Κορωνοϊός – Τζανάκης: «2.500 κρούσματα τον Μάρτιο – Επικίνδυνες οι μεταλλάξεις»

Απίθανο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να περιοριστούν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, αν δεν ληφθούν μέτρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης σε δηλώσεις που έκανε.

Στο OPEN TV μίλησε το πρωί της Κυριακής (7/2) ο Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας έκανε λόγο για 2.000-4.000 κρούσματα κορωνοϊού σε έναν μήνα από τώρα, σύμφωνα με τα προβλεπτικά μοντέλα που παρουσίασε. Παράλληλα ανέφερε πως την επόμενη Κυριακή (14/2), τα κρούσματα θα φτάσουν γύρω στα 1.400, στις 20 Φεβρουαρίου τα 1.800, ενώ στις 5 Μαρτίου θα αγγίξουν τα 2.400.

ADVERTISING

«Τα μοντέλα γίνεται για να διαψευστούν και να πάρουν μέτρα οι αρμόδιοι, όχι για να επιβεβαιωθούν. Θα είναι απίθανο να πέσουν τα κρούσματα. Οι διοικούντες γενικά έχουν καταφέρει να είναι ελεγχόμενα τα διάφορα κύματα και να μην φτάσουμε σε άλλα επίπεδα. Αν δεν φτάσουμε πάνω από 3.000 – 4.000 κρούσματα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και η εξίσωση θα έχει λυθεί. Αν τυχόν δυσκολέψουν τα κρούσματα, τότε θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο κ. Τζανάκης πρόσθεσε τα εξής: «Η άλλη λύση είναι να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου, το οποίο θα καταστρέψει την κοινωνική και οικονομική ζωή και δεν το θέλει κανείς. Από τον Δεκέμβριο υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων και σε σχέση με τις αρχές του προηγούμενου κύματος, αλλά αυτή τη φορά μπορούμε να ανακαλύψουμε περισσότερα κρούσματα, γιατί κάνουμε περισσότερα τεστ».

«Όπως δείχνουν τα στοχαστικά μοντέλα, η καμπύλη ανεβαίνει με πιο ελεγχόμενο τρόπο, και αυτή η ελεγχόμενη κλίση ανόδου της ανόδου των κρουσμάτων θα βοηθήσει ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα το σύστημα υγείας» υπογράμμισε στην συνέχεια των λεγομένων του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, ο οποίος αναφερόμενος στις μεταλλάξεις τόνισε ότι αυτές δεν αντικατοπτρίζονται καλά στο μοντέλο και είναι ένας παράγοντας που μπορεί να διαψεύσει το μοντέλο, κάτι που θα κάνει χειρότερη την εικόνα, ωστόσο αν ληφθούν μέτρα, αυτή μπορεί να ανατραπεί.

ADVERTISING

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content