Ένταση με Άδωνι και Καλογεροπούλου: Αφορμή το αν θα μπορούσε να ζήσει με 534 ευρώ

Ένταση ανάμεσα στην Ελένη Καλογεροπούλου και τον Άδωνι Γεωργιάδη υπήρξε με αφορμή ερώτηση της δημοσιογράφου στον Υπουργό Ανάπτυξης, για το αν μπορεί να ζήσει με 534 ευρώ.

Επεισοδιακή ήταν η εμφάνιση του του Άδωνι Γεωργιάδη στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», την Τρίτη (2/2).

Αφορμή της έντασης αποτέλεσε η ερώτηση που έκανε η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου, στον Υπουργό Ανάπτυξης, για το θέμα που έχει προκύψει με την εστίαση, αλλά και το αν μπορεί να ζήσει με 534 ευρώ τα 4 παιδιά που έχει.

Από την πλευρά του ο υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση λέγοντας, ότι αυτή είναι υποκριτική, καθώς δεν είχε γίνει αντίστοιχη ερώτηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Ελένη Καλογεροπούλου: «Εσείς, η οικογένειά σας, ένας άνθρωπος με 4 παιδιά, θα ζούσατε με 534 ευρώ; Τόσα παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το 534 που λέτε, είναι ο βασικός μισθός. Άρα με ρωτάτε αν ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι αρκετός. Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, επί κυβερνήσεως της αριστεράς, με τον βασικό μισθό ζούσαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Όταν μου φέρετε ένα video που η κυρία Καλογεροπούλου ρώτησε έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ή έναν υπουργο του ΣΥΡΙΖΑ, αν οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν στην Ελλάδα με τον βασικό μισθό, το ποσό δηλαδή που αναφέρατε θα σας απαντήσω».

Ελένη Καλογεροπούλου: «Σας ρωτάω κάτι συγκεκριμένο και μου το πάτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπώ τον ΣΥΡΙΖΑ, είμαι δημοσιογράφος. Σας ρωτάω συγκεκριμένα, θα μπορούσατε να ζήσετε εσείς και η οικογένειά σας; Όταν οι άνθρωποι αυτοί έπαιρναν έναν κανονικό μισθό σήμερα ζουν όλο αυτό το διάστημα. Και εμφανίζεστε εσείς να λέτε οτι τους κάνατε χάρη».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Όταν μου δείξετε το video που κάνατε την ίδια ερώτηση σε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ… Όσο και αν το λέτε θα μείνουμε στο ίδιο. Κύριε Παπαδάκη, το ξαναλέω. Αν υπάρχει αντίστοιχη ερώτηση σε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ από την κυρία Καλογεροπούλου για το αν επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, μπορούσαν οι άνθρωποι να ζήσουν με τον βασικό μισθό, σε αυτή την περίπτωση θα απαντήσω».

Μάνος Νιφλής: «Πρέπει να απαντήσετε στην ουσία;»

Ελένη Καλογεροπούλου: «Αυτή είναι η απάντησή σας;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν θέλω να σας απαντήσω άλλο, θεωρώ υποκριτικό το ερώτημά σας».