Γαρεφαλάκης προς Αυγενάκη: «Οι διαιτητές πρέπει να έχουν το δικό τους σωματείο και όλοι μαζί να ανήκουν στην ΕΠΟ »

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη έστειλε ο πρώην πρόεδρος του ΣΔΠΗ και διαιτητής Μιχάλης Γαρεφαλάκης.

Στην επιστολή ο πρώην πρόεδρος, τονίζει πως οι διαιτητές πρέπει να έχουν το δικό τους σωματείο, να ανήκουν στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά η επιστολή:  Προς τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενακη.

Ως πρώην Πρόεδρος του συνδέσου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου, θεωρώ την υποχρέωση μου να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον νυν πρόεδρο του ΣΔΠΗ και σε όλο το Δ Σ για την αληθινή συνδικαλιστική του Φωνή.

Φράσεις όπως, ποιοι είναι οι ΣΔΠ και ποιοι είναι αυτοί, απαντώ εμείς έχουμε μια Ιστορία 78 χρόνων ένδοξης προσφορά στο ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα και στα Εθνικά πρωτάθλημα.

Τα μέλη μας έχουν τιμήσει την χώρα μας, σε πρωταθλήματα της UEFA και FIFA. Εάν δεν υπήρχαν οι Σύνδεσμοι οι οποίοι έβαλαν γερά θεμέλια και έδωσαν μέσα από πολλούς και δύσκολους αγώνες, αξία στελέχη στο χώρο του Ποδοσφαίρου θα υπήρχαν Διαιτητές?

Εμείς όμως είμαστε υπεύθυνοι για αυτό το οποίο γίνεται τώρα σε πανελλήνιο επίπεδο, με την διαμάχη ΣΔΠ και ΕΠΣ, διότι όταν έπρεπε δεν είμαστε όλοι μαζί, αλλά ο καθένας κοιτούσε τον εαυτό του, βέβαια υπήρχαν και οι φωνές που έλεγαν τι κάνετε? Αλλά την επόμενη ημέρα στον Σύνδεσμο τους, έπεφτε δυνατό μαχαίρι για να σταματήσουν τις αγωνιστικές φωνές και το λέω αυτό διότι πρέπει να μην υπάρχει αυτή η ένταση.

Οι Παράγοντες και οι Διαιτητές πρέπει να είναι συνεργάτες. Όπως οι Παράγοντες έχουν το δικό τους σπίτι το σωματείο τους.

Για αυτό τον λόγο και οι διαιτητές πρέπει να έχουν το δικό τους σωματείο και όλοι μαζί να ανήκουν στην ΕΠΟ και να μπορούμε να εκλέγουμε και εμείς διοικήσεις, και να είμαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για τον χώρο μας.

Είναι Αντιδημοκρατικό οι Διαιτητές να είναι μέλη των Ενώσεων να πληρώνουν ποσοστά ή εισφορές και να μην έχουν το Δημοκρατικό δικαίωμα του Εκλέγειν και Εκλέγεσθε.

Κύριε Υπουργέ σας συγχαίρω για τον Δημοκρατικό και ηθικό αγώνα τον οποίο δίνεται, αλλά σας παρακαλούμε θέλουμε και εμείς να συμμετέχουμε στις Δημοκρατικές Διαδικασίες,

Διότι αυτός, ο οποίος δεν συμμετέχει είναι νεκρός. Προχωρήστε σας παρακαλούμε στην Ενωση Διαιτητών (ΕΠΟ”) και στα Σωματεία των Διαιτητών (ΕΠΣ)

Αυτό άλλωστε απαιτεί και η Δημοκρατία, να είμαστε ζωντανοί και όχι νεκροι

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση Γαρεφαλάκης Μιχάλης

Πρώην Πρόεδρος ΣΔΠΗρακλειου