Τεράστιο «διπλό» προς τον τίτλο για τον Γιούχτα!

Τεράστια νίκη προς το πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Γιούχτας στην έδρα του Πόρου επικρατώντας με 2-1 για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

19/03/2023 15:00
Γ Εθνική - 5ος όμιλος - 20η αγωνιστική 2022-23

Στατιστικά παίκτη

    16' ΓΚΟΛ Ροβίθης Μανώλης
Σένκα Λέοναρντ ΓΚΟΛ 57'    
    94' ΓΚΟΛ Γιαλούσης Λευτέρης

ADVERTISING

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πόρο να απειλεί πρώτος στο 3ο λεπτό, όταν ο Μπάμπης εκτέλεσε φάουλ αναγκάζοντας τον Χρήστου να κάνει σπουδαία επέμβαση με την μπάλα στην συνέχεια να βρίσκει και στο δοκάρι.

Στην πρώτη του μεγάλη φάση ο Γιούχτας κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 16’ όταν ο Γελαδάρης έκανε βαθιά μπαλιά, ο Βρεττός έστρωσε στον Ροβίθη και αυτός έκανε το 0-1.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους «πράσινους», οι οποίοι απείλησαν ξανά στο 26’ με τον Ροβίθη, όμως ο Ζαφείρης είχε απάντηση και κράτησε το 0-1.

ADVERTISING

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, αφού οι δυνατές μονομαχίες και τα λάθη στην μεσαία γραμμή, εμπόδιζαν στο να γίνει ένα γρήγορο παιχνίδι. Μάλιστα στο 44’ ο Πόρος απείλησε για το 1-1 με τον Σένκα, όμως το σουτ του πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πόρος μπήκε καλύτερα και στο 50’ απείλησε με τον Φρόκου, όμως το σουτ του πέρασε άουτ.  Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς, αφού στο 57’ ο Σένκα με δυνατό σουτ κατάφερε να κάνει το 1-1 για τους «μπλε».

Η ομάδα του Νίκου Σουργιά προσπάθησε να αντιδράσει και στο 66’ ο Γκίνη έβγαλε… μάτι τον Ροβίθη, όμως ο Ζαφείρης διάβασε την φάση και μπλόκαρε την μπάλα.

ADVERTISING

Όσο περνούσε η ώρα η αγωνία έφτανε στο… κόκκινο αφού και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ της νίκης.  Στο 77’ ο Πόρος προσπάθησε να σκοράρει με το γυριστό του Καστελλιανάκη, όμως η μπάλα κόντραρε στον Τζανή και κατέληξε κόρνερ.

Στο 79’ μάλιστα ο Γιούχτας άγγιξε το γκολ, όταν μετά από κόρνερ του Βρεττού, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι και ο Τζανής με προβολή προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Ζαφείρης έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια.

Η ομάδα του Νίκου Σουργιά κατάφερε να βρει γκολ στο 85ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του Ροβίθη, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσαίντ.

ADVERTISING

Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μοιραστούν τον βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο στο 94’ ο Γιούχτας βρήκε γκολ buzzer beater, όταν ο Βρεττός εκτέλεσε κόρνερ και ο Γιαλούσης με κεφαλιά κατάφερε να κάνει το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΠΟΡΟΣ
ΓΙΟΥΧΤΑΣ

Αρχικές συνθέσεις

Αλλαγές

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
32'
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
32'
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
65'
71'
ΔΗΜΟΦΙΛΗ