MATCHCENTER

Ανθεστίων: «Αν βγάζαμε ανακοινώσεις όποτε έβριζαν τους παίκτες μας τα πληκτρολόγια θα είχαν πάρει… φωτιά»

Με ανακοίνωση του ο Ανθεστίων απαντάει στον ΠΑΟΚ, μετά το χθεσινό μεταξύ τους παιχνίδι. 

Η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» αρχικά καταδίκασε κάθε μορφής βίας στο παιχνίδι αυτό και όχι μόνο, ενώ απάντησε στην ανακοίνωση του ΠΑΟΚ σχετικά με τις βρισιές λέγοντας: «Αν βγάζαμε ανακοινώσεις, όποτε μερίδα φιλάθλων εξύβριζε κάποιον παίκτη μας στα γήπεδα του Ηρακλείου, ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάθε Κυριακή θα έπαιρνε… φωτιά το πληκτρολόγιο».

ΠΑΟΚ: «Σήμερα γυρίσαμε δεκαετίες πίσω – Δεν είναι δυνατόν να εκδιώκονται οι φίλαθλοι μας από τις εξέδρες»

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανθεστίωνα: «Διαβάζοντας με μεγάλη προσοχή την ανακοίνωση του ΠΑΟ Κρουσώνα για το μεταξύ μας παιχνίδι την Κυριακή 19/02 στο γήπεδο Θραψανού, προτιμήσαμε να τοποθετηθούμε με την ηρεμία και τη νηφαλιότητα της επόμενης μέρας.

Η διοίκηση του Α.Ο. Ανθεστίων Θραψανού καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας (λεκτική και σωματική), από όπου κι αν προέρχεται. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
Υποδεχθήκαμε το φίλο σωματείο του ΠΑΟΚ, με την ευγένεια και το σεβασμό που αξίζει κάθε ομάδα, αφού αντίπαλος (ποδοσφαιρικά και μόνο) είναι αυστηρά για 90 λεπτά.

ADVERTISING

Στα ζητήματα λοιπόν που τίθενται από την διοίκηση του ΠΑΟΚ έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δε χρειάζεται να γυρίσουμε δεκαετίες πίσω για να θυμηθούμε πότε ακούσαμε ύβρεις και χλευασμό στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, είναι ένα φαινόμενο γενικό, σε όλα τα γήπεδα και μοιάζει μη ρεαλιστικό να «εκμηδενιστούν» αυτά τα φαινόμενα.

ADVERTISING

Και επειδή το αναφέρατε. Όντως στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, η φιλοξενία της αποστολής μας από τον επίσημο ΠΑΟΚ ήταν άψογη και υποδειγματική. Αυτό όμως δε σημαίνει, ότι ξεχάσαμε τις ύβρεις κατά των ποδοσφαιριστών μας από μια μικρή μερίδα «ανεγκέφαλων».

Το γεγονός ότι δεν το αναδείξαμε, από σεβασμό στον άψογο οικοδεσπότη, δεν σημαίνει ότι δεν έγινε ή ότι υποδηλώνει δική μας αδυναμία. Αν βγάζαμε ανακοινώσεις, όποτε μερίδα φιλάθλων εξύβριζε κάποιον παίκτη μας στα γήπεδα του Ηρακλείου, ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάθε Κυριακή θα έπαιρνε… φωτιά το πληκτρολόγιο.

Επειδή όμως η δική μας λογική δεν συμβάδιζε και δε θα συμβαδίσει ποτέ με το «μου κάνες, θα σου κάνω», τονίζουμε ότι καταδικάζουμε απερίφραστα την ένταση που υπήρξε στην εξέδρα στο πρώτο ημίχρονο.

ADVERTISING

Δεν δικαιολογούμε κανέναν. Ούτε τους δικούς μας φιλάθλους, ούτε τους δικούς σας (όσους ενεπλάκησαν). Μια άσχημη δράση (ύβρεις), έφερε μια κακή αντίδραση (προσπάθεια συμπλοκής), που σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτά.

Ως επίσημος Α.Ο. Ανθεστίων δε θα απολογηθούμε για τις μεμονωμένες πράξεις κανενός, έστω κι αν από την ανθρώπινη πλευρά θεωρήσαμε καλό οι «εμπλεκόμενοι» να λύσουν επί τόπου την παρεξήγηση. Δικό τους θέμα, όμως!

Θεωρούμε, ότι η αποστολή του ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο γήπεδο μας και αυτό είναι η απάντηση μας, στην… προειδοποίηση που λάβαμε από θεσμικό παράγοντα των φιλοξενούμενων «για του χρόνου».

Ευχής έργον θα ήταν να μπορούσαμε να προβλέψουμε και να ελέγξουμε τις ενέργειες και των φιλάθλων, αλλά αυτό μοιάζει αδύνατον. Παρόλα αυτά, θα προσπαθήσουμε, όπως πάντα κάναμε.

Κλείνοντας, επειδή στην εποχή του διαδικτύου και των social media, όλα διαχέονται με ταχύτητα φωτός, θα εκλάβουμε ως θετικά τα σχόλια για τους «Πυθαράδες», έστω κι αν συνοδεύονταν από ύβρεις που δεν τιμούν κανένα.

Εμείς από επιλογή κρατάμε το «Πυθαράδες», που αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για τον τόπο μας. Τέχνη αιώνια, που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Πως θα μπορούσε να μην είναι τιμητικό να μας προσφωνούν έτσι.

Κλείνοντας, χωρίς κανένα δισταγμό εκφράζουμε τη βεβαιότητα, ότι οι σχέσεις μας με φίλο σωματείο του ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι, στο ίδιο καλό επίπεδο σεβασμού και εκτίμησης που ήταν πάντα».

Click to Hide Advanced Floating Content