ των μεγάλων, δεν πρόκειται να τον υποτιμήσουμε τον θεσμό, δεν θα γίνει κανένα ροτέισον, ούτε θα παίξουν αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για ένα θεσμό που θα τον πάρουμε πολύ σοβαρά».

«ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ»

Πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, στα μεταγραφικά meeting με την ομάδα, τι χαρακτηριστικά παικτών που εν τέλει ήρθαν, είχε ζητήσει και εάν αυτό, έχει άμεση συνάρτηση με το πλάνο και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας;

«Κάναμε πραγματικά πολύ καλή δουλειά σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο. Σε εκείνη του Ιανουαρίου δουλεύαμε μαζί όλοι για πρώτη φορά, ήταν διαφορετικά από τώρα. Όλοι βρισκόμασταν υπό πίεση λόγω της βαθμολογικής θέσης του ΟΦΗ ενώ τώρα ήταν όλα διαφορετικά. Είχαμε εντοπίσει τους παίκτες που θέλαμε, αντικαταστήσαμε τους παίκτες που έφυγαν, τους επιλέξαμε γνωρίζοντας τι χαρακτηριστικά θέλουμε να προσθέσουμε στο ρόστερ μας. Θέλαμε να έχουμε έναν ελληνικό κορμό και δεν το κρύβαμε. Είμαστε μια ελληνική ομάδα, ήθελα να έχουμε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Επικεντρωθήκαμε στις θέσεις που θέλαμε να ενισχυθούμε και αν μιλήσουμε για ονόματα, για κάθε παίκτη ξεχωριστά:

Ο Αμπάντα είναι ένας παίκτης με προοπτική για το μέλλον που μπορεί να δώσει αρκετά όχι μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια. Οι Ριέρα και Καρώ είναι 26 στα 27 τους χρόνια, στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία τους, ήρθε ο Λαμπρόπουλος που έχει μεγάλη εμπειρία και προσωπικότητα, ο Γαγιέγος είναι ένας παίκτης που επίσης βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία, γνωρίζει την ομάδα και δεν χρειάζεται προσαρμογή όπως συμβαίνει με άλλους παίκτες που έρχονται και θέλουν χρόνο για να εγκλιματιστούν».

«ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΗ»

Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο, κατά την διάρκεια της χειμερινής διακοπής είχε δηλώσει ότι παρότι του αρέσει το 4-3-3 ή το 4-2-3-1 έπρεπε να προσαρμοστεί στις απουσίες επιθετικογενών παικτών με αποτέλεσμα να καταλήξει στο 3-5-2. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας βλέπουμε να δίνεται προτεραιότητα σε διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, είναι αυτό το βασικό του σχέδιο;

«Η προτεραιότητα πάντα είναι οι παίκτες. Μπορεί να πάρεις τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου και να τους βάλεις μέσα στο γήπεδο και να μην ταιριάζουν ενώ στην θεωρία συμβαίνει το αντίθετο. Θέλω να δημιουργηθεί μια ομάδα που να είναι ευέλικτη, θα υπάρχει μια διάταξη που θα είναι η καλύτερη για να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας δουλεύουμε διαφορετικά συστήματα, είναι και για τους ίδιους τους παίκτες πολύ καλό αυτό γιατί και εκείνοι προσαρμόζονται».

«Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΑΜΥΝΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ»

Πέρυσι είδαμε τον ΟΦΗ να παίρνει περισσότερα θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας παρά εντός. Με την σεζόν να έχει ολοκληρωθεί ο ίδιος έχει καταλήξει στο γιατί συνέβη αυτό και τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθούν αυτές οι επιδόσεις;

«Έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές και το έχουμε υπερτονίσει όμως πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει και με την εξέλιξη της ομάδας. Όμως στα πρώτα 14 παιχνίδια του πρωταθλήματος κάναμε δύο νίκες και αυτό έδειξε ότι δεν ήμασταν καλοί αρκετά για να τα κερδίσουμε. Όπως ο ΟΦΗ κέρδισε τον Βόλο που δεν ήμουν στην ομάδα αλλά το παρακολούθησα και είδα ότι δεν αξίζαμε να κερδίσουμε.

Αν θυμηθείτε το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, μέχρι να μπουν στο ματς οι Νέιρα, Μπιφουμά και Τζου δεν αξίζαμε τίποτα για 65 λεπτά και μόλις μπήκαν άλλαξε η εικόνα του. Ακολούθησε ένας πολύ καλός μήνας με καλές εμφανίσεις, οι αντίπαλοι μας άρχισαν να μας υπολογίζουν, να μας αναλύουν και όσοι έρχονταν στο Ηράκλειο διαπίστωσαν ότι αλλάξαμε το στυλ παιχνιδιού μας. Έπρεπε να γινόμαστε επιθετικοί, σε κάποια παιχνίδια αντιμετωπίζαμε συμπαγείς άμυνες και έπρεπε να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες, έπρεπε να είμαστε καλύτεροι όμως όταν το κάναμε κερδίζαμε.

Στην συνέχεια αρχίσαμε να βελτιωνόμαστε. Ήμασταν καλύτεροι στην κατοχή της μπάλας, στο πρέσινγκ, δημιουργούσαμε ευκαιρίες. Και στο δεύτερο μέρος της χρονιάς, παίξαμε με τον Ατρόμητο όπου ήμασταν πολύ καλοί, στο επόμενο απέναντι στον Βόλο όπου πιστεύω ότι κάναμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της χρονιάς όπου πετύχαμε ένα γκολ που δεν μέτρησε και δεν κερδίσαμε. Είχαμε μια καλή σειρά αγώνων και οι αντίπαλοι μας, ξεκίνησαν να μας αναλύουν.

Σε εντός έδρας παιχνίδια κάναμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ο αντίπαλος κλεινόταν περισσότερο και αντιμετωπίζαμε διαφορετικά προβλήματα ενώ εκτός έδρας αντιμετωπίζαμε ομάδες που δεν έπαιζαν αμυντικά. Πρέπει να βελτιωνόμαστε, να μεγαλώνουμε και αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας πρέπει να είμαστε επιθετικοί και να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Η μοναδική ομάδα στον κόσμο που μπορεί να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ και να παίζει άμυνα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης. Καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Ποια ήταν η καλύτερη ομάδα επιθετικά στην Ελλάδα την προηγούμενη σεζόν;

Η ΑΕΚ και κέρδισε το πρωτάθλημα. Λένε πως οι άμυνες φέρνουν τους τίτλους όμως εγώ διαφωνώ τελείως. Οι επιθέσεις είναι εκείνες που δημιουργούν τις ευκαιρίες και φέρνουν την επίτευξη των στόχων».

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»

Έπειτα από μια προπόνηση στο Βαρδινογιάννειο, είχατε δηλώσει ότι είναι σημαντικό, για την επίτευξη των στόχων, να κερδίσει ο ΟΦΗ τις ομάδες που είναι ισάξιες ή κατώτερες. Παρ’ όλα αυτά πέρυσι ο ΟΦΗ πήρε αυτές τις νίκες ωστόσο στα ντέρμπι με άλλες μεγάλες ομάδες δεν το κατάφερε. Φέτος μπορεί να το πετύχει;

«Αυτός είναι ο στόχος που θέλουμε να επιτευχθεί. Να κερδίζουμε και τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες. Υπάρχει λόγος που δεν κερδίσαμε. Δεν συνέβη επειδή δεν προσπαθήσαμε ή δεν θέλαμε. Δεν συνέβη γιατί δεν ήμασταν καλοί και δεν αξίζαμε να κερδίσουμε. Άρα ποια είναι η μοναδική επιλογή; Να δουλεύουμε περισσότερο, να γινόμαστε καλύτεροι και φέτος αυτό θα συμβεί. Θα είναι εντελώς διαφορετικά. Ποτέ δεν ήρθα να πω σε εσάς ότι ήμασταν άτυχοι ή κάτι άλλο.

Όταν δεν κερδίζεις σημαίνει ότι κάτι δεν έκανες καλά. Πρέπει να δουλεύουμε πολύ για να βελτιωνόμαστε, θα είμαστε καλύτεροι όταν δουλεύουμε σκληρότερα. Προετοιμάζεσαι για το παιχνίδι και κάποιες φορές χάνεις ακόμα και όταν προσπαθείς πολύ. Ακόμα και όταν συμβεί αυτό κάποια στιγμή θα δικαιωθείς. Το είδαμε και την προηγούμενη χρονιά, αυτός είναι ο τρόπος. Κάποιοι φίλαθλοι του ΟΦΗ μου γράφουν μην βάλεις αυτόν, άλλαξε αυτό, δεν είναι όλα εύκολα.

Λένε πως παίζουμε με 3-4-1-2. Αυτό βλέπουν οι φίλαθλοι. Όμως στην πράξη δεν ισχύει αυτό. Οι φίλαθλοι βλέπουν μόνο τα 90 λεπτά όμως δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ομάδας. Βλέπουν τον Γκρόνινγκ να παίζει αλλά δεν ξέρουν πως πονούσε και έπρεπε να κάνει ένεση για ν’ αγωνιστεί. Μπορεί ένας άλλος παίκτης να έχει τον πατέρα του στο νοσοκομείο και να χρειαστεί να παίξει. Ένας άλλος μπορεί ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα στο σπίτι του και πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως πρόκειται για άνθρωπους. Πολλά πράγματα συμβαίνουν για διαφορετικούς λόγους. Αυτό δεν το ξέρουν οι φίλαθλοι, περιμένουν να τους φέρνουμε τους τρεις βαθμούς.

Όμως πρέπει να ξέρουν ότι εμείς θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να το πετύχουμε. Ο ρυθμός της προπόνησης είναι πολύ ψηλός και όλοι θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Πραγματικά πιστεύω πως τ’ αποτελέσματα θα έρθουν μέσα από σκληρή δουλειά, πολλές προπονήσεις έχουν πολύ μεγαλύτερη ένταση από κάποια φιλικά παιχνίδια».

«Η ΜΟΝΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

Ήδη βλέπουμε τον κόσμο ν’ ανταποκρίνεται και να πιστεύει σε αυτό που χτίζεται στον ΟΦΗ, δίνει κάποια υπόσχεση για τον κόσμο ενόψει της νέας χρονιάς;

«Η μόνη υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι θα δίνουμε τα πάντα. Και ακόμα και αν δεν κερδίσαμε παιχνίδια, εμείς τα δώσαμε όλα και απλά ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Ακόμα και σε κάποια εντός έδρας παιχνίδια που δεν κερδίσαμε, θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι δώσαμε τα πάντα. Αυτή είναι η νοοτροπία μας, να δίνουμε τα πάντα, και να χάσουμε εμείς θα έχουμε δώσει τα πάντα για να τα έχουμε κερδίσει. Το «Γεντί Κουλέ» είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος, ο κόσμος φωνάζει και συμπαραστέκεται στην ομάδα όταν την βλέπει να προσπαθεί. Θέλω να είμαστε ενωμένοι και εφόσον μπορεί να συμβεί αυτό τότε θα είμαστε όλοι ένα για να πετύχουμε τα πάντα».

«ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΟΥ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ»

Όλες οι ομάδες κάνουν πρωταθλητισμό, ανάλογα με τον καθορισμό των στόχων της κάθε μιας. Αυτό που καθορίζει την επιτυχία από την αποτυχία είναι το αποτέλεσμα. Είδαμε την προηγούμενη σεζόν τον ίδιο, σε αρνητικά αποτελέσματα, να βγαίνει ως “ασπίδα” προς τους παίκτες του. Πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο η δημιουργία ενός ενωτικού κλίματος εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος;

«Δεν είμαι άνθρωπος που αποφεύγω τις ευθύνες. Εγώ είμαι εκείνος που παίρνει τις αποφάσεις, εγώ επιλέγω τους παίκτες. Για παράδειγμα, στο φιλικό με την Μπρέντα δεχτήκαμε τρία γκολ από δικά μας λάθη. Ποιος φταίει; Οι αμυντικοί, ο τερματοφύλακας, ποιος;

Πραγματικά πιστεύω πως η μεγαλύτερη ευθύνη είναι η δική μου γιατί ακολουθούν τις δικές μου εντολές. Όμως αυτό συνέβη γιατί εμείς θέλουμε να βελτιωνόμαστε στον τρόπο παιχνιδιού, θέλουμε να βελτιώνουμε το build up, την δημιουργία μας, το παιχνίδι κατοχής. Δεν θέλουμε να πετάμε την μπάλα από την μια περιοχή στην άλλη και ίσως κάποια φορά μπορεί να το πληρώσουμε αυτό; Θέλω να πω λοιπόν ότι εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, ποτέ δεν θα ρίξω την ευθύνη σε άλλους. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος που συμπαραστέκεται στην ομάδα, είναι ευθύνη να δουλεύουμε ακόμα περισσότερο προκειμένου εκείνοι που δίνουν τα χρήματα τους για να πάρουν ένα εισιτήριο, να τους το δώσουμε πίσω και να τους κάνουμε χαρούμενους. Κανείς δεν είναι ρομπότ, όλοι κάνουμε λάθη. Εάν χάσουμε ένα παιχνίδι, θα φταίω και εγώ.

Στην Ελλάδα όλα αλλάζουν μέσα από ένα αποτέλεσμα. Θυμάμαι πάρα πολύ το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, για 65 λεπτά ήταν τραγωδία και καταστροφή και όταν πετύχαμε δύο γκολ, πανηγυρίσαμε σαν να κατακτήσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι extreme. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι δουλεύουμε σκληρά, ακόμα και αν έρθει μια ήττα, δεν είναι καταστροφή. Κάναμε κάτι λάθος για να χάσουμε».

«ΚΑΘΕ ΝΙΚΗ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ, ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ»

Είχε δηλώσει σε μια πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε πως για την ιστορία και το μέγεθος του ΟΦΗ, την δουλειά που κάνουν όλα τα στελέχη του club, να πανηγυρίζει νίκες απέναντι σε μικρότερες ομάδες. Είχε πει χαρακτηριστικά πως πρέπει να αποβληθεί ένα χαρακτηριστικό αυτής της νοοτροπίας…

«Πάνω απ’ όλα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό σε κάθε αντίπαλο, κάθε νίκη κόντρα σε κάθε ομάδα μας δίνει τρεις βαθμούς. Δεν αλλάζει αυτό ανάλογα με τον αντίπαλο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θέλω να είμαστε ευχαριστημένοι αρκετά όταν πετυχαίνουμε κάποιον στόχο. Οκ, ήμασταν χαρούμενοι που τερματίσαμε στην έβδομη θέση και κάναμε ένα αήττητο σερί επτά αγωνιστικών, τι πρέπει να γίνουμε όμως για να βρεθούμε ψηλότερα στην συνέχεια και να γίνουμε καλύτεροι;

Θυμάμαι χαρακτηριστικά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πήγαμε στ’ αποδυτήρια στο ημίχρονο και ήμασταν ισόπαλοι 0-0 και ήταν όλοι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Παίζαμε με 10 παίκτες από το έβδομο λεπτό και είδα στ’ αποδυτήρια να κάνουν οι παίκτες high five και να είναι χαρούμενοι αλλά το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Δεν με ενδιαφέρει αν αντίπαλος ήταν ο Παναθηναϊκός, ναι τον σεβόμαστε, ξέρουμε ποιος είναι αλλά εμείς πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία του νικητή και πως θα κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Τελικά τι συνέβη;

Προηγηθήκαμε και δεχτήκαμε το γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα και εγώ μπήκα τελευταίος στ’ αποδυτήρια. Όλοι ήταν με κατεβασμένα κεφάλια, ένιωθαν σαν να είχαμε χάσει αν και είχαμε έρθει ισόπαλοι 1-1. Τους κοίταξα και τους είπα “στο ημίχρονο ήσασταν ικανοποιημένοι επειδή ήμασταν ισοπαλία και τώρα είστε δυστυχισμένοι επειδή ήρθαμε 1-1. Αν δεν πανηγυρίζατε στο ημίχρονο και σκεφτόσασταν πως θα βελτιωθούμε και πως θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι ίσως το είχαμε κερδίσει, ακόμα και με 10 παίκτες.

Αυτή τη νοοτροπία θέλω. Κερδίσαμε απόψε, όμως αύριο πρέπει να σκεφτούμε πως θα γίνουμε καλύτεροι και πως θα κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι. Μακροπρόθεσμα αυτό θα σου δώσει αυτό που θέλεις και να είσαι ο ΟΦΗ που ήσουν. Θα είσαι μέσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, την μια χρονιά ήσουν ψηλά, την άλλη προσπαθούσες να επιβιώσεις. Αυτό που έλειπε είναι η σταθερότητα και να μεγαλώνουμε. Δεν ήμασταν ικανοποιημένοι επειδή τερματίσαμε στην έβδομη θέση, πρέπει να πιέζουμε τους εαυτούς μας για να πάμε ψηλότερα».

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΟΛΛΑ»

Με τα τωρινά δεδομένα (σημ. η συνέντευξη δόθηκε στις 29 Ιουλίου), το ρόστερ του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε για τη νέα σεζόν;

«Στο ποδόσφαιρο δεν τελειώνει ποτέ και κάτι. Ίσως έρθει προσφορά για κάποιον παίκτη και χρειαστεί να φύγει, στο ποδόσφαιρο δεν μένει τίποτα σταθερό. Αν ξεκινούσε τώρα το πρωτάθλημα θα έλεγα ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Υπάρχει ακόμα ένας μήνας και μπορεί να συμβούν πολλά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε πλάνο και είμαστε έτοιμοι ότι και να συμβεί. Σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, ότι και να προκύψει. Όμως πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και θα είμαστε πανέτοιμοι στις 19 Αυγούστου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε επίσης: