Τσιτσιπάς: «Δεύτερο σπίτι μου η Αυστραλία»

Ευχαριστημένος από την απόδοσή του στο ATP Cup, εν όψει και Australian Open, είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που υπογράμμισε για μια ακόμα φορά την υποστήριξη των Ελλήνων της Αυστραλίας,

«Έκανα δυο πολύ καλούς αγώνες και νομίζω πως ήμουν κοντά στο καλύτερό μου», είπε ο Στεφ που πέτυχε δύο νίκες στο μονό της διοργάνωσης. «Υπήρχαν λίγα και συγκεκριμένα πράγματα που μπορώ να βελτιώσω. Κάποιες στιγμές που ίσως μπορούσα να τελειώσω το παιχνίδι νωρίτερα, ίσως να είχα βρει καλύτερες λύσεις. Αλλά πέρα από αυτά, μου άρεσε η συνέπεια που έδειξα και το πόσο συγκεντρωμένος ήμουν σε κάθε σετ. Δεν ήθελα να τα παρατήσω. Αυτό πιστεύω ήταν το σημαντικότερο, να πιστεύω στη δουλειά μου και να παλεύω για το κάθε ματς ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα. Το τουρνουά αυτό είναι σημαντικό για μένα. Είναι ένα τουρνουά που έχω την ευκαιρία να παίζω για μένα, για τους Έλληνες της Αυστραλίας που είναι εκεί έξω και με υποστηρίζουν, μου δείχνουν την αγάπη τους και την εκτίμησή τους με το να έρχονται εδώ, κάτι που σημαίνει πολλά».

Στη συνέχεια μίλησε με ακόμα πιο ζεστά λόγια για τους Έλληνες της Αυστραλίας. «Ονειρευόμαστε να διοργανώσουμε ένα Grand Slam, αλλά το έχουμε εδώ. Δεν πρέπει να πάμε πουθενά, ειμαστε ευλογημένοι! Δεν το λένε τυχαία Happy Slam. Ο καιρός είναι τέλειος, το περιβάλλον επίσης. Έχουμε τη στήριξη των περισσότερων φιλάθλων, που φωνάζουν για μας και προσπαθούν να γίνουν ένα με εμάς. Η ελληνική κοινότητα είναι πολύ φιλόξενη. Κάθε χρόνο, ανεξάρτητα με το αν θα είμαι στο Μπρίσμπεν ή στο Σίδνεϊ ή στο Περθ, οπουδήποτε στην Αυστραλία. Πάντα έρχονται και μας αγκαλιάζουν, μας καλωσορίζουν. Αυτό είναι που μας κάνει ένα υπερήφανο έθνος. Αυτό με κάνει να νιώθω ενθουσιασμό κάθε φορά που επιστρέφω εδώ. Ξέρω πως είναι σα να πηγαίνω σε ένα δεύτερο σπίτι μου. Ξέρω πως θα έχω δίπλα μου ανθρώπους με τους οποίους μοιράζομαι την ίδια κουλτούρα, σε ένα μέρος που είναι πολύ οικείο. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να το πουν αυτό».

Ευχαριστημένος, όμως, ήταν και ο αρχηγός της ομάδας Απόστολος Τσιτσιπάς. «Ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα με την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για τη δέσμευση και την αφοσίωση στην προσπάθειά μας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να προκριθούμε στα ημιτελικά, όμως κάναμε καλή δουλειά όλη την εβδομάδα. Πιστεύω πως μαζέψαμε σημαντικές εμπειρίες για τα επόμενα χρόνια».

Ο Μιχάλης Περβολαράκης μίλησε για τις εμπειρίες που κέρδισε στη Μελβούρνη: “Προφανώς είναι σπουδαία εμπειρία να βρισκόμαστε εδώ στην Αυστραλία, σε αυτή τη δύσκολη εποχή, για να αγωνιστούμε σε αυτό το συναρπαστικό τουρνουά. Για μένα, νομίζω και για τους συμπαίκτες μου, τον Μάρκο και τον Πέτρο, είναι απίστευτο να έχουμε έναν τόσο μεγάλο παίκτη στην ομάδα μας, να είμαστε σε θέση να παίζουμε μαζί του, να τον έχουμε συμπαίκτη στο court, ακόμα και να τον βλέπουμε από την κερκίδα. Προσωπικά είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μένα, όπως και πέρσι. Ανυπομονώ να επιστρέψω και ευελπιστώ να είμαι καλύτερος στο μέλλον».